Celine Dion: Ντοκιμαντέρ για τη μάχη της με το Σύνδρομο Stiff Person

Η Celine Dion αποτυπώνει στον φακό τη δύσκολη μάχη της με τη σπάνια νευρολογική ασθένεια που την έχει αναγκάσει να αποσυρθεί από τις συναυλίες.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ θα καταγράψει τη μάχη που δίνει η Celine Dion με την υγεία της τα τελευταία χρόνια.

Η ταινία, με τίτλο «I Am: Celine Dion», θα κυκλοφορήσει για streaming στο Prime Video σε ημερομηνία που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Δεν πρόκειται για μία εκτεταμένη ματιά στη ζωή και την εποχή της εμβληματικής τραγουδίστριας της pop, αντίθετα καταγράφει ένα στιγμιότυπο μίας κομβικής περιόδου στην καριέρα της.

Διαφήμιση

Το ντοκιμαντέρ καλύπτει ένα διάστημα περίπου ενός έτους και καταγράφει τη μάχη της Celine Dion με το Σύνδρομο Stiff Person, μία σπάνια νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.

Στην περίπτωση της Celine Dion, η ασθένεια έχει επηρεάσει ικανότητά της να δίνει συναυλίες.

Η Καναδή τραγουδίστρια μοιράστηκε επίσημα τη διάγνωσή της μέχρι Δεκέμβριο του 2022, όταν ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την παγκόσμια περιοδεία της λόγω των σπασμών που επηρέαζαν τον τρόπο που περπατούσε και τραγουδούσε.

«Ενώ ακόμα μαθαίνουμε γι’ αυτή τη σπάνια πάθηση, τώρα ξέρουμε ότι αυτό προκαλεί όλους τους σπασμούς που είχα», ανέφερε τότε στο Instagram.

Διαφήμιση

«Δυστυχώς, οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής μου, προκαλώντας μερικές φορές δυσκολίες όταν περπατάω και δεν μου επιτρέπουν να χρησιμοποιήσω τις φωνητικές χορδές μου για να τραγουδήσω με τον τρόπο που έχω συνηθίσει», πρόσθεσε.

«Ήθελα να καταγράψω αυτό το κομμάτι της ζωής μου»

Η Celine Dion ελπίζει ότι το νέο ντοκιμαντέρ θα «ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για αυτή την ελάχιστα γνωστή πάθηση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Céline Dion: Οι σπασμοί της «είναι αδύνατον να ελεγχθούν»

«Αυτά τα τελευταία δύο χρόνια ήταν μία μεγάλη πρόκληση για εμένα, η διαδρομή από την ανακάλυψη της πάθησής μου μέχρι να μάθω πώς να ζω με αυτήν και να τη διαχειρίζομαι, αλλά να μην την αφήνω να με καθορίζει», δήλωσε.

«Καθώς συνεχίζεται η πορεία προς την επανέναρξη της καριέρας μου στις συναυλίες, συνειδητοποίησα πόσο πολύ μου έλειψε, το να μπορώ να βλέπω τους θαυμαστές μου», συνέχισε.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της απουσίας, αποφάσισα ότι ήθελα να καταγράψω αυτό το κομμάτι της ζωής μου για να βοηθήσω τους υπόλοιπους που έχουν λάβει την ίδια διάγνωση», εξήγησε.

Διαφήμιση

Η Celine Dion, μία από τις πιο επιτυχημένες καλλιτέχνιδες στην ιστορία της pop μουσικής, έγινε διάσημη στην εφηβεία της και έχει πουλήσει πάνω από 250 εκατομμύρια δίσκους στην καριέρα της.

Στις επιτυχίες της που κατέκτησαν τα charts συγκαταλέγονται τραγούδια όπως το κλασικό «My Heart Will Go On» από την ταινία «Τιτανικός», το υποψήφιο για Όσκαρ «Beauty and the Beast» και ρομαντικές μπαλάντες όπως το «Because You Loved Me» και το «It’s All Coming Back to Me Now».

«Η Celine Dion είναι μία παγκόσμια megastar με μία καριέρα που χαρακτηρίζεται όχι μόνο από την εξαιρετική εργασιακή ηθική και το πάθος της, αλλά και από την αφοσίωσή της στους θαυμαστές της», είπε η Jennifer Salke, επικεφαλής των Amazon MGM Studios.

«Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι μία ειλικρινής, προσωπική απεικόνιση μίας κομβικής περιόδου στην προσωπική της ζωή και την καριέρα της, τραβώντας την κουρτίνα για να αποκαλύψει τη διαδρομή της, καθώς ξεπερνάει μία αδιανόητη διάγνωση», πρόσθεσε.

Τη σκηνοθεσία του «I Am: Celine Dion» ανέλαβε η Irene Taylor.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Celine Dion θα εμφανιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Στις δουλειές της περιλαμβάνονται το «Trees and Other Entanglements» του HBO, το «Leave No Trace: A Hidden History of the Boy Scouts» του Hulu και το «Hear and Now», το οποίο βραβεύτηκε στο φεστιβάλ κινηματογράφου Sundance.

Η Sony Music Vision έκανε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με τη Sony Music Entertainment Canada και τη Vermilion Films.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Deep Purple: Η αιώνια φλόγα του rock καίει στο νέο άλμπουμ «=1»

Οι Deep Purple παραμένουν ζωντανοί και δημιουργικοί. Οι Deep Purple, ένα από τα σπουδαιότερα και πιο επιδραστικά rock συγκροτήματα όλων...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...