Coldplay: Ένα δισεκατομμύριο προβολές για το «Yellow» στο YouTube

Το πέμπτο music video των Coldplay που ξεπερνά τις ένα δισεκατομμύριο προβολές στο YouTube.

Το music video για το εμβληματικό τραγούδι «Yellow» των Coldplay, που κυκλοφόρησε το 2000, έσπασε το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου προβολών στο YouTube.

Το «Yellow» είναι το πέμπτο music video του βρετανικού συγκροτήματος που ξεπερνά τις ένα δισεκατομμύριο προβολές στο YouTube και ακολουθεί τα βήματα του «Paradise», του «Adventure Of A Lifetime», του «The Scientist» και του «Hymn For The Weekend» με τη συμμετοχή της Beyoncé.

Αυτά τα δημοφιλή τραγούδια αποδεικνύουν τη διαρκή επίδραση των Coldplay στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Διαφήμιση

Σε αντίθεση με πολλές από τις επόμενες παραγωγές τους, το «Yellow» χαρακτηρίζεται από απλότητα τόσο σε μουσικό όσο και σε οπτικό επίπεδο.

Με ένα μόνο συνεχόμενο πλάνο και χωρίς μοντάζ, το αξιομνημόνευτο music video του τραγουδιού διαφέρει σημαντικά από τις πιο περίτεχνες δημιουργίες των Coldplay που διαθέτουν προηγμένα γραφικά μέσω υπολογιστή ή περίπλοκα σκηνικά.

Η επιτυχία του «Yellow»

Το «Yellow» ήταν το lead single του πρώτου άλμπουμ των Coldplay, με τίτλο «Parachutes», το οποίο άνοιξε τον δρόμο για τη μελλοντική επιτυχία του συγκροτήματος.

Το «Parachutes», που κέρδισε το βραβείο Grammy του Καλύτερου Άλμπουμ Εναλλακτικής Μουσικής το 2002, σφράγισε την είσοδο του συγκροτήματος στη mainstream αγορά και την πολλά υποσχόμενη καριέρα των Coldplay.

Διαφήμιση

Η επιτυχία του «Yellow» ήταν αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Το τραγούδι έχει μία απλή αλλά γοητευτική μελωδία που εύκολα μένει στο μυαλό του ακροατή.

Οι στίχοι του είναι συναισθηματικοί και συγκινούν τους ακροατές με τα μηνύματα για την αγάπη και την απώλεια. Και το music video του τραγουδιού είναι όμορφο και κινηματογραφικό, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα νοσταλγίας και ρομαντισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Dua Lipa και Chris Martin μιλούν για τη μουσική σκηνή του Λονδίνου στο trailer του ντοκιμαντέρ «Camden»

Το «Yellow» ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια της δεκαετίας του 2000 και βοήθησε τους Coldplay να γίνουν ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα στον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Yellow» είναι ένα τραγούδι που μπορεί να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους. Το τραγούδι μπορεί να θεωρηθεί ως μία ιστορία αγάπης, μία εξομολόγηση για μία απώλεια ή απλώς μία ωδή στην ομορφιά της ζωής.

Αυτή η ασάφεια του τραγουδιού είναι μέρος της γοητείας του.

Διαφήμιση

Τα viral hits των Coldplay

Εκτός από το μνημειώδες επίτευγμα του «Yellow», οι Coldplay έγιναν μάρτυρες μίας ακόμη αύξησης της δημοτικότητάς τους, με δύο κλασικά τραγούδια τους να εμφανίζονται στο chart του YouTube με τα κορυφαία τραγούδια στις ΗΠΑ για τα Shorts.

Το «Viva la Vida» και το «Clocks», κατέλαβαν την τρίτη και την 37η θέση αντίστοιχα στο US Top Songs του YouTube Shorts, κέρδισαν έδαφος χάρη στο ολοένα αυξανόμενο περιεχόμενο των χρηστών που χρησιμοποιούν αυτά τα αξέχαστα τραγούδια.

Οι Coldplay συνεχίζουν φέτος την παγκόσμια περιοδεία τους «Music of the Spheres World Tour», με την οποία κέρδισαν στα Billboard Music Awards 2023 το βραβείο του Top Rock Touring Artist.

Σύμφωνα με το Billboard Boxscore, το «Music of the Spheres World Tour» ήταν η πιο επιτυχημένη ροκ περιοδεία του 2023 και η δεύτερη πιο επιτυχημένη περιοδεία σε όλα τα μουσικά είδη για την προηγούμενη χρονιά.

Από την έναρξή της το 2022, η περιοδεία έχει καταγράψει έσοδα 664,5 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως και πούλησε 6,7 εκατομμύρια εισιτήρια.

Για ακόμα μία αφορά, οι Coldplay αποδεικνύουν με την επιτυχία τους ότι είναι διαχρονικοί μουσικοί θρύλοι με απήχηση σε όλες τις γενιές.

Coldplay - Yellow (Official Video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Coldplay και Selena Gomez τραγούδησαν μαζί στη σκηνή το «Let Somebody Go»
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Lady Gaga και Joaquin Phoenix «δίνουν στον κόσμο αυτό που θέλει» στο χαοτικό trailer του «Joker: Folie à Deux»

Η Lady Gaga και ο Joaquin Phoenix βρίσκουν την αγάπη και την τρέλα στο επίσημο trailer του «Joker: Folie...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...