Γεωργία Νταγάκη: Ενώνει το χθες και το σήμερα στο νέο EP «Short Distance»

Κόσμοι που αντικατοπτρίζουν το χθες και το σήμερα σμίγουν αρμονικά μεταξύ τους στο νέο EP της Γεωργίας Νταγάκη.

Η κρητική λύρα συναντάει την ηλεκτρονική techno μουσική στο νέο EP με τίτλο «Short Distance» που κυκλοφορεί η Γεωργία Νταγάκη.

Για τη Γεωργία Νταγάκη οι συστάσεις είναι περιττές.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει στιγματίσει την ελληνική μουσική με τα τραγούδια της, την αγαπημένη της κρητική λύρα, τις εκατοντάδες εμφανίσεις της, τις ξεχωριστές της συνεργασίες με Έλληνες αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες όπως ο Eric Burdon και οι Animals, ο Goran Bregovic, οι Violent Femmes και άλλοι.

Διαφήμιση

Αυτοί που ξέρουν καλά τη Γεωργία, γνωρίζουν επίσης ότι είναι μία μουσικός που δεν εφησυχάζει ποτέ. Προϊόν τέτοιας ανησυχίας είναι το ΕΡ «Short Distance», από το οποίο πρόσφατα πήραμε μία γεύση με το πρώτο single «Matala».

«Για μένα πάντα φάνταζε πάντα “μικρή απόσταση” στο να μπορώ να ενώσω δικούς μου αγαπημένους μουσικούς κόσμους», λέει η Γεωργία Νταγάκη για τη νέα κυκλοφορία της.

Κόσμους που να αντικατοπτρίζουν το χθες και το σήμερα και που να σμίγουν τελικά τόσο αρμονικά μεταξύ τους στο τώρα, σαν να υπήρχαν από πάντα.

«Ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι την κρητική μουσική και την ψυχεδέλεια που για μένα κουβαλά, ήταν και θα είναι πάντα ξεχωριστός στα δικά μου αυτιά και εδώ αποκαλύπτεται με τον καλύτερο τρόπο», σημείωσε.

Διαφήμιση

Η Γεωργία Νταγάκη έψαχνε καιρό μια νέα διάσταση που θα φέρει την κρητική λύρα κοντά στους δυτικούς τρόπους και ήχους, στην ηλεκτρονική μουσική, στο beat, χωρίς να χάνει τον δικό της τόσο έντονο, δυναμικό και αναλλοίωτο χαρακτήρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Γεωργία Νταγάκη: Κρήτη και tecno ενώνονται στο βουνό στο video του «Spili»

Η αρχική ιδέα του Πάνου Γεωργόπουλου της κέντρισε το ενδιαφέρον και άρχισαν μέσα από τις ζωντανές εμφανίσεις τους να πειραματίζονται σε αυτό το πλαίσιο πολύ πριν παρουσιάσουν τα πρώτα κιόλας δείγματα.

«Χαίρομαι πολύ που οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι βρίσκει την ανταπόκριση του κοινού, σε μια εποχή όπου όλοι τελικά έχουμε την ανάγκη να χαθούμε για λίγο σε μια ονειρώδη κατάσταση», σχολιάζει η Γεωργία Νταγάκη.

«Αυτός ο δίσκος, το “Short Distance”, το κάνει. Οι ονομασίες των τραγουδιών προέρχονται από δικά μου αγαπημένα μέρη – χωριά της Κρήτης, του Ρεθύμνου των Χανίων και του Ηρακλείου, σε μια ανάγκη μου να σας τα παρουσιάσω και σας προτρέπω να τα επισκεφτείτε ακούγοντας φυσικά το “Short Distance”», εξηγεί.

Εκτός από το «Matala» το EP περιλαμβάνει επίσης τραγούδια όπως τα «Spili», «Aptera» και «Pikris».

Διαφήμιση

Το νέο EP «Short Distance» της Γεωργίας Νταγάκη είναι πλέον διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι Coldplay παρουσίασαν ζωντανά το ακυκλοφόρητο τραγούδι «Good Feelings»

Το τραγούδι θα περιλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ «Moon Music»...

Ο d4vd συγκινεί με την ερωτική μπαλάντα «There Goes My Baby»

Ο d4vd συνεχίζει τη δυναμική πορεία του. Ο 19χρονος οραματιστής...

Katy Perry: Απαντά στην κριτική για το music video του «Woman’s World»

Η Katy Perry εξηγεί ότι το music video για...

Ο Eminem κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «The Death Of Slim Shady (Coup De Grâce)»

Η χαριστική βολή του Eminem στον Slim Shady. Ο Eminem κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ του «The Death Of Slim...

Top Stories