Bruce Dickinson: «Δεν με ενδιαφέρει να πληρώσω 1.200 δολάρια για να δω τους U2»

Ο Bruce Dickinson των Iron Maiden διαφωνεί με τον τρόπο τιμολόγησης των εισιτηρίων στις συναυλίες.

Η συζήτηση για τις τιμές των εισιτηρίων συναυλιών καλά κρατεί και ο Bruce Dickinson των Iron Maiden μοιράζεται τη γνώμη του για αυτό το θέμα, καθώς και για άλλες πτυχές της μουσικής βιομηχανίας.

Ο Bruce Dickinson εξέφρασε τις απόψεις του σε μία νέα συνέντευξή του στο μεξικανικό περιοδικό ATMósferas Magazine, και δεν δίστασε να μιλήσει για τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις των υψηλών τιμών των εισιτηρίων.

Ο frontman των Iron Maiden ανέφερε ως παράδειγμα μία σειρά πολυσυζητημένων συναυλιών – τις εμφανίσεις των U2 στο υπερσύγχρονο Sphere στο Λας Βέγκας που ήταν αφιερωμένες στο κλασικό άλμπουμ τους «Achtung Baby» (1991).

Διαφήμιση

«Αν θες να πας να δεις τη συναυλία των U2, νομίζω ότι τα εισιτήρια ήταν 1.200 δολάρια η θέση. Δεν έχω κανένα ενδιαφέρον να πληρώσω 1.200 δολάρια για να δω τους U2 στο Sphere – καθόλου», είπε.

«Εκατό δολάρια, ίσως. Αλλά για μένα, το σημαντικό είναι να προσπαθήσω να διατηρήσω, από τη μία πλευρά, τα σωστά εισιτήρια στη σωστή τιμή», συνέχισε.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Bruce Dickinson προτείνει ότι οι θέσεις μπροστά από τη σκηνή, που «όλοι λένε ότι θα πρέπει να είναι τα πιο ακριβά εισιτήρια», θα πρέπει στην πραγματικότητα να έχουν τα πιο οικονομικά εισιτήρια.

«Οι άνθρωποι που θα πάνε μπροστά στη σκηνή θα είναι αληθινοί θαυμαστές, παιδιά, άνθρωποι που δεν μπορούν να αντέξουν τα τρελά χρήματα, αλλά αυτοί είναι οι άνθρωποι που πρέπει να βρίσκονται μπροστά», εξήγησε.

Διαφήμιση

«Αυτοί είναι που θα κρατήσουν ζωντανή τη μουσική», υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  U2: Φινάλε στο Sphere του Λας Βέγκας με εκπλήξεις και σπάνιες στιγμές

Σύμφωνα με τον Bruce Dickinson, τα ακριβότερα εισιτήρια θα έπρεπε να απευθύνονται στους θεατές που επιθυμούν να διαλέξουν μία πιο άνετη θέση στον χώρο μιας συναυλίας.

«Και μετά έχεις αυτούς που μπορεί να είναι θαυμαστές, αλλά θέλουν να φέρουν τη γυναίκα τους και δεν θέλουν να ιδρώσουν και όλα τα υπόλοιπα», είπε.

«Άρα, υπάρχουν μερικές θέσεις πιο πίσω ή κάτι τέτοιο, που θα τις επιλέξουν αυτοί, και αυτές έχουν διαφορετική τιμή», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εισιτήρια για την επερχόμενη σόλο περιοδεία του και τα εισιτήρια για τις συναυλίες των Iron Maiden το 2024 ακολουθούν το τυπικό μοντέλο των μεγάλων χώρων με τιμές από 50+ ευρώ έως 200+ ευρώ – όσο πιο κοντά είναι η σκηνή τόσο πιο ακριβά.

Διαφήμιση

Σε παρόμοιο πλαίσιο κινούνται και οι τιμές της επερχόμενης εμφάνισης του Bruce Bickinson και των Judas Priest στο Release Athens 2024, όπου η γενική είσοδος κοστίζει 55 ευρώ και τα VIP εισιτήρια κοστίζουν 160 ευρώ.

Ο Bruce Bickinson αναγνώρισε επίσης ότι «οι διοργανωτές πρέπει με κάποιον τρόπο να βγάλουν τα έξοδά τους».

«Άρα, είναι μία λεπτή ισορροπία, αλλά γενικά οι τιμές των εισιτηρίων έχουν εκτοξευθεί. Και μερικές από τις τιμές που πληρώνουν οι άνθρωποι, για εμένα, είναι τρελές», ανέφερε.

«Εγώ δεν θα πλήρωνα ποτέ τέτοια τιμή, αλλά πάλι, μάλλον δεν είμαι οπαδός αυτού του συγκεκριμένου καλλιτέχνη. Αυτοί που είναι, ίσως το θεωρούν άξιο» συνέχισε.

«Σίγουρα στις δικές μου συναυλίες, πάντα προσπαθούσαμε να κρατήσουμε τις τιμές των εισιτηρίων σε λογικά πλαίσια. Και το ίδιο και με τους Maiden», τόνισε.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Katy Perry δίνει γεύση από το νέο τραγούδι «Lifetimes»

Η Katy Perry μας προσκαλεί όλους στο πάρτι του νέου άλμπουμ της «143». Η Katy Perry ετοιμάζεται για την κυκλοφορία...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...