Bruce Springsteen: Το κλασικό άλμπουμ που φοβόταν να κυκλοφορήσει

Το αριστούργημα του Bruce Springsteen ήταν και το άλμπουμ που τον καταρράκωσε.

Η επιτυχία στον κόσμο της μουσικής δεν έρχεται εύκολα. Απαιτεί σκληρή δουλειά που μπορεί να σε εξαντλήσει και μία γερή δόση τύχης για να αποκτήσει μία αξιοπρεπή θέση στα charts, πόσο μάλλον να γίνεις ένας καλλιτέχνης διεθνούς βεληνεκούς όπως ο Bruce Springsteen.

Ενώ το «Born To Run» (1975) ήταν η στιγμή που ο Bruce Springsteen μπήκε στην ελίτ των τραγουδοποιών της rock, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η μεγαλύτερη επιτυχία του παραλίγο να τον καταρρακώσει πριν καν κυκλοφορήσει.

Όσοι δεν είναι μυημένοι στο έργο του Bruce Springsteen ίσως να μην μπορούν να ονομάσουν εύκολα κάποιο από τα τραγούδια του πριν το «Born To Run».

Διαφήμιση

Ενώ κυκλοφόρησε αξιόλογα τραγούδια όπως το «Growin’ Up» ή το «Blinded By The Light», δεν ήταν δημιουργίες που άφησαν σημαντικό αντίκτυπο στη rock μουσική – τουλάχιστον μέχρι να διασκευάσει ο Manfred Mann το τελευταίο τραγούδι λίγα χρόνια αργότερα.

Τα περισσότερα τραγούδια του πριν το «Born To Run» διαρκούσαν πάνω από τρία λεπτά και παραληρούσε σε κάθε στροφή, φτάνοντας σχεδόν στο σημείο να ακούγεται σαν μία απομίμηση του Bob Dylan.

Με τον ίδιο τον Bob Dylan να περνάει μία αναγέννηση στην καριέρα του με το «Blood On The Tracks» (1975), ο Bruce Springsteen έμενε χωρίς πολλές επιλογές.

Δεν χρειαζόμασταν δύο Dylan, και όπως φαίνεται ο Springsteen συμφωνούσε.

Διαφήμιση

Με το «Born To Run», ο Bruce Springsteen αξιοποίησε τη δύναμη των E Street Band με σκοπό να δημιουργήσει το άλμπουμ που ο ίδιος ήθελε πάντα να ακούσει, συνδυάζοντας διαφορετικά στοιχεία από την ιστορία της rock με φόντο την πατρίδα του, το Νιού Τζέρσεϊ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Χρυσές Σφαίρες 2024: Billie Eilish και Dua Lipa υποψήφιες για το Καλύτερο Τραγούδι - Όλες οι υποψηφιότητες

Οι ζωντανές εμφανίσεις του μπάντας μπορεί να μετέφεραν τέλεια την ένταση τους, αλλά η μεταφορά αυτής της ενέργειας σε ένα pop τραγούδι ήταν μαρτύριο.

Κατά τη διάρκεια της παραγωγής του «Born To Run», ο Bruce Springsteen εξάντλησε τον εαυτό του και την μπάντα του, ξενυχτώντας τις περισσότερες νύχτες για να πετύχει ακριβώς τον ήχο που είχε στο μυαλό του.

Παρά τον κόπο που κατέβαλε, παραδέχτηκε ότι φοβόταν πολύ να κυκλοφορήσει το άλμπουμ όταν το ολοκλήρωσε.

«Εν μέρει, φοβόμουν να κυκλοφορήσω τον δίσκο και απλά να πω: “Ε, αυτός είμαι εγώ”», είπε ο Bruce Springsteen στο Rolling Stone.

Διαφήμιση

«Έχασα την ικανότητά μου να το ακούω καθαρά, ειδικά προς το τέλος της παραγωγής. Μετά από τόσο πολύ χρόνο που αφιερώσαμε, μπορούσα μόνο να ακούσω τα λάθη του ή αυτά που θεωρούσα αδύνατα σημεία του», παραδέχτηκε.

Παρά τον δισταγμό του Bruce Springsteen, η E Street Band διέρρευσε το ομώνυμο τραγούδι του «Born To Run» στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και η θετική ανταπόκριση τους έδωσε τουλάχιστον μία ελπίδα.

Ο δίσκος δεν είχε καν ολοκληρωθεί ακόμα, και όμως ο κόσμος μιλούσε για τον Springsteen σαν να αναζωογονούσε το rock ‘n’ roll για άλλη μία φορά.

Μόλις ολοκληρώθηκε το «Born To Run», οι θαυμαστές συνάντησαν ένα άλμπουμ γεμάτο rock ‘n’ roll ενέργεια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, από το δράμα του «Meeting Across the River» μέχρι την ειλικρίνεια του «Thunder Road».

Ο Brucw Springsteen είχε στα χέρια του το αριστούργημά του, αλλά είναι σχεδόν παρηγορητικό να γνωρίζουμε ότι ακόμα και οι καλύτεροι στο είδος τους παλεύουν με το σύνδρομο του απατεώνα κατά καιρούς.

Bruce Springsteen - Born to Run (Official Video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Bruce Springsteen: Τιμήθηκε από τον Paul McCartney στα Ivor Novello Awards 2024
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Μιχάλης Ρακιντζής: AI και συναίσθημα στο νέο τραγούδι «Το Κορίτσι Μου»

Ο Μιχάλης Ρακιντζής επιστρέφει με «Το Κορίτσι Μου» που θα σας κλέψει την καρδιά. Ο Μιχάλης Ρακιντζής υπήρξε πάντα συνεπής...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...