Bruce Dickinson: Επιστήμονες στο Περού ονόμασαν προς τιμήν του ένα νέο είδος σαύρας

Ο Bruce Dickinson και οι Iron Maiden είναι αγαπημένοι ανάμεσα σε ταξινόμους και επιμελητές μουσείων που εκτιμούν τη rock μουσική.

Επιστήμονες στο Περού τίμησαν τον εμβληματικό τραγουδιστή Bruce Dickinson των Iron Maiden δίνοντας το όνομά του σε ένα νέο είδος σαύρας.

Η «Enyalioides dickinsoni», όπως ονομάστηκε η εντυπωσιακή σαύρα, βρέθηκε στην οροσειρά Κορντιγιέρα ντε Κολάν, περίπου 740 χλμ. βόρεια της Λίμα.

Στα αγγλικά, το νέο είδος θα είναι γνωστό ως «σαύρες δάσους του Dickinson».

Διαφήμιση

Το επιστημονικό περιοδικό Journal of Vertebrate Biology μας πληροφορεί ότι η Enyalioides dickinsoni ξεχωρίζει από όλα τα γνωστά είδη του γένους Enyalioides, εκτός της E. azulae, χάρη σε ένα ιδιαίτερο συνδυασμό χαρακτηριστικών.

Η σαύρα διαθέτει μία σαφώς χαμηλή σπονδυλική ράχη, με τη ράχη στο λαιμό το πολύ δύο φορές ψηλότερη από τη ράχη μεταξύ των οπίσθιων άκρων.

Επίσης, διαθέτει 56 – 71 σπονδυλικά λέπια έως τη βάση της ουράς, ραχιαία λέπια ελάχιστα καμπυλωτά και ετερογενή σε μέγεθος, κοιλιακά λέπια με καμπύλες και ουρά κυκλικής διατομής.

Παράλληλα, τα λέπια της ουράς είναι λέπια ετερογενή, αυξανόμενα σε μέγεθος προς τα πίσω σε κάθε τμήμα.

Διαφήμιση

Το Journal of Vertebrate Biology αναφέρει ακόμη ότι το όνομα «Enyalioides dickinsoni» είναι ουσιαστικό σε γενική πτώση και «τιμά τον Paul Bruce Dickinson, ο οποίος είναι γνωστότερος ως ο frontman του θρυλικού heavy metal συγκροτήματος Iron Maiden».

Επίσης, σημειώνεται ότι το Bruce Dickinson είναι παράλληλα μουσικός παραγωγός, επιχειρηματίας, πρωταθλητής ξιφασκίας, συγγραφέας, πιλότος, ραδιοφωνικός παραγωγός και κατέχει πλήθος τιμητικών διακρίσεων και βραβείων.

Το επιστημονικό περιοδικό υπενθυμίζει ακόμα ότι ο τραγουδιστής των Iron Maiden είχε μεταφέρει το 2016 με το ιδιωτικό αεροπλάνο του μία θαλάσσια χελώνα Καρέτα Καρέτα που είχε ξεβραστεί σε μία παραλία στις Κανάριες Νήσους, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση και την προστασία αυτού του ευάλωτου είδους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Bruce Dickinson ανησυχεί ότι οι Iron Maiden δεν πιέζουν αρκετά τους εαυτούς τους

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Iron Maiden είναι ένα αγαπημένο συγκρότημα ανάμεσα σε ταξινόμους και επιμελητές μουσείων που εκτιμούν τη rock μουσική.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Latin American Post, το γεγονός ότι δόθηκε στο νέο είδος σαύρας ένα όνομα προς τιμήν του Dickinson αποδεικνύει τη «διαρκή επιρροή των πολιτιστικών μορφών στην επιστημονική ανακάλυψη».

Διαφήμιση

«Είναι μία υπενθύμιση της αλληλένδετης φύσης του κόσμου μας, όπου η κληρονομιά ενός θρύλου της heavy metal μπορεί να επεκταθεί στο χώρο της διατήρησης και προστασίας του περιβάλλοντος και της επιστημονικής έρευνας», σημειώνεται.

Όπως αναφέρεται, το συγκεκριμένο εύρημα εμπλουτίζει τις γνώσεις μας για τη βιοποικιλότητα του Αμαζονίου, ενώ ταυτόχρονα τιμά την πολυδιάστατη συνεισφορά ατόμων όπως ο Bruce Dickinson στην παγκόσμια κουλτούρα και την ευαισθητοποίηση.

Εν τω μεταξύ, ο Bruce Dickinson ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την 1η Μαρτίου το νέο σόλο άλμπουμτου «The Mandrake Project».

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Chappell Roan παλεύει με τις συνέπειες της επιτυχίας της: «Έχει γίνει τρομακτικό»

«Πατάω φρένο σε οτιδήποτε με κάνει πιο γνωστή», είπε η Chappell Roan για τη μάχη της να προστατεύσει την...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...