Brian May: Ο Pete Townshend των The Who «εφηύρε τη rock κιθάρα»

Ο Brian May εκφράζει τη λατρεία του για τον Pete Townshend σε κάθε δυνατή ευκαιρία.

Ο Brian May των Queen πιστεύει ότι ο Pete Townshend των The Who είναι ο μουσικός που «εφηύρε ουσιαστικά» τη rock κιθάρα.

Ενώ ο Brian May έγινε διάσημος μία δεκαετία μετά την καθιέρωση των The Who στη rock ‘n’ roll τάξεις, ήταν εκεί ως θεατής για να παρακολουθήσει τις πρώτες ημέρες του συγκροτήματος του Pete Townshend.

Αυτό ήταν ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον Brian May καθώς απορρόφησε τις καλύτερες μουσικές εμπειρίες που μπορούσε να ζήσει και τις ενσωμάτωνε στη δική του τέχνη.

Διαφήμιση

Ο κιθαρίστας των Queen έχει μιλήσει δημόσια πολλές φορές για τη λατρεία του προς τον Pete Townshend, αλλά παραδέχτηκε σε μία ανάρτησή του στο Instagram ότι θα έπρεπε να μιλάει πιο ανοιχτά για αυτό, σημειώνοντας: «Πιθανότατα δεν το λέω αρκετά».

Ο Brian May αποφάσισε να μοιραστεί για ακόμα μία φορά την αγάπη του για τον Pete Townshend αφού του υπενθύμισαν κάποιες παλαιότερες δηλώσεις που είχε κάνει για τον κιθαρίστα των The Who.

«Δεν μπορώ να φανταστώ τη rock κιθάρα χωρίς τον Pete Townshend. Κοιτάζοντας πίσω, μου φαίνεται ότι ουσιαστικά την εφηύρε! Ήμουν αρκετά τυχερός να είμαι εκεί και να τον παρακολουθώ. Το παίξιμό μου του οφείλει τόσα πολλά», σχολίασε.

«Ο Townshend έφερε στη σκηνή έναν καυστικό ήχο από υπερ-ενισχυμένες αλλά όχι υπερκορεσμένες συγχορδίες – αιχμηροί μονόλιθοι που έσκαγαν με οργή μέσα στα μυαλά μας, ρυθμικά σφυριά που δάγκωναν και θα άλλαζαν για πάντα άτομα σαν εμένα», συνέχισε.

Διαφήμιση

Ο Brian May εμβάθυνε συγκεκριμένα στα τραγούδια του Pete Townshend που τον κάνουν θρυλική φιγούρα στον κόσμο της κιθάρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Brian May λέει ότι δεν του άρεσε ποτέ το «Under Pressure» των Queen και του David Bowie

«Αν θέλετε να νιώσετε για τι μιλάω – βάλτε το “My Generation” σε όλη την ένταση στο ηχοσύστημά σας στο σπίτι – και αναστενάξτε με θαυμασμό!», ανέφερε.

«Ο Keith Moon παίζει τύμπανα τρελά, ο John Entwistle βροντάει ένα τεράστιο που έχει το ηχητικό εύρος μιας ορχήστρας – και ο επιθετικός νεαρός επαναστάτης από το Shepherds Bush, ο Roger Daltry – ένα είδωλο του punk πολύ πριν την εφεύρεση του “punk rock”. Απόλυτα καταπληκτικό», περιέγραψε.

Ο Brian May επισήμανε επίσης τα τραγούδια «I’m A Boy», «Can’t Explain», «Summertime Blues» και «Substitute» ως ακόμα περισσότερα παραδείγματα της λαμπρότητας του Pete Townshend που τον κάνουν μία «μία κινητήρια δύναμη του γιγαντιαίου ρυθμικού παιξίματος».

Ο θρύλος των Queen ζήτησε από τους ακολούθους του να ακούσουν αυτά τα τραγούδια ως «εργασία για την ημέρα» τα οποία, όπως λέει, «μετέτρεψαν το rock and roll σε rock».

Διαφήμιση

Σε προηγούμενη συνέντευξη στο BBC Radio 2 για τις μουσικές καταβολές του, ο Brian May θυμήθηκε ότι είχε παρακολουθήσει τους The Who στο Shepherds Bush του Λονδίνου όταν ήταν έφηβος μαζί με τον ντράμερ των Queen, Roger Taylor και μίλησε για τη μεταμορφωτική επίδραση που είχαν πάνω του.

«Όταν εμφανίστηκαν, το απόλυτο χάος. Ήταν απλά τόσο δυνατοί, επικίνδυνοι και αναρχικοί, υποθέτω. Ήταν πολύ πριν το punk. Νομίζω λοιπόν ότι οι The Who έγραψαν εν μέρει τη συνταγή για το punk, αν θέλετε», είπε.

«Έτσι έπαιζαν κοντά μας και τους πηγαίναμε να τους δούμε πολλές φορές. Τους ακολουθήσαμε, τους λατρέψαμε. Έσκισαν τους κανόνες», συνέχισε.

My Generation (Stereo Version)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Queen: Ο Brian May θυμάται τις τελευταίες ημέρες του Freddie Mercury
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι Empire Of The Sun επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ «Ask That God»

Το νέο άλμπουμ των Empire Of The Sun μας...

Syd Barrett: Σε δημοπρασία ο πρώτος γνωστός πίνακάς του

Ο Syd Barrett των Pink Floyd ήταν ένας ταλαντούχος...

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

Ο Timothée Chalamet μεταμορφώνεται στον Bob Dylan στο trailer της ταινίας «A Complete Unknown»

Ο Timothée Chalamet ακολουθεί τα πρώτα χρόνια του Bob Dylan στη Νέα Υόρκη. Ο Timothée Chalamet μεταμορφώνεται σε Bob Dylan...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...