Drake: Πιέζει για την απομάκρυνσή του από τις αγωγές για το Astroworld Festival

Ο Drake τονίζει ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στον σχεδιασμό και τη διοργάνωση του πολύνεκρου φεστιβάλ.

Ο Drake πιέζει για την απομάκρυνσή του από την τεράστια δικαστική διαμάχη σχετικά με την τραγωδία του Astroworld Festival του Travis Scott το 2021.

Ο Κανδός ράπερ τονίζει ότι δεν είχε καμία σχέση με τον σχεδιασμό της πολύνεκρης βραδιάς και δεν μπορεί να δικαστεί απλά επειδή συμμετείχε για μία σύντομη guest εμφάνιση.

Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχουν κινηθεί νομικά κατά των διοργανωτών του μοιραίου Astroworld Festival το 2021, όπου πλήθος κόσμου όρμησε προς τη σκηνή κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του Travis Scott στις 5 Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα 10 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Διαφήμιση

Παρόλο που οι αγωγές στρέφονται κυρίως κατά του Travis Scott, της Live Nation και άλλων διοργανωτών, ο Drake συμπεριλήφθηκε επίσης ως κατηγορούμενος σε ορισμένες περιπτώσεις επειδή εμφανίστηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του Travis Scott την ώρα της τραγωδίας.

Ωστόσο, σε αίτηση που κατατέθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου στο δικαστήριο του Χιούστον, οι δικηγόροι του Drake, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι ο Aubrey Drake Graham, δήλωσαν ότι ο ράπερ δεν θα πρέπει να εμπλέκεται καθόλου στην υπόθεση.

Όπως ανέφεραν, ο Drake δεν είχε καμία σχέση με το Astroworld πέρα από το γεγονός ότι του είχε ζητηθεί να ανέβει στη σκηνή – και πρόσθεσε ότι οι διοργανωτές του φεστιβάλ «έχουν επιβεβαιώσει ενόρκως ότι ο κ. Graham δεν συμμετείχε σε κανέναν σχεδιασμό» του φεστιβάλ.

Επίσης, δηλώνουν ότι ο Drake δεν γνώριζε για τα προβλήματα ασφαλείας του Astroworld Festival πριν ανέβει στη σκηνή.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Drake κυκλοφορεί επίσημα το «Push Ups» - Το diss track προς τον Kendrick Lamar

«Ο κ. Graham δεν ενημερώθηκε για θέματα ασφαλείας του κοινού, δεν ενημερώθηκε για τυχόν προβλήματα ελέγχου του πλήθους, τραυματισμούς ή θανάτους στο πλήθος, ή για οποιαδήποτε εντολή διακοπής της συναυλίας ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια της 14λεπτης εμφάνισής του», αναφέρουν.

Αντιθέτως, υποστηρίζουν ότι ο Drake απλώς «έφτασε στον χώρο της εκδήλωσης περίπου στις 7:30 μ.μ. και παρέμεινε ως επί το πλείστον απομονωμένος στα παρασκήνια σε ένα τροχόσπιτο μέχρι περίπου τις 9:54 μ.μ.», οπότε του «ζητήθηκε να ανέβει στη σκηνή».

Στη συνέχεια, ο ράπερ «ανέβηκε αμέσως στη σκηνή όπως του ζητήθηκε, τραγούδησε για περίπου 14 λεπτά και αποχώρησε από τη σκηνή στις 10:08 μ.μ.».

Οι αγωγές για το Astroworld Festival ισχυρίζονται ότι οι διοργανωτές επέδειξαν νομική αμέλεια στον τρόπο που σχεδίασαν και διεξήγαγαν το φεστιβάλ, επικαλούμενες τη μη παροχής επαρκούς ασφάλειας και έκτακτης βοήθειας.

Οι αγωγές, που συνδυάστηκαν σε μία μεγάλη ομαδική αγωγή στο Χιούστον, αξιώνουν αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαφήμιση

Μεγάλο μέρος των δύο τελευταίων ετών έχει δαπανηθεί στη συγκέντρωση των αποδεικτικών στοιχείων, καθώς οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν πληροφορίες και συλλέγουν μαρτυρίες από βασικά πρόσωπα.

Στην αίτηση της Παρασκευής, οι δικηγόροι του Drake σημειώνουν ότι η διαδικασία συγκέντρωσης αποδεικτικών στοιχείων είχε ως αποτέλεσμα «εκατοντάδες ώρες» καταθέσεων και «εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες εγγράφων», αλλά τίποτα από αυτά δεν απέδειξε ότι ο αστέρας της rap μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για αμέλεια.

«Οι ενάγοντες δεν προσκομίζουν καμία απόδειξη ότι ο κ. Graham γνώριζε πραγματικά κάποιον κίνδυνο σχετικά με τον σχεδιασμό και τη διάταξη του χώρου του φεστιβάλ, την ικανότητα ή την επάρκεια του προσωπικού και του προσωπικού του φεστιβάλ ή τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης, όπως τη διακοπή της παράστασης», γράφουν οι δικηγόροι του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Kanye West κυκλοφορεί το remix του «Like That» και αναζωπυρώνει την κόντρα του με τον Drake

Τα θύματα του Astroworld Festival, που εκπροσωπούνται από διάφορα δικηγορικά γραφεία, θα έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν στην αίτηση του Drake τις επόμενες εβδομάδες.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Cher κυκλοφορεί την αυτοβιογραφία της

Η αυτοβιογραφία της Cher θα κυκλοφορήσει σε δύο τόμους. Το φθινόπωρο του 2024 θα είναι αφιερωμένο στη Cher: Μετά την...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...