Drake: Η οξύτατη απάντηση στον Kendrick Lamar με το diss track «Push Ups»

Ο Drake καρφώνει τους εχθρούς του – Το νέο diss track που ανοίγει πυρ κατά παντός

Μετά τα πυρά που εξαπέλυσε ο Kendrick Lamar προς τον Drake και τον J. Cole στο τραγούδι «Like That» του Future και του Metro Boomin, ο Drake φαίνεται να ανταποδίδει τα χτυπήματα – αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση – με ένα diss track που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο 13 Απριλίου.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, διέρρευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα τραγούδι τεσσάρων λεπτών που αποδίδεται στον Drake, με κάποιους να αμφισβητούν την αυθεντικότητά του και να εικάζουν ότι πρόκειται για ένα κομμάτι που δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη.

Η αρχική έκδοση ακουγόταν σαν ένα demo χωρίς μίξη πάνω σε μία διασκευή του «Get Money» των Junior M.A.F.I.A., ενώ μία υψηλής ποιότητας έκδοση με διαφορετικό beat διέρρευσε το απόγευμα.

Διαφήμιση

Περιπλέκοντας ακόμη περισσότερα τα πράγματα, ο ραδιοφωνικός σταθμός Power 105 ισχυρίστηκε ότι το diss track ήταν γνήσιο και παρουσίασε το επίσημο εξώφυλλό του που δείχνει τον Kendrick Lamar να κάνει push ups, αν και η ομάδα του Drake δεν επιβεβαίωσε αμέσως τη γνησιότητα του κομματιού όταν επικοινώνησε μαζί της το Variety.

Μετά από μία μακρά ημέρα διαδικτυακών συζητήσεων, ο Drake φάνηκε να επιβεβαιώνει τη γνησιότητα του τραγουδιού, δημοσιεύοντας στο Instagram μία φωτογραφία της Uma Thurman από την ταινία «Kill Bill», καθώς κρατάει ένα σπαθί σαμουράι ενώ είναι περικυκλωμένη μία ομάδα επιτιθεμένων.

Όχι μόνο ο Power 105 αλλά και η μητρική εταιρεία του, το iHeartRadio – το μεγαλύτεροραδιοφωνικό δίκτυο των ΗΠΑ – δημοσίευσαν το τραγούδι, γεγονός που επίσης υποστηρίζει τη γνησιότητά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Kendrick Lamar: Το νέο τραγούδι για την παρουσίαση της καινούργιας συλλογής της Chanel

Στο τραγούδι με τίτλο «Push Ups», ο Drake εξαπολύει επιθέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Φυσικά, ξεκινάει κατευθείαν με μερικές σπόντες προς τον Kendrick Lamar.

Διαφήμιση

Στη συνέχεια, χλευάζει τις guest εμφανίσεις του Lamar σε mainstream pop τραγούδια και υπονοεί ότι η πρώην δισκογραφική του, η Top Dawg Entertainment, απαιτούσε το μισό των κερδών του.

«Οι Maroon 5 χρειάζονται ένα κουπλέ, καλύτερα να το κάνεις έξυπνο / Μετά χρειαζόμαστε ένα κουπλέ για τους Swifties / Η Top λέει να κάνεις drop, καλύτερα να του δώσεις το 50% / {…} / Δεν είσαι σε καμιά μεγάλη τριάδα, η SZA σε έχει ξεπεράσει, ο Travis σε έχει ξεπεράσει, ο Savage σε έχει ξεπεράσει», αναφέρει.

Ο Drake φαίνεται επίσης να στοχεύει και τον J. Cole, ο οποίος ηχογράφησε το δικό του diss track – απάντηση στον Kendrick Lamar με τίτλο «7 Minute Drill» και στη συνέχεια το απέσυρε από τις streaming υπηρεσίες, αφού μετάνιωσε για την κυκλοφορία του.

«Κοίτα, δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι ο Νο. 1 θαυμαστής κανενός / Το πρώτο σου Νο. 1, έπρεπε να στο δώσω εγώ», λέει ο Drake, αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον J. Cole στο «First Person Shooter», το οποίο έγινε το πρώτο τραγούδι του Cole που έφτασε στην κορυφή του Billboard Hot 100.

Ο Drake βάζει επίσης στο στόχαστρο και τον The Weeknd, πιθανότατα λόγω της συμμετοχής του στο τελευταίο άλμπουμ του Future και του Metro Boomin με τίτλο «We Still Don’t Trust You», που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Διαφήμιση

Λίγο μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού του Drake στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο The Weeknd δημοσίευσε μία φωτογραφία στις ιστορίες του λογαριασμού του στο Instagram όπου τρώει ποπ κορν και γελάει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Drake, ο J. Cole και ο «Kevin» από το «The Office» στο video του «First Person Shooter»

Κι έτσι, για το καλό, πετάει και μία σπόντα στον Metro Boomin, με τον οποίο έχει μία διαμάχη που σιγοβράζει τον τελευταίο χρόνο.

Ο Rick Ross είναι ένας άλλος ράπερ που δέχεται επίθεση στο «Push Ups» αφού συμμετείχε στο «We Don’t Trust You» και σταμάτησε να ακολουθεί τον Drake στο Instagram.

Ο Drake κλείνει με κάποιες ασαφείς αναφορές, με ορισμένους να εικάζουν ότι αναφέρεται στον Diddy και τις καταγγελίες εναντίον του.

Ο Rick Ross μπήκε γρήγορα στο στούντιο αφού κυκλοφόρησε το diss track του Drake και ηχογράφηση ένα τραγούδι με τίτλο «Champagne Moments», στο οποίο ισχυρίζεται ότι ο Καναδός ράπερ έκανε ρινοπλαστική και έκλεψε το flow του από τον Lil Wayne.

Όλα ξεκίνησαν στις 22 Μαρτίου, όταν ο Kendrick Lamar επιτέθηκε στους Drake και J. Cole μέσα από τη συμμετοχή του στο τραγούδι «Like That» από το κοινό άλμπουμ «We Don’t Trust You» του Future και του Metro Boomin.

Οι στίχοι του Kendrick Lamar ήταν μία σαφής απάντηση στο «First Person Shooter», στο οποίο ο J. Cole ανέφερε ότι ο ίδιος, ο Drake και ο Lamar είναι οι «μεγάλοι τρεις» της rap σκηνής.

Ο Lamar απάντησε με ένα αποφασιστικό verse που τράβηξε με τόλμη τη γραμμή μεταξύ του εαυτού του και των άλλων rappers.

Ο J. Cole αργότερα απάντησε με το δικό του diss track «7 Minute Drill» από το άλμπουμ – έκπληξη «Might Delete Later» που κυκλοφόρησε στις 5 Απριλίου.

Μετά από τις ανάμεικτες αντιδράσεις, ο J. Cole εξομολογήθηκε στο κοινό του Dreamville Festival ότι το «7 Minute Drill» ήταν το «πιο άθλιο πράγμα που έκανε στη ζωή του». Χθες, απέσυρε το τραγούδι από τις υπηρεσίες streaming.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο εξάχρονος γιος του Drake κυκλοφορεί το πρώτο τραγούδι του
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε μία αυθεντική metal βραδιά στο Release Athens 2024 που θα...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...