Γεωργία Νταγάκη: Ενώνει το χθες και το σήμερα στο νέο EP «Short Distance»

Κόσμοι που αντικατοπτρίζουν το χθες και το σήμερα σμίγουν αρμονικά μεταξύ τους στο νέο EP της Γεωργίας Νταγάκη.

Η κρητική λύρα συναντάει την ηλεκτρονική techno μουσική στο νέο EP με τίτλο «Short Distance» που κυκλοφορεί η Γεωργία Νταγάκη.

Για τη Γεωργία Νταγάκη οι συστάσεις είναι περιττές.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει στιγματίσει την ελληνική μουσική με τα τραγούδια της, την αγαπημένη της κρητική λύρα, τις εκατοντάδες εμφανίσεις της, τις ξεχωριστές της συνεργασίες με Έλληνες αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες όπως ο Eric Burdon και οι Animals, ο Goran Bregovic, οι Violent Femmes και άλλοι.

Διαφήμιση

Αυτοί που ξέρουν καλά τη Γεωργία, γνωρίζουν επίσης ότι είναι μία μουσικός που δεν εφησυχάζει ποτέ. Προϊόν τέτοιας ανησυχίας είναι το ΕΡ «Short Distance», από το οποίο πρόσφατα πήραμε μία γεύση με το πρώτο single «Matala».

«Για μένα πάντα φάνταζε πάντα “μικρή απόσταση” στο να μπορώ να ενώσω δικούς μου αγαπημένους μουσικούς κόσμους», λέει η Γεωργία Νταγάκη για τη νέα κυκλοφορία της.

Κόσμους που να αντικατοπτρίζουν το χθες και το σήμερα και που να σμίγουν τελικά τόσο αρμονικά μεταξύ τους στο τώρα, σαν να υπήρχαν από πάντα.

«Ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι την κρητική μουσική και την ψυχεδέλεια που για μένα κουβαλά, ήταν και θα είναι πάντα ξεχωριστός στα δικά μου αυτιά και εδώ αποκαλύπτεται με τον καλύτερο τρόπο», σημείωσε.

Διαφήμιση

Η Γεωργία Νταγάκη έψαχνε καιρό μια νέα διάσταση που θα φέρει την κρητική λύρα κοντά στους δυτικούς τρόπους και ήχους, στην ηλεκτρονική μουσική, στο beat, χωρίς να χάνει τον δικό της τόσο έντονο, δυναμικό και αναλλοίωτο χαρακτήρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Γεωργία Νταγάκη: Η κρητική λύρα συναντά την techno μουσική στα «Μάταλα»

Η αρχική ιδέα του Πάνου Γεωργόπουλου της κέντρισε το ενδιαφέρον και άρχισαν μέσα από τις ζωντανές εμφανίσεις τους να πειραματίζονται σε αυτό το πλαίσιο πολύ πριν παρουσιάσουν τα πρώτα κιόλας δείγματα.

«Χαίρομαι πολύ που οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι βρίσκει την ανταπόκριση του κοινού, σε μια εποχή όπου όλοι τελικά έχουμε την ανάγκη να χαθούμε για λίγο σε μια ονειρώδη κατάσταση», σχολιάζει η Γεωργία Νταγάκη.

«Αυτός ο δίσκος, το “Short Distance”, το κάνει. Οι ονομασίες των τραγουδιών προέρχονται από δικά μου αγαπημένα μέρη – χωριά της Κρήτης, του Ρεθύμνου των Χανίων και του Ηρακλείου, σε μια ανάγκη μου να σας τα παρουσιάσω και σας προτρέπω να τα επισκεφτείτε ακούγοντας φυσικά το “Short Distance”», εξηγεί.

Εκτός από το «Matala» το EP περιλαμβάνει επίσης τραγούδια όπως τα «Spili», «Aptera» και «Pikris».

Διαφήμιση

Το νέο EP «Short Distance» της Γεωργίας Νταγάκη είναι πλέον διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το postmelody.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλοι τις ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Don't miss

Οι Stray Kids, ITZY, NMIXX και J.Y. Park ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σκορπίσουν K-pop μαγεία. Τρία συγκροτήματα της JYP Entertainment – οι Stray...
Ο James Blunt περιγράφει τη στιγμή που αποτέλεσε την έμπνευση για το πασίγνωστο τραγούδι του «You’re Beautiful». Η κλασική επιτυχία «You’re Beautiful» του James Blunt...
Το νέο ντοκιμαντέρ της Jennifer Lopez είναι γεμάτο προσωπικές εξομολογήσεις. Αν υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει από το trailer του επερχόμενου ντοκιμαντέρ της Jennifer Lopez με...
Ο Νικηφόρος τραγουδάει για τον έρωτα και την απώλεια. Ο Νικηφόρος, ο πιο επιτυχημένος Έλληνας καλλιτέχνης τη γενιάς του, κυκλοφορεί το νέο τραγούδι του...
Ο Mick Jones απουσιάζει συχνά από τις συναυλίες της αποχαιρετιστήριας περιοδείας των Foreigner λόγω των προβλημάτων με την υγεία του. Ο ιδρυτής των Foreigner, Mick...

Read more