Οι Coldplay στην Αθήνα: Μία φαντασμαγορική συναυλία με 60.000 θεατές – Βίντεο

Κοσμοσυρροή στο μεγαλύτερο συναυλιακό γεγονός της χρονιάς – Οι Coldplay χάρισαν μία μαγική βραδιά σε περισσότερους από 60.000 θαυμαστές τους στο ΟΑΚΑ

Οι Coldplay ξεκίνησαν το τρίτο ευρωπαϊκό σκέλος της τεράστιας παγκόσμιας περιοδείας τους «Music Of The Spheres World Tour», που έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ πωλήσεων στην πορεία τους μέχρι σήμερα, με μία φαντασμαγορική συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας το Σάββατο 8 Ιουνίου.

Περίπου 60.000 άτομα γέμισαν ασφυκτικά το ΟΑΚΑ για την πρώτη από τις δύο συνεχόμενες συναυλίες των Coldplay στην Αθήνα, στην πρώτη εμφάνισή τους στην Ελλάδα.

Οι πόρτες άνοιξαν στις 17:00 ενώ περίπου στις 19:00 ανέβηκε πρώτη στη σκηνή η δική μας Αντωνία Καούρη, η οποία θα εμφανιστεί ως opening act και στις δύο συναυλίες των Coldplay στην Αθήνα, για να δώσει το δικό της ελληνικό χρώμα στη βραδιά.

Διαφήμιση

Τη σκυτάλη πήρε περίπου στις 20:00 η ταλαντούχα Βρετανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Maisie Peters.

Οι Coldplay ανέβηκαν στη σκηνή του Ολυμπιακού Σταδίου στις 21:25 εν μέσω αποθέωσης και χάρισαν μία μαγική βραδιά στο ελληνικό κοινό παίζοντας για σχεδόν δύο ώρες πάνω από 20 τραγούδια τους.

Μεταξύ άλλων, ο Chris Martin τραγούδησε κλασικά διαμάντια των Coldplay όπως τα «The Scientist», «Viva La Vida», «Clocks», «Hymn For The Weekend», «A Sky Full of Stars» και «Fix You».

Δεν έλειψαν επίσης νεότερες επιτυχίες τους όπως το «Higher Power», με το οποίο ξεκίνησε η εμφάνιση του συγκροτήματος, το «Something Just Like This» και το «My Universe».

Διαφήμιση

Οι Coldplay ολοκλήρωσαν τη βραδιά μετά τις 23:20 με το «Biutyful» και ανανέωσαν το ραντεβού με το ελληνικό κοινό για τη δεύτερη συναυλία τους στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, την Κυριακή 9 Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι IDLES αναδημιουργούν το «Yellow» των Coldplay στο music video του «Grace»

Από την έναρξη της περιοδείας «Music Of The Spheres World Tour» τον Μάρτιο του 2022, οι Coldplay έχουν πουλήσει περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια εισιτήρια – ο μεγαλύτερος αριθμός εισιτηρίων που έχει πουληθεί για οποιαδήποτε περιοδεία τα τελευταία δύο χρόνια.

Το «Music Of The Spheres World Tour» έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς και οι Coldplay έχουν αποσπάσει διακρίσεις όπως το βραβείο του «Favorite Touring Artist» στα American Music Awards το 2022 και της Περιοδείας της Χρονιάς στα iHeartRadio Awards το 2023.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους, οι Coldplay αποκάλυψαν ότι έχουν μειώσει μέχρι στιγμής τις εκπομπές CO2 στην περιοδεία τους κατά 59% σε σχέση με την προηγούμενη περιοδεία τους το 2016-17, σε έναν υπολογισμό συναυλία ανά συναυλία, όπως επιβεβαίωσε το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT).

Παράλληλα, οι Coldplay ότι έχουν φυτέψει 7 εκατομμύρια δέντρα σε όλο τον κόσμο – ένα για κάθε εισιτήριο που έχει πουληθεί για την περιοδεία τους.

Διαφήμιση

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από τη συναυλία των Coldplay στην Αθήνα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο ZAF τραγούδησε στη σκηνή μαζί με τον Chris Martin στη συναυλία των Coldplay - Βίντεο

 

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

George Michael: Επετειακή έκδοση για τα 40 χρόνια του «Careless Whisper»

Η εμβληματική επιτυχία «Careless Whisper» του George Michael κυκλοφόρησε στις 23 Ιουλίου 1984. Για τον εορτασμό της 40ής επετείου από...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...