Damon Albarn: Ο εκνευρισμός του για την αδιαφορία του κοινού του Coachella στην εμφάνιση των Blur

«Δεν θα μας ξαναδείτε ποτέ», σχολίασε εμφανώς ενοχλημένος ο Damon Albarn για τις χλιαρές αντιδράσεις του κοινού.

Ο Damon Albarn εξέφρασε την έντονη απογοήτευσή του στη σκηνή του Coachella 2024, καθώς το κοινό δεν ανταποκρίθηκε με τον ενθουσιασμό που περίμενε στην εμφάνιση του Blur.

Το θρυλικό συγκρότημα της Britpop εμφανίστηκε στο φεστιβάλ της Καλιφόρνια το Σάββατο 13 Απριλίου, ανάμεσα στις συναυλίες των Sublime και των No Doubt, πριν ο Tyler, The Creator κλείσει τη βραδιά ως headliner.

Τα σχόλια του Damon Albarn για το Coachella, πριν ανέβει στη σκηνή, αποδείχθηκαν προφητικά, καθώς το κοινό του ήταν μάλλον αδιάφορο απέναντι στους Blur

Διαφήμιση

Ο 56χρονος καλλιτέχνης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό KROQ πριν την εμφάνιση των Blur στο διάσημο μουσικό φεστιβάλ και ρωτήθηκε για το μέγεθος της αντίδραση που προέβλεπε ότι θα συναντούσε από τους θεατές.

«Δεν ξέρω, είναι περίεργο το Coachella όσον αφορά το κοινό. Είναι δύσκολο να καταλάβεις, γιατί μοιάζει να βρίσκονται σε άλλο πλανήτη», σχολίασε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Damon Albarn και ο Alex James των Blur εξήγησαν πώς προέκυψε η πρόταση να συμμετάσχει το συγκρότημα στο φετινό Coachella.

«Μας πήραν όλους τηλέφωνο στις 10 η ώρα το βράδυ», είπε ο frontman του συγκροτήματος με τον μπασίστα να συμπληρώνει: «Δεν είναι συνήθως καλό σημάδι, όταν σε παίρνει ο μάνατζερ στις 22:00. Συνήθως σημαίνει μπελάδες.»

Διαφήμιση

«Μας ρώτησε: “Θέλετε να παίξετε στο Coachella φέτος; Έχετε πέντε λεπτά για να αποφασίσετε”. Αυτό ήταν και υποθέτω ότι απλά είπαμε: “Εντάξει. Ξέρω ότι είπαμε πως δεν θα κάνουμε κάτι άλλο, αλλά ας το κάνουμε άλλη μία φορά”», περιέγραψε.

Blur talk about their return to Coachella

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Blur επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ «The Ballad Of Darren»

Όποιος παρακολούθησε, ωστόσο, το live streaming του Coachella 2024 θα παρατήρησε την πολύ αμήχανη στάση του κοινού κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των Blur.

Ακόμα και όταν το συγκρότημα έπαιζε αγαπημένες επιτυχίες όπως τα «Song 2», «Boys & Girls» και «Beetlebum» συνεχίζοντας την αξιοσημείωτη επιστροφή του στις ζωντανές εμφανίσεις, το κοινό του φεστιβάλ δεν φαινόταν καθόλου να συντονίζεται μαζί τους.

Ίσως και οι ίδιοι οι Blur δεν βοήθησαν τον εαυτό τους. Από το πρόγραμμά τους απουσίαζαν αρκετά τραγούδια που θα περίμεναν να ακούσουν οι θεατές που δεν είναι εξαιρετικά αφοσιωμένοι θαυμαστές και γνωρίζουν και τα λιγότερο γνωστά τραγούδια.

Παρέλειψαν το «Country House» και το «Parklife», επιλέγοντας αντ’ αυτού να κλείσουν τη συναυλία τους με το «Tender».

Διαφήμιση

Ενώ ίσως ένα μέρος του προβλήματος ίσως οφειλόταν στο τολμηρό setlist, για τον Damon Albarn, το πρόβλημα βρίσκεται εξ ολοκλήρου στο φεστιβάλ και το κοινό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από τους Blur ανέβηκαν στην κεντρική σκηνή του Coachella 2024 οι No Doubt, για την πρώτη συναυλία τους μετά από εννέα χρόνια και ίσως υπήρξε μία μικρή επικάλυψη με τις εμφανίσεις των Jungle και της Ice Spice στις άλλες σκηνές του φεστιβάλ.

Όπως και να έχει, ο Damon Albarn δεν ήταν ευχαριστημένος με τις χλιαρές αντιδράσεις.

Αφού συνάντησε τη σιωπή όταν προσπάθησε να κάνει το κοινό να τραγουδήσει το «Girls & Boys», εξαπέλυσε επίθεση στο κοινό: «Δεν θα μας ξαναδείτε ποτέ, οπότε μπορείτε κάλλιστα να το τραγουδήσετε. Καταλαβαίνετε τι λέω;», είπε, δηλώνοντας ότι το συγκρότημα δεν θα επιστρέψει ποτέ στο φεστιβάλ.

Σε μία άλλη στιγμή, ο τραγουδιστής ψιθύρισε ότι «θα έφευγε» αν η ενέργεια δεν ανέβαινε. Ευτυχώς, κατά τη διάρκεια του «Song 2», φαινόταν σαν το κοινό να συμμετείχε περισσότερο στο τραγούδι.

Ωστόσο, ο Damon Albarn δεν φαινόταν και πάλι ικανοποιημένος με την ατμόσφαιρα καθώς σχολίασε ειρωνικά: «Αυτό το τραγούδι μας έχει κάνει πολύ καλό. Αλλά είδα πρόσφατα ένα TikTok όπου το έπαιζε μία ηλεκτρική σκούπα, το οποίο είναι, ξέρετε… Είναι ταπεινωτικό και συναρπαστικό την ίδια στιγμή.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Liam Gallagher αποκαλύπτει το αγαπημένο του τραγούδι των Blur

Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν οι Blur θα επιστρέψουν ποτέ στο Coachella, αλλά μάλλον νιώθουν χτυπήματα στον εγωισμό τους μετά την τελευταία εμφάνισή τους.

Οι Blur ήταν headliners του Coachella το 2013, ενώ ο Damon Albarn έχει εμφανιστεί στο μουσικό φεστιβάλ άλλες δύο χρονιές με τους Gorillaz, το 2023 και το 2010, όταν το συγκρότημα ήταν headliner της διοργάνωσης.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι Empire Of The Sun επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ «Ask That God»

Το νέο άλμπουμ των Empire Of The Sun μας...

Syd Barrett: Σε δημοπρασία ο πρώτος γνωστός πίνακάς του

Ο Syd Barrett των Pink Floyd ήταν ένας ταλαντούχος...

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Αύγουστος»: Η Λένα Ζευγαρά τραγουδά ένα αγαπημένο τραγούδι του Βασίλη Καρρά

Η Λένα Ζευγαρά αφήνει με τη δυναμική ερμηνεία της το δικό της στίγμα στο «Αύγουστος». Η Λένα Ζευγαρά, μία από...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...