BTS: Η άγνωστη ιστορία της δημιουργίας τους – Πώς επιλέχθηκαν τα μέλη τους

Οι BTS ξεκίνησαν με κεντρικό μέλος των RM – Πώς δημιουργήθηκε το υπόλοιπο συγκρότημα

Μπορεί και τα επτά μέλη των BTS να υπηρετούν πλέον την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία τους, αλλά φρόντισαν να ετοιμάσουν το ντοκιμαντέρ «BTS Monuments: Beyond the Star» για να συνεχίσουν να κρατούν συντροφιά στους θαυμαστές τους τις στιγμές που λείπουν από κοντά τους.

Τα δύο πρώτα από τα οκτώ συνολικά επεισόδια του «BTS Monuments: Beyond the Star» κυκλοφόρησαν στο Disney+ την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και μας πρόσφεραν μία ματιά στα παρασκήνια της ανόδου του συγκροτήματος.

Το «BTS Monuments: Beyond the Star» μοιάζει με ένα ταχύρρυθμο μάθημα για τους BTS για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το δημοφιλές συγκρότημα, αλλά δίνει επίσης στους πιο έμπειρους θαυμαστές, το ARMY, μία γλυκιά ευκαιρία να αναπολήσουν τις πρώτες στιγμές των μεγαθηρίων της K-pop.

Διαφήμιση

Το πρώτο επεισόδιο ξεκινά με πλάνα των μελών των BTS παρακολουθούν μία έκθεση τέχνης, καθώς ο RM δηλώνει: «Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στη δύναμη της τέχνης και ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο».

Η εισαγωγή δίνει τον τόνο για το υπόλοιπο επεισόδιο, το οποίο παρουσιάζει πώς ξεκίνησαν οι BTS την καριέρα τους με αυτό το μήνυμα στον πυρήνα της μουσικής τους.

Η επιλογή των μελών

Ένα από τα πιο αποκαλυπτικά σημεία του πρώτου επεισοδίου είναι οι δηλώσεις του Si-Hyuk Bang, του προέδρου της HYBE, σχετικά με τη δημιουργία του συγκροτήματος και την επιλογή των μελών του.

Όλα ξεκίνησαν με τον RM. Ο Bang άκουσε ένα demo που τον έπεισε ότι «κάποιος σαν κι αυτόν έπρεπε να κάνει το ντεμπούτο του ό,τι κι αν γίνει».

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Jung Kook των BTS θέλει να κάνει παγκόσμια περιοδεία ως σόλο καλλιτέχνης

Ο RM επρόκειτο αρχικά να είναι «το κεντρικό μέλος» ενός συγκροτήματος με επίκεντρο τη hip-hop, αλλά τα πράγματα άρχισαν σιγά – σιγά να αλλάζουν. «Συνειδητοποίησαν ότι δεν ήταν ο σωστός τρόπος στη μέση της διαδικασίας», λέει γελώντας ο Suga. «Μετά από αμέτρητες αλλαγές μελών, γίναμε οι σημερινοί BTS».

Με τον Suga, ο Si-Hyuk Bang συμπαθούσε τη «σκοτεινή πλευρά» του. Ο J-Hope, ο οποίος ήταν χορευτής, ήταν «η προσωποποίηση της εργατικότητας».

Ο Jin ήταν τόσο όμορφος που «μπορούσε τουλάχιστον να δημιουργήσει κάποιου είδους φανατικό κοινό». Ο Jung Kook «δεν είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση», αλλά ο Bang «ήταν πεπεισμένος ότι είχε πολλές δυνατότητες».

Το ίδιο ίσχυε και για τον V. Με τον Jimin, όμως; «Στην πραγματικότητα ήμουν αρκετά επιφυλακτικός επειδή φαινόταν ανεπαρκής», παραδέχεται ο Bang. Αλλά η ομάδα του τον έπεισε να συμπεριλάβει και τον Jimin στο συγκρότημα. «Αν το σκεφτώ, ήταν μία δύσκολη απόφαση», σημειώνει ο Bang.

Το ντοκιμαντέρ υπογραμμίζει επίσης το γεγονός ότι η HYBE ήταν ακόμα μία «μικρή εταιρεία» όταν σχηματίστηκαν οι BTS, οπότε το συγκρότημα βρέθηκε σε μία «δύσκολη κατάσταση» από νωρίς, καθώς ανταγωνιζόταν βαριά ονόματα από άλλες κορεατικές εταιρείες όπως η JYP, η SM Entertainment και η YG Entertainment. Αλλά πολύ γρήγορα θριάμβευσαν.

Διαφήμιση

Η εξαντλητική εκπαίδευση

Η εκπαίδευση των μελών ενός συγκροτήματος είναι εξαιρετικά σκληρή στη βιομηχανία της K-pop και πολλές φορές οι απαιτήσεις είναι υπερβολικές.

Όπως αποκαλύπτει το ντοκιμαντέρ, ορισμένα από τα αγόρια των BTS έκαναν δεύτερες σκέψεις για το αν θα συνέχιζαν.

«Δεν θα μπορούσα να το κάνω ξανά αν μου το ζητούσε κάποιος», σχολιάζει γελώντας ο Jung Kook. «Τότε, το να μένεις ξύπνιος όλη νύχτα, να κάνεις δίαιτα και όλα αυτά ήταν πολύ δύσκολα», προσθέτει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Jung Kook των BTS ανακοινώνει το νέο single «Never Let Go»

Ο Suga συμφωνεί, συμπληρώνοντας ότι «περνούσαν κάθε στιγμή στην αίθουσα πρόβας» όποτε δεν έτρωγαν ή κοιμόντουσαν. «Κάποιοι μπορεί να νομίζουν ότι υπερβάλλω, αλλά πραγματικά ζούσαμε έτσι για έξι μήνες», αποκαλύπτει.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι Empire Of The Sun επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ «Ask That God»

Το νέο άλμπουμ των Empire Of The Sun μας...

Syd Barrett: Σε δημοπρασία ο πρώτος γνωστός πίνακάς του

Ο Syd Barrett των Pink Floyd ήταν ένας ταλαντούχος...

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική είσοδό τους στο μουσικό προσκήνιο με το πρώτο τους single...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...