Ed Sheeran: Πώς εμπόδισε τη μεταπώληση εισιτηρίων από επιτήδειους στην περιοδεία του

Βρετανική εταιρεία κατηγορείται ότι αγόραζε εισιτήρια για τις συναυλίες του Ed Sheeran σε τιμές χαμηλότερες από την κανονική και στη συνέχεια τα μεταπωλούσε σε πολύ υψηλότερες τιμές.

Το δικαστήριο ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που κατέβαλε η ομάδα του Ed Sheeran για την καταπολέμηση της αγοράς μεταπώλησης εισιτηρίων σε υψηλές τιμές.

Το δικαστήριο του Leeds άκουσε την Τετάρτη στοιχεία από τον μάνατζερ του Ed Sheeran, Stuart Camp, στη δίκη των Lynda Chenery και Mark Woods, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτη σε σχέση με τις δραστηριότητες της TQ Tickets Ltd.

Ο Stuart Camp εξήγησε ότι οι περιοδείες του Sheeran είχαν αυστηρή πολιτική τιμολόγησης των εισιτηρίων με στόχο «να διατηρηθούν οι τιμές των εισιτηρίων προσιτές για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους».

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ζήτηση για εισιτήρια ήταν εξαιρετικά υψηλή και θα μπορούσαν να πωληθούν σε πολύ υψηλές τιμές, αλλά «δεν ήθελαν τα εισιτήριά τους να είναι απρόσιτα για ορισμένους ανθρώπους».

Ο Stuart Camp δήλωσε ότι αυτή ήταν μία «μακροπρόθεσμη επιχειρηματική στρατηγική που θεωρούμε ηθική», σημειώνοντας ότι ο Ed Sheeran έδωσε 120 συναυλίες το 2018 σε περίπου τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο μάνατζερ του τραγουδιστή περιέγραψε λεπτομερώς τις εκτεταμένες ενέργειες στις οποίες προέβη με τον διοργανωτή της περιοδείας Stuart Galbraith για να αποτρέψει τη μεταπώληση των πανάκριβων εισιτηρίων για την περιοδεία του τραγουδιστή στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018.

Σε άλλη δήλωση που διαβάστηκε στο δικαστήριο την Τετάρτη, ο Stuart Galbraith ανέφερε ότι η εν λόγω περιοδεία περιελάμβανε 18 συναυλίες σε πέντε χώρους στο Μάντσεστερ, τη Γλασκώβη, το Κάρντιφ, το Νιούκαστλ και το Λονδίνο, με κατά μέσο όρο περίπου 70.000 άτομα να παρακολουθούν κάθε βραδιά.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πότε θα κυκλοφορήσει η συνεργασία Cradle Of Filth και Ed Sheeran

Όπως σημείωσε, ήταν αποφασισμένος να εξαλείψει τη μεταπώληση εισιτηρίων, εκτός από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που είχε αναλάβει να μεταπωλεί εισιτήρια για όσους πραγματικά δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις συναυλίες, αλλά στην κανονική τιμή.

Οι συνέπειες της μεταπώλησης εισιτηρίων

Ο διοργανωτής της περιοδείας εξήγησε ότι διευκρινίστηκε στους αγοραστές και στους πρωτογενείς πωλητές ότι τα εισιτήρια δεν μπορούσαν να μεταπωληθούν, οι θεατές θα έπρεπε να έχουν μαζί τους ταυτότητα και απόδειξη αγοράς στις συναυλίες και δεν θα τους επιτρεπόταν να εισέλθουν σε ένα στάδιο με εισιτήρια αγορασμένα από τη δευτερογενή αγορά.

Ο Galbraith δήλωσε ότι αναφέρθηκε επίσης σε τρεις βασικούς παράγοντες της ιστοσελίδας μεταπώλησης εισιτηρίων Viagogo για να τους προειδοποιήσει για τις συνέπειες της μεταπώλησης εισιτηρίων.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε ότι οι θαυμαστές που εντοπίστηκαν να προσπαθούν να εισέλθουν στις συναυλίες του Ed Sheeran με εισιτήρια που είχαν αγοραστεί από τη Viagogo κατευθύνονταν στα «περίπτερα θυμάτων της Viagogo» στους χώρους των συναυλιών, όπου τους δίνονταν επιστολές που τους βοηθούσαν να λάβουν επιστροφή χρημάτων από την εταιρεία και τους προσφέρονταν νέα εισιτήρια στην κανονική τιμή.

Ο Stuart Galbraith ανέφερε ότι η τιμολογιακή πολιτική για τα εισιτήρια της περιοδείας του Ed Sheeran ήταν 80 και 50 λίρες για τις συναυλίες του Λονδίνου και 75 και 45 λίρες εκτός της βρετανικής πρωτεύουσας.

Διαφήμιση

Στην κατάθεσή του, ο Galbraith συμπλήρωσε ότι περίπου 6.300 εισιτήρια αντικατάστασης πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας σε όσους προσκόμισαν μη εξουσιοδοτημένα εισιτήρια που είχαν μεταπωληθεί.

Αλλά τόνισε ότι πίστευε ότι άλλα 2.000 εισιτήρια αγοράστηκαν στην κανονική τιμή στην ελεύθερη αγορά από εκείνους που είχαν ακυρώσει τα μη εξουσιοδοτημένα εισιτήριά τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Ed Sheeran θέλει να ταφεί σε μία «τρύπα στο χώμα» στο σπίτι του

Εισιτήρια σε υπερδιπλάσια τιμή από την κανονική

Η Danielle Graham, εκπροσωπώντας την Εθνική Αρχή Προτύπων Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε στο δικαστήριο ότι οι ερευνητές της υπηρεσίας διαπίστωσαν ότι άτομα που εργάζονταν για την TQ Tickets Ltd αγόρασαν 70 εισιτήρια σε μέση τιμή 74,17 λιρών για την περιοδεία του Ed Sheeran στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018, σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από εταιρείες έκδοσης εισιτηρίων.

Η Graham συνέχισε λέγοντας ότι τα υπόλοιπα παραστατικά, που προέκυψαν από τα αρχεία της TQ Queen Ltd, έδειξαν ότι 150 εισιτήρια είχαν αγοραστεί από 23 διαφορετικούς κατόχους καρτών και άλλα 200 εισιτήρια είχαν αγοραστεί ως πακέτα ομαδικής εισόδου.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο, οι πληροφορίες από ιστοσελίδες μεταπωλητών εισιτηρίων έδειξαν ότι η εταιρεία πούλησε 148 εισιτήρια για την περιοδεία του Ed Sheeran σε μέση τιμή 165,52 λιρών Αγγλίας.

«Τα εισιτήρια πωλήθηκαν σε υπερδιπλάσια τιμή από την κανονική», τόνισε.

Το δικαστήριο ενημερώθηκε ότι ένας υπάλληλος της εταιρείας ανέφερε σε ένα υπηρεσιακό μήνυμα ότι είχε ταυτόχρονα ανοιχτούς 38 προγράμματα περιήγησης καθώς προσπαθούσε να αποκτήσει εισιτήρια για την περιοδεία του Ed Sheeran το 2018, όταν τα εισιτήρια βγήκαν προς πώληση τον Ιούλιο του 2017.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι η TQ Tickets Ltd είχε κίνητρο την «απληστία και την αναξιοπιστία» όταν εκμεταλλεύτηκε την αγάπη και το πάθος των μουσικόφιλων για να κερδίσει περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια λίρες από ιστοσελίδες μεταπώλησης εισιτηρίων σε διάστημα δυόμισι ετών.

Το δικαστήριο ανέφερε ότι η εταιρεία χρησιμοποιούσε πολλαπλές ταυτότητες, ορισμένες από τις οποίες ήταν ψεύτικες, για να αγοράζει μεγάλες ποσότητες εισιτηρίων για καλλιτέχνες όπως ο Ed Sheeran σε ιστότοπους πρωτογενούς πώλησης εισιτηρίων όπως η Ticketmaster και να τα μεταπωλεί σε πλατφόρμες όπως η Viagogo.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Ed Sheeran προειδοποιεί για την τεχνητή νοημοσύνη: «Δεν έχετε δει τις ταινίες όπου μας σκοτώνουν όλους;»

Η Maria Chenery-Woods, η οποία σύμφωνα με τους εισαγγελείς ήταν η «κινητήρια δύναμη» πίσω από την «ανέντιμη επιχείρηση» και αποκαλούσε τον εαυτό της «The Ticket Queen» (Βασίλισσα των εισιτηρίων), παραδέχτηκε την απάτη μαζί με τον Paul Douglas, ο οποίος σύμφωνα με τους εισαγγελείς αποκαλούσε τον εαυτό του «Ticket Boy» (Αγόρι των εισιτηρίων).

Αλλά οι σύζυγοί τους – Woods και Chenery – αρνούνται τις κατηγορίες και επί του παρόντος δικάζονται. Η Chenery είναι επίσης αδελφή της Chenery-Woods.

Στη δίκη, η Εθνική Αρχή Προτύπων Εμπορίου ισχυρίζεται ότι η TQ Tickets Ltd αγόρασε εισιτήρια για τις συναυλίες του Ed Sheeran σε τιμές χαμηλότερες από την κανονική τιμή και στη συνέχεια τα μεταπωλούσε σε πολύ υψηλότερες τιμές σε ιστότοπους όπως η Viagogo.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι η εταιρεία παραβίασε τους νόμους περί απάτης με τις ενέργειές της. Η δίκη συνεχίζεται.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το postmelody.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλοι τις ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Don't miss

Οι ιστορίες των μελών των Beatles έρχονται στη μεγάλη οθόνη με ένα φιλόδοξο εγχείρημα. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Sam Mendes θα σκηνοθετήσει τέσσερις ξεχωριστές...
Ντεμπούτο στο No. 1 κάνει το νέο κοινό άλμπουμ του Kanye West και του Ty Dolla $ign. Το νέο άλμπουμ «Vultures 1» του Kanye West...
Το νέο θεματικό κανάλι του ERTFLIX θα προσφέρει 24 ώρες το 24ωρο περιεχόμενο αποκλειστικά για τη Eurovision. Μία ευχάριστη έκπληξη για τους φίλους της Eurovision...
Η EBU ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στη διαδικασία εξονυχιστικού ελέγχου των στίχων του τραγουδιού του Ισραήλ για την Eurovision 2024. Το Ισραήλ απειλεί να αποσυρθεί από...
Το «Drown» είναι το δεύτερο single από το νέο άλμπουμ του Justin Timberlake. Ο Justin Timberlake παλεύει με το ρεύμα στο νέο single του «Drown»...

Read more