Ο George Michael στο Rock Roll & Hall of Fame – Το αφιέρωμα του Andrew Ridgeley των Wham!

Ο Andrew Ridgeley των Wham! παρέλαβε εκ μέρους του εκλιπόντος George Michael το βραβείο για την είσοδό του στο Rock & Roll Hall of Fame.

Ο George Michael εντάχθηκε στο Rock & Roll Hall of Fame την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, σχεδόν επτά χρόνια μετά το θάνατό του σε ηλικία 53 ετών, το 2016.

Ενώ αυτή τη φωνή, αυτή την επιβλητικότητα και αυτήν την ευελιξία σε πολλά μουσική είδη δεν μπορεί να τα αντιγράψει κανείς, τρεις σύγχρονοι καλλιτέχνες έβαλαν τα δυνατά τους για να τιμήσουν τον George Michael, ο οποίος παραμένει ένας από τους καλλιτέχνες με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Ο Miguel άνοιξε το αφιέρωμα στον George Michael στο Barclays Center στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης με μία αισθησιακή ερμηνεία του «Careless Whisper».

Διαφήμιση

Ακολούθησε ο Adam Levine των Maroon 5 με την κιθάρα του και μία ειλικρινή ερμηνεία του «Faith». Η αστέρας country Carrie Underwood στη συνέχεια σχεδόν γκρέμισε τον χώρο, ερμηνεύοντας το «One More Try» με δύναμη και πάθος.

Όμως η μεγαλύτερη συγκίνηση προηγήθηκε του αφιερώματος, όταν ο Andrew Ridgeley των Wham! ανέβηκε στη σκηνή για να καλωσορίσει επίσημα στο Rock & Roll Hall of Fame τον πρώην συνεργάτη του.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αποτελεί πηγή μεγάλης υπερηφάνειας που έχω την τιμή να εντάξω στο Rock & Roll Hall of Fame τον πιο αγαπημένο φίλο που είχα», είπε.

«Ο George Michael θα χαιρόταν και θα κολακευόταν με την ένταξή του σε αυτούς τους αγιασμένους χώρους. Έδινε μεγάλη σημασία στην αναγνώριση της δουλειάς του και του ταλέντου του από τους συναδέλφους του και το κοινό του. Αυτό επιβεβαίωνε την πίστη του σε αυτό που τον έκανε τον καλλιτέχνη και τον άνθρωπο που ήταν», εξήγησε.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Rage Against The Machine στο Rock & Roll Hall of Fame - Η ομιλία του Tom Morello

«Με τον George μεγαλώσαμε μαζί έχοντας μία εξαιρετική φιλία. Ήταν παντοτινή. Τα νιάτα μας τα ζήσαμε ο ένας δίπλα στον άλλον σαν αδέλφια. Και στην πορεία, από μαθητές σε ενήλικες, πραγματοποιήσαμε ως Wham! τη φλεγόμενη φιλοδοξία της παιδικής ηλικίας μας», συνέχισε με ευφράδεια και συναίσθημα.

«Οι Wham! ήταν η εκπλήρωση όλων όσων φιλοδοξούσα και η συνειδητοποίηση για τον George ότι μπροστά του απλωνόταν ένα χρυσοποίκιλτο και άπειρο μονοπάτι, όπου βρισκόταν το πεπρωμένο του», σημείωσε.

Ο Andrew Ridgeley παρέθεσε στη συνέχεια ορισμένα από τα εντυπωσιακά επιτεύγματα του George Michael τόσο με τους Wham! όσο και μετά τη διάλυσή τους το 1986: 155 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων, 13 τραγούδια στο Νο. 1 των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, ντουέτα με τον Elton John, την Aretha Franklin, τον Paul McCartney, τη Whitney Houston και άλλους καλλιτέχνες.

«Ο George ήταν ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της εποχής μας. Η φωνή του ήταν μεγαλειώδης. Διέθετε τόσο δύναμη όσο και ευαλωτότητα, χαρακτηριστικά που αποτυπώνονται σε όλη την εξαιρετική τραγουδοποιία του», ανέφερε.

«Ήταν η έκφραση της ψυχής του που δημιουργούσε αρμονία με ειλικρινή, απεριόριστα συναισθήματα. Είχε τη δύναμη να σε στείλει ψηλά με τη χαρά της και να σε κάνει να λυγίσεις με τον πόνο της», πρόσθεσε.

Διαφήμιση

Ο Andrew Ridgley παρουσίασε επίσης ένα βίντεο που κατέγραφε την εξέλιξη του George Michael από έναν Βρετανό pop star με pinup εμφάνιση και τέλεια χτενισμένα μαλλιά σε έναν σοβαρό σόλο καλλιτέχνη με πιο ώριμο ήχο και κάτι ουσιαστικό να πει.

Ο ίδιος ο George Michael ανέφερε σε ένα παλαιότερο απόσπασμα στο βίντεο: «Όταν ήμουν νεότερος, είχα ένα κουρδιστό γραμμόφωνο και είχα δύο singles των Supremes και το “Delilah” του Tom Jones, το οποίο είναι αστείο, γιατί αν το καλοσκεφτείς κατέληξα κάπου ανάμεσα στις Supremes και τον Tom Jones.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Elton John ολοκλήρωσε ένα νέο άλμπουμ με τον Bernie Taupin

Αλλά η επίδραση του George Michael στους θαυμαστές του και στη μουσική βιομηχανία ήταν πολύ μεγαλύτερη.

«Η φωνή του για μένα ήταν πάντα πολύ εκφραστική και αισθαντική και επιτακτική», δήλωσε η Mary J. Blige, η οποία συνεργάστηκε με τον Michael στο τραγούδι «As» το 1999. «Είχε όλα αυτά τα πράγματα στη φωνή του που μας έκαναν να θέλουμε να τον ακούμε. Την ίδια στιγμή, όλη η συναισθηματική αλήθεια του μας έκανε να τον αγαπήσουμε».

Το βίντεο αναφέρθηκε επίσης στους αγώνες του George Michael ως κρυφός ομοφυλόφιλος άνδρας στις αρχές της καριέρας του, ένα θέμα που έθιξε στο εμβληματικό άλμπουμ του «Listen Without Prejudice Vol. 1» το 1990.

«Δεν θα ήμουν εδώ σήμερα ως καλλιτέχνης αν δεν ήταν ο George Michael. Εκείνος άνοιξε τις πύλες για όλους μας να περάσουμε και να είμαστε ο εαυτός μας», τόνισε ο Sam Smith.

Το βίντεο ολοκληρώθηκε με τον George Michael να λέει: «Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να αφήσουμε κάτι, να έχουμε κάτι που θα μας θυμούνται. Εγώ θέλω να αφήσω τραγούδια. Πιστεύω ότι μπορώ να αφήσω τραγούδια που θα σημαίνουν κάτι για άλλες γενιές».

Επιστρέφοντας στο βήμα, ο Andrew Ridgeley συγκινήθηκε σχεδόν μέχρι δακρύων από τα αφιέρωμα στο μακροχρόνιο φίλο του και συνεργάτη του στους Wham!.

«Θα του άρεσε πάρα πολύ», είπε καθώς παραλάμβανε το βραβείο για την είσοδο στο Rock & Roll Hall of Fame εκ μέρους του George Michael.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Tiësto και Alana Springsteen συνεργάζονται στο «Hot Honey»

Ο Tiësto και η Alana Springsteen παίζουν με τη φωτιά στο music video του «Hot Honey». Ο διάσημος DJ και...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...