Elton John: Εκστρατεία για την εξάλειψη των διακρίσεων κατά των ΛΟΑΤΚΙ+

«Ας τους ενθαρρύνουμε όλους να είναι ο εαυτός τους και να αγαπήσουν αυτούς που αγαπούν χωρίς ντροπή ή φόβο», δήλωσε ο Elton John.

Ο Elton John στηρίζει και ενδυναμώνει τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με τη νέα καμπάνια του.

Ο εμβληματικός καλλιτέχνης John ανακοίνωσε αποκλειστικά μέσω του People τη νέα εκστρατεία του «Speak Up Sing Out» με στόχο την ενδυνάμωση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και την καταπολέμηση των διακρίσεων που αντιμετωπίζει.

Η πρωτοβουλία έρχεται σε μια περίοδο όπου ολοένα και περισσότεροι νόμοι στις ΗΠΑ και αλλού στον κόσμο στρέφονται εναντίον της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

Διαφήμιση

Η εκστρατεία στηρίζει το Rocket Fund, ένα πρόγραμμα του Ιδρύματος «Elton John» για την Καταπολέμηση του AIDS που ξεκίνησε το 2023.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, οι θαυμαστές καλούνται να μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του Μήνα Υπερηφάνειας τα δικά του βίντεο όπου τραγουδούν τον τελευταίο στίχο του τραγουδιού – ύμνου «Your Song» του Elton John, ενώ ταυτόχρονα θα αναφέρουν το άτομο που τους στήριξε έτσι ώστε να αποδεχτούν τον εαυτό τους.

«Μέσα από το Rocket Fund έχουμε προωθήσει σημαντικές αλλαγές σε πολιτικές ανά τον κόσμο για την ενδυνάμωση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, γιατί όλοι αξίζουν πρόσβαση σε φιλικές προς τους ΛΟΑΤΚΙ+ υπηρεσίες περίθαλψης για τον HIV», δήλωσε ο Elton John στο People για την καμπάνια.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην αυξανόμενη μεροληπτική νομοθεσία σε όλο τον κόσμο να μας κρατήσει πίσω», συνέχισε.

Διαφήμιση

«Ας προχωρήσουμε με αποδοχή και χαρά αυτόν τον Μήνα Υπερηφάνειας και ας τους ενθαρρύνουμε όλους να είναι ο εαυτός τους και να αγαπήσουν αυτούς που αγαπούν χωρίς ντροπή ή φόβο», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Elton John ολοκλήρωσε ένα νέο άλμπουμ με τον Bernie Taupin

Ανησυχητική αύξηση στους νόμους κατά των ΛΟΑΤΚΙ

Το 2023, σημειώθηκε στις ΗΠΑ μια ανησυχητική αύξηση στους νόμους κατά των ΛΟΑΤΚΙ, ιδιαίτερα σε πολιτείες με συντηρητικές κυβερνήσεις. Συνολικά παρουσιάστηκαν 510 νόμοι κατά των ΛΟΑΤΚΙ+.

Αυτοί οι νόμοι στόχευαν κυρίως τα τρανς άτομα, περιορίζοντας την πρόσβασή τους σε υγειονομική περίθαλψη επαναπροσδιορισμού φύλου, απαγορεύοντας τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες και εμποδίζοντάς τα να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες που αντιστοιχούν στην ταυτότητα φύλου τους.

Επιπλέον, υπήρξαν προσπάθειες να λογοκριθεί το ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχόμενο στα σχολεία και να περιοριστούν οι συζητήσεις για σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου.

Αυτή η νομοθετική τάση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ και υποστηρικτές τους, οι οποίοι υποστήριξαν ότι οι νόμοι αυτοί είναι μεροληπτικοί, επιβλαβείς και παραβιάζουν τις βασικές ανθρώπινες ελευθερίες.

Διαφήμιση

Η συνάντηση με τον Eltοn John

Ένας τυχερός θαυμαστής θα έχει επίσης την ευκαιρία να συναντήσει τον Elton John και τον σύζυγό του, και συμπρόεδρο του Rocket Fund, David Furnish, στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια του Μήνα Υπερηφάνειας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συμμετοχή του στην εκστρατεία.

«Σκεφτείτε το άτομο που στήριξε το ταξίδι σας προς την αυθεντικότητα – έναν φίλο, έναν δάσκαλο, ένα αγαπημένο πρόσωπο. Ας τιμήσουμε αυτά τα ξεχωριστά άτομα στη ζωή μας και ας ενώσουμε τις φωνές μας – θα είμαι εδώ για να σας ακούσω να τραγουδάτε: “Speak Up Sing Out!”», πρόσθεσε ο Elton John.

Για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τη συνάντηση με τον τραγουδιστή, οι θαυμαστές πρέπει να δημοσιεύσουν στο Instagram ένα βίντεο (reel) όπου τραγουδούν έναν στίχο από το «Your Song» και αναφέρουν το όνομα του προσώπου που τους στήριξε και να το κάνουν tag στη λεζάντα με το hashtag: #SpeakUpSingOutGiveaway.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  O Elton John επαινεί τη Madonna για τον ειλικρινή φόρο τιμής στα θύματα του AIDS

Τέλος, οι συμμετέχοντες πρέπει να ακολουθήσουν τη σελίδα του Ιδρύματος «Elton John» για την καταπολέμηση του AIDS στο Instagram (@ejaf).

«Η καμπάνια “Speak Up Sing Out” στοχεύει να αναδείξει τους αφανείς ήρωες που μας εμπνέουν να αγκαλιάσουμε τον πραγματικό εαυτό μας», δήλωσε ο David Furnish.

«Αναγνωρίζει και τιμά το θάρρος και τη στήριξη εκείνων που μας δίνουν τη δύναμη να σταθούμε όρθιοι και να είμαστε αυθεντικοί σε έναν κόσμο που συχνά χαρακτηρίζεται από διακρίσεις και στίγμα», εξήγησε.

«Ο Elton κι εγώ ανυπομονούμε να συναντήσουμε εσάς και τον καλεσμένο σου στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της πιο ζωντανής περιόδου του χρόνου, του Μήνα Υπερηφάνειας!», ανέφερε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elton John (@eltonjohn)

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Katy Perry: Απογοητευτικό ντεμπούτο για το «Woman’s World»

Η δισκογραφική επάνοδος της Katy Perry βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής - Το «Woman's World» κάνει ένα από τα...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...