Bruce Springsteen: «Δεν μπορούσα να τραγουδήσω από τον πόνο» – Τα «οδυνηρά προβλήματα» του πεπτικού έλκους

Ο Bruce Springsteen επέστρεψε στη σκηνή μετά την πολύμηνη μάχη του με το πεπτικό έλκος.

Ο Bruce Springsteen σχολίασε την περιπέτεια της υγείας του και την επιστροφή του στη σκηνή.

Ο 74χρονος τραγουδιστής μίλησε με ειλικρίνεια στον Jim Rotolo και στο E Street Radio του SiriusXM, σχετικά με την απίστευτη αίσθηση που του δημιουργεί η επιστροφή στις ζωντανές εμφανίσεις με την E Street Band, μετά από μία περίοδο που επικεντρώθηκε στην υγεία του.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, ο Bruce Springsteen ανακοίνωσε ότι ακύρωνε όλες τις συναυλίες της περιοδείας του για το υπόλοιπο της χρονιάς για να υποβληθεί σε θεραπεία για το πεπτικό έλκος που τον ταλαιπωρούσε για μεγάλο διάστημα.

Διαφήμιση

Ο Bruce Springsteen και η E Street Band επέστρεψαν στη σκηνή με μία συναυλία στο Footprint Center του Φοίνιξ της Αριζόνα στις 19 Μαρτιου.

«Πρώτα απ’ όλα, το Φοίνιξ είναι μία φανταστική πόλη για εμάς και το κοινό ήταν εκρηκτικό, πραγματικά πολύ δυνατό», σχολίασε ο τραγουδιστής για την επάνοδό του.

Παρά το γεγονός ότι έμειναν εκτός δράσης για εξήμισι μήνες, ο Bruce Springsteen και η E Street Band ήταν σε εξαιρετική φόρμα στην πρώτη εμφάνισή τους για το 2024.

«Είχαμε υπέροχο κοινό και οι μουσικοί έπαιξαν εξαιρετικά. Σκεφτόμουν ότι ίσως να είναι κουρασμένοι, ίσως λίγο καταπονημένοι, ίσως λίγο σκουριασμένοι», παραδέχτηκε ο εμβληματικός καλλιτέχνης.

Διαφήμιση

Ωστόσο διευκρίνισε: «Όχι. Ξέρετε, τα παιδιά ήταν απίθανα από το πρώτο κιόλας τραγούδι, κι εγώ ένιωθα υπέροχα, και όλο το συγκρότημα ένιωθε υπέροχα».

Παρόλο που τραγούδησε συνολικά 29 τραγούδια κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Bruce Springsteen εξομολογήθηκε μιλώντας στον Jim Rotolo ότι αναρωτιόταν αν θα μπορούσε να δώσει μία συναυλία μεγάλης διάρκειας, αφού το διάφραγμά του πονούσε «τόσο πολύ» με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τραγουδήσει για μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Το αρχείο του Bruce Spingsteen βρίσκει νέα στέγη στο Νιου Τζέρσεϊ

«Μόλις άρχισα να τραγουδάω, ξέρετε, μπορείς να εξασκηθείς στο τραγούδι, αλλά η φωνή σου δεν είναι ίδια στην πρόβα», σημείωσε.

«Δεν έχεις εκείνη την αδρεναλίνη που πραγματικά την ωθεί σε ένα καλύτερο σημείο, και όταν είχα το πρόβλημα στο στομάχι, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν ότι δεν μπορούσα να τραγουδήσω», εξήγησε.

«Τραγουδάς με το διάφραγμά σου. Ξέρετε, το διάφραγμά μου πονούσε τόσο πολύ που όταν προσπαθούσα να τραγουδήσω, με σκότωνε», τόνισε.

Διαφήμιση

«Λοιπόν, κυριολεκτικά δεν μπορούσα να τραγουδήσω καθόλου, ξέρετε, και αυτό κράτησε για δύο ή τρεις μήνες μαζί με μία σειρά από άλλα οδυνηρά προβλήματα», συνέχισε.

Ο Bruce Springsteen αποδίδει την ανάρρωσή του στους «υπέροχους» γιατρούς του, στους οποίους εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του.

«Με έβαλαν σε τάξη, και δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο παρά να τους ευχαριστήσω όλους», είπε.

Επίσης, ο τραγουδιστής δήλωσε ότι οι θαυμαστές μπορούν να περιμένουν να τον δουν να «κινείται περισσότερο» στις επερχόμενες συναυλίες του, τις οποίες τις αντιμετωπίζει ως μία εντελώς νέα περιοδεία

«Νομίζω ότι το προσεγγίζουμε σαν να είναι μία νέα περιοδεία», ανέφερε.

«Θα υπάρχουν κάποια πράγματα από την περσινή περιοδεία που θα διατηρηθούν, μερικά από τα βασικά μου θέματα για τη θνησιμότητα και τη ζωή και αυτά τα πράγματα, ξέρετε, θα τα κρατήσω σταθερά», είπε.

«Αλλά νομίζω ότι θα κινηθώ πολύ περισσότερο στα άλλα μέρη του setlist, οπότε θα υπάρχει μία πολύ μεγαλύτερη επιλογή τραγουδιών, οπότε το βλέπουμε λίγο σαν την παλιά περιοδεία, αλλά το βλέπουμε και σαν μία νέα περιοδεία», πρόσθεσε.

Ο Bruce Springsteen και η E Street Band ξεκίνησαν την τελευταία περιοδεία τους στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη τον Φεβρουάριου του 2023, πριν την αναβολή των συναυλιών τους τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Bruce Springsteen "Felt So Good" Resuming Touring

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  O Bruce Springsteen γιορτάζει 50 χρόνια καριέρας με μία νέα best-of συλλογή
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική είσοδό τους στο μουσικό προσκήνιο με το πρώτο τους single...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...