Η Emeli Sandé για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η Emeli Sandé υπόσχεται να μαγέψει το κοινό του Sani Festival με την ιδιαίτερη φωνή και τις μελωδίες της.

Η διάσημη τραγουδίστρια της R&B και soul σκηνής Emeli Sandé έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 3 Αυγούστου στο Sani Festival στον Λόφο της Σάνης στη Χαλκιδική.

Η Emeli Sandé έρχεται να συμπληρώσει το κορυφαίο line-up καλλιτεχνών της παγκόσμιας μουσικής σκηνής του φετινού φεστιβάλ στο Sani Resort: Plácido Domingo, Madeleine Peyroux, Tom Jones, Gipsy Kings, και ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια του μεγάλου συνθέτη Μίμη Πλέσσα.

Μία σπουδαία ερμηνεύτρια της R&B και soul διεθνούς σκηνής, η Emeli Sandé, προστίθεται στο εντυπωσιακό line-up θρυλικών και πολυβραβευμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, που θα ενώσουν τους φίλους της μουσικής από όλο τον κόσμο στον Λόφο της Σάνης, στο φετινό Sani Festival.

Διαφήμιση

Η διάσημη τραγουδίστρια, η οποία έγινε διεθνώς γνωστή με την εμφάνισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και πλέον έχει στο ενεργητικό της 11 top hits στην Μεγάλη Βρετανία, θα επισκεφτεί για πρώτη φορά την Ελλάδα, και υπόσχεται να μαγέψει το κοινό του Sani Festival με την ιδιαίτερη φωνή και τις μελωδίες της.

Από την αγροτική περιοχή Aberdeenshire έως την απονομή του τιμητικού τίτλου MBE του Ηνωμένου Βασιλείου για τη συνεισφορά της στη μουσική, ο δρόμος για την υπέροχη Emeli Sandé ήταν μακρύς αλλά στέφθηκε από την απόλυτη επιτυχία.

Όταν ήταν παιδί, ανακάλυψε στη μουσική έναν ασφαλή χώρο έκφρασης και ελευθερίας και εμπνεύστηκε από εμβληματικές φιγούρες της παγκόσμιας μουσικής όπως η Nina Simone.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, συνήθιζε να γράφει στίχους την ώρα των μαθημάτων, ώσπου αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό της για μία καριέρα στη μουσική.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Tom Jones στην Ελλάδα και στο Sani Festival 2024

Το 2012, η Emeli Sandé μάγεψε το κοινό σε όλο τον κόσμο με τη συγκλονιστική ερμηνεία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ ένα χρόνο μετά ακολούθησε το βραβείο Critics’ Choice Awards στα BRIT Awards.

Το έργο της Emeli Sandé έχουν εκθειάσει κορυφαίοι καλλιτέχνες, όπως η Madonna και η Alicia Keys, ενώ το πρώτο άλμπουμ της, «Our Version of Events», με τραγούδια όπως το «Heaven» και το «Next to Me» που βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις των charts για εβδομάδες, είναι ένας από τους πιο πετυχημένους εμπορικά δίσκους της δεκαετίας του 2010.

Καθώς θα κάνει περιοδεία με το πέμπτο άλμπουμτης, «How Were We To Know», το Σάββατο 3 Αυγούστου, η Emeli Sandé θα επισκεφτεί τη Χαλκιδική και τον ειδυλλιακό Λόφο της Σάνης για μία αξέχαστη συναυλία – την πρώτη της στην Ελλάδα, όπου υπόσχεται να μαγέψει το κοινό με την ιδιαίτερη φωνή και τις μελωδίες της.

Μαζί της θα είναι οι Nicky Brown (μαέστρος, πλήκτρα), Priscilla Jones-Campbell (φωνητικά), Sonia Konate (κιθάρα), Digby Lovatt (μπάσο), Subrina McCalla (φωνητικά) και Hannah Montrose (ντραμς).

32 χρόνια Sani Festival

Το φετινό Sani Festival διεξάγεται από 6 Ιουλίου έως και 10 Αυγούστου και περιλαμβάνει, εκτός της Emeli Sandé, κορυφαία ονόματα της κλασικής, jazz, pop, soul και ethnic σκηνής.

Διαφήμιση

Το Sani Festival υποδέχεται τον Plácido Domingo, έναν από τους πιο σημαντικούς τενόρους στην ιστορία της όπερας, ο οποίος θα εμφανιστεί μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη, τη Χριστίνα Πουλίτση και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του σπουδαίου μαέστρου Jordi Bernàcer.

Επίσης, θα φιλοξενήσει την αγαπημένη του ελληνικού κοινού Madeleine Peyroux, η οποία ενσαρκώνει τη δύναμη της Billie Holiday και το βάθος του Leonard Cohen, τον ζωντανό θρύλο στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής Tom Jones.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Madeleine Peyroux στο Sani Festival 2024

Παράλληλα, θα παρουσιάσει τους μοναδικούς Gipsy Kings και τις τσιγγάνικες μελωδίες τους, αλλά και μία ιστορική συναυλία αφιερωμένη στα 100 χρόνια ζωής και δημιουργίας του μεγάλου Μίμη Πλέσσα, με τους Στέφανο Κορκολή, Δημήτρη Μπάση και Σοφία Μανουσάκη.

Το διεθνούς εμβέλειας Sani Festival, που διοργανώνεται ήδη από το 1992 κάθε καλοκαίρι στο Sani Resort στον Λόφο της Σάνης αποτελεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο ιδιωτικό φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Έχει κατακτήσει επί δύο διαδοχικά έτη (2022, 2023) το διεθνές βραβείο «World’s Leading Cultural Destination Resort» στον διακεκριμένο θεσμό των World Travel Awards, ως αναγνώριση για τη σημαντική συμβολή του Sani Resort στην ανάδειξη και προώθηση του πολιτισμού.

Στα 32 χρόνια της πορείας του, το φεστιβάλ έχει φιλοξενήσει κάποιους από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της jazz, κλασικής, rock και pop διεθνούς σκηνής.

Πληροφορίες

Emeli Sandé

Sani Festival
Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Sani Resort
Λόφος Σάνης
Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Διάθεση εισιτηρίων

• Online: more.com
• Τηλεφωνικά στο 211 77 00 000
• Φυσικά σημεία: Καταστήματα Νova, Public και σε όλα τα Viva Spots

Θεσσαλονίκη
SYMVOLI Conference & Cultural Management
Βενιζέλου 3, Στοά Λεβή
Τηλ.: 2310 433099

Χαλκιδική
Σσε όλα τα ξενοδοχεία του Sani Resort

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Ο Snoop Dogg συμμετείχε στη λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Snoop Dogg. Ο Snoop Dogg έγινε ένας από τους τελευταίους...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...