Γιώργος Θεοφάνους: «Αντικριστά» με Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους σε τέσσερις ξεχωριστές συναντήσεις στο Θέατρο Παλλάς.

Ο Γιώργος Θεοφάνους θα βρεθεί «Αντικριστά» με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη στη μαγική σκηνή του Θεάτρου Παλλάς.

Οι παραστάσεις του Γιώργου Θεοφάνους θα ξεκινήσουν την Κυριακή 12 Μαΐου με καλεσμένο τον μοναδικό συνθέτη, πιανίστα και ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή.

Όλοι τους ενώνουν διαφορετικές γενιές ανθρώπων που μεγάλωσαν με τα τραγούδια τους, ερωτεύτηκαν, αγάπησαν και συνεχίζουν να ζουν στιγμές της ζωής τους με αυτά.

Διαφήμιση

Σε αυτό το μαγικό ταξίδι συνοδοιπόροι οι Άκης Δείξιμος, Όλγα Βενετσιάνου, Νίκος Παπουτσής, Σοφία Μανουσάκη, Προκόπης Πολίτης (Paco), Σοφία Παπουλάκου, Χριστίνα Ράλλη και Δανιέλα Χατζή, οι οποίοι ξεχωρίζουν για τις ερμηνείες τους.

Αυτή είναι πρώτη συνάντηση του Στέφανου Κορκολή με τον Γιώργο Θεοφάνους στη σκηνή, παρότι η γνωριμία και η αλληλοεκτίμηση τους μετράει 35 χρόνια, όσα περίπου βρίσκονται και οι δυο στην ελληνική δισκογραφία.

«Αντικριστά» οι δυο δημιουργοί, ο καθένας στο πιάνο του, θα μας θυμίσουν μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει με σπουδαίες φωνές, ανοίγοντας την αυλαία αυτών των επτά μοναδικών μουσικών παραστάσεων στο Θέατρο Παλλάς την Κυριακή 12 Μαΐου.

Ήταν 1991 όταν ο Κώστας Χατζής συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Γιώργο Θεοφάνους στο στούντιο Polysound.

Διαφήμιση

Ο Κώστας Χατζής ερμήνευσε τραγούδια του Γιώργου Χατζηνάσιου, του Γιάννη Σπανού και του Μάριου Τόκα, σε μία δισκογραφική δουλειά που άφησε το στίγμα της και ο Γιώργος Θεοφάνους υπέγραψε ως ενορχηστρωτής.

Στις 2 και 3 Ιουνίου θα βρεθούν και πάλι, «Αντικριστά», ο ένας στο πιάνο και ο άλλος με την κιθάρα του, για να μας προσφέρουν ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο από το Θέατρο Παλλάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Κώστας Χατζής και η Ελπίδα στο Θέατρο Άλσος

Η σχέση του Γιώργου Θεοφάνους με τον Γιώργο Κατσαρό ξεκίνησε το μακρινό 1990, όταν ως νεαρός Κύπριος αποφασίζει να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης.

Ο Γιώργος Κατσαρός συμμετείχε μαζί με μουσικά «τέρατα» της εποχής, στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ, στην οποία και προέδρευε. Η ενορχήστρωση του τραγουδιού του νεαρού Γιώργου Θεοφάνους μάγεψε τον πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής και του χάρισαν το Βραβείο Ενορχήστρωσης.

Την επόμενη χρονιά, η αναγνώριση του Γιώργου Κατσαρού στο πρόσωπο του Γιώργου Θεοφάνους μεταφράστηκε στην τοποθέτηση του ανάμεσα στους επίσημους ενορχηστρωτές του φεστιβάλ.

Διαφήμιση

Μετά από 34 χρόνια από την πρώτη γνωριμία του, ο Γιώργος Θεοφάνους θα βρεθεί «Αντικριστά» με τον Γιώργο Κατσαρό, το πιάνο πλάι στο σαξόφωνο, πλαισιωμένοι από μια ορχήστρα καταξιωμένων μουσικών.

Ο Γιώργος Θεοφάνους και ο Γιώργος Κατσαρός συναντιόνται και πάλι για να μας χαρίσουν δυο διαχρονικές μουσικές βραδιές Θέατρο Παλλάς στις 16 και 17 Ιουνίου.

Η πρώτη γνωριμία του Γιώργου Θεοφάνους με τον Θανάση Πολυκανδριώτη έγινε το 1990 όταν ο 22χρονος τότε μουσικοσυνθέτης ανέλαβε τη θέση του υπεύθυνου ορχήστρας σε ένα πρόγραμμα γεμάτο μεγάλα ονόματα της εποχής, όπως οι Αλέξια, Δάκης, Πωλίνα, Σοφία Αρβανίτη. Το λαϊκό πρόγραμμα είχε αναλάβει ο Θανάσης Πολυκανδριώτης.

Εκεί, ο Γιώργος Θεοφάνους, ήρθε για πρώτη φορά σε επαγγελματική επαφή με αυτό που σημάδεψε μετέπειτα μεγάλο κομμάτι της καριέρας του μουσικοσυνθέτη, το λαϊκό τραγούδι και αυτό έγινε μέσω του Θανάση Πολυκανδριώτη. Η πρώτη σπίθα είχε ανάψει.

Στο Θέατρο Παλλάς, στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου, με το πιάνο «Αντικριστά» στο μπουζούκι, πλαισιωμένοι από μια ορχήστρα καταξιωμένων μουσικών, ο Γιώργος Θεοφάνους και ο Θανάσης Πολυκανδριώτης θα μας προσφέρουν δύο βραδιές γεμάτη αγαπημένες μελωδίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Μαρία Φαραντούρη και Γιώτα Νέγκα επιστρέφουν στο Θέατρο Παλλάς με «Τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο»

Πληροφορίες

Ο Γιώργος Θεοφάνους στο Θέατρο Παλλάς

«Αντικριστά» με τον Στέφανο Κορκολή
Κυριακή 12 Μαΐου

Με τον Κώστα Χατζή

Κυριακή 2 Ιουνίου
Δευτέρα 3 Ιουνίου

Με τον Γιώργο Κατσαρό
Κυριακή 16 Ιουνίου
Δευτέρα 17 Ιουνίου

Με τον Θανάση Πολυκανδριώτη
Κυριακή 30 Ιουνίου
Δευτέρα 1 Ιουλίου

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Beyoncé και Harry Styles ανέβασαν τον μουσικό τουρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο σε επίπεδα ρεκόρ

Ο οργανισμός UK Music αναφέρει ότι τα φεστιβάλ και οι μεγάλες περιοδείες συνείσφεραν 8 δισεκατομμύρια λίρες στην τοπική οικονομία...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...