Η HYBE κατέγραψε υπερτριπλάσια κέρδη το 2023 – Πού οφείλεται η αύξηση

Η αύξηση των εσόδων και των κερδών της HYBE οφείλεται στην έκρηξη των πωλήσεων άλμπουμ και των συναυλιών.

Η HYBE, ο κορεατικός όμιλος ψυχαγωγίας πίσω από τους BTS, είδε τα έσοδα και τα κέρδη της να αυξάνονται και τα δύο κατά πάνω από 20% το 2023, καθώς οι πωλήσεις άλμπουμ διπλασιάστηκαν και οι συνθήκες μετά την πανδημία επέτρεψαν την πραγματοποίηση περισσότερων συναυλιών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου ότι κατέγραψε ετήσια έσοδα ύψους 2,17 τρισεκατομμυρίων γουόν Νότιας Κορέας (1,63 δισεκατομμύρια δολάρια), σημειώνοντας αύξηση 23% σε σύγκριση με το 2022.

Τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 187 δισεκατομμύρια γουόν, υπερτριπλάσια από τα απογοητευτικά αποτελέσματα του 2022 και ξεπέρασαν το νούμερο του 2021.

Διαφήμιση

Η αύξηση των κερδών σε ετήσια βάση σημειώθηκε παρά τις καθαρές ζημίες του τέταρτου τριμήνου του 2023 (53 δισεκατομμύρια γουόν ή 39,8 εκατομμύρια δολάρια), αν και ήταν χαμηλότερες από την προηγούμενη χρονιά.

Συνολικά, οι καλλιτέχνες της HYBE πούλησαν 43,6 εκατομμύρια άλμπουμ το 2023, διπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Τα σόλο άλμπουμ των μελών των BTS σημείωσαν ισχυρές επιδόσεις με πωλήσεις 8,7 εκατομμυρίων αντιτύπων παγκοσμίως, ενώ οι SEVENTEEN κατέγραψαν συνολικές πωλήσεις 16 εκατομμυρίων άλμπουμ.

Άλλα δημοφιλή K-pop συγκροτήματα της HYBE, όπως οι Tomorrow x Together πούλησαν 6,5 εκατομμύρια άλμπουμ, οι ENHYPEN έκαναν πωλήσεις 3,88 εκατομμυρίων άλμπουμ και οι NewJeans πούλησαν 4,26 εκατομμύρια άλμπουμ.

Διαφήμιση

Τα έσοδα από τις συναυλίες αυξήθηκαν περίπου κατά 40%, από 258 δισεκατομμύρια γουόν το 2022 σε 359 δισεκατομμύρια γουόν (270 εκατομμύρια δολάρια) το 2023.

Ο αριθμός των καλλιτεχνών που πραγματοποίησαν περιοδείες αυξήθηκε από τέσσερα συγκροτήματα σε επτά, ενώ ο συνολικός αριθμός των συναυλιών αυξήθηκε από 78 σε 125 κατά την ίδια περίοδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Tomorrow X Together ένιωθαν ότι «δεν τους άξιζε» να εμφανιστούν στο Lollapalooza

Οι επιτυχημένες παγκόσμιες περιοδείες του Suga των BTS και των SEVENTEEN, καθώς και οι πρώτες περιοδείες σε στάδια στη Βόρεια Αμερική και κλειστά γήπεδα στην Ιαπωνία από τους Tomorrow x Together και τους ENHYPEN, συνέβαλαν στην αύξηση των εσόδων της εταιρείας.

Οι LE SSERAFIM πραγματοποίησαν επίσης την πρώτη τους ασιατική περιοδεία με sold-out εμφανίσεις στη Σεούλ, την Ιαπωνία και το Χονγκ Κονγκ.

Παράλληλα, η παγκόσμια πλατφόρμα θαυμαστών Weverse της HYBE ξεπέρασε τους 10 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

Διαφήμιση

Ο αριθμός των κοινοτήτων καλλιτεχνών στο Weverse αυξήθηκε κατά 72% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας τις 122 κοινότητες μέχρι το τέλος του 2023. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει πλέον καλλιτέχνες και από τη SM Entertainment μετά τη συμφωνία εξαγοράς.

Αντίστοιχα, ο αριθμός των livestreams μέσω του Weverse Live αυξήθηκε από 900 σε πάνω από 1.400.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι αυτό ενθάρρυνε τους χρήστες του Weverse να παραμένουν online 46% περισσότερο χρόνο στην εφαρμογή σε σύγκριση με το 2022.

Φέτος, η HYBE σχεδιάζει να συνεχίσει την επέκταση του δυναμικού των καλλιτεχνών της με το ντεμπούτο νέων K-pop συγκροτημάτων, όπως οι ILLIT από την Belift Lab και οι Katseye από τη HYBE και την Geffen Records.

Οι TWS της Pledis Entertainment έκαναν το ντεμπούτο τους τον Ιανουάριο.

Η SB Projects, θυγατρική εταιρεία διαχείρισης καλλιτεχνών της HYBE America, απέκτησε πέρυσι νέους καλλιτέχνες όπως τον βραβευμένο Πορτορικανό τραγουδιστή Ozuna και την ανερχόμενη ράπερ Kaliii της Atlantic Records.

«Φέτος, η SB Projects αναμένει σημαντική αύξηση των εσόδων με την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ της Ariana Grande τον Μάρτιο», δήλωσε η εταιρεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  BTS: Ο RM και ο V αποχαιρετούν τους θαυμαστές πριν από την κατάταξή τους στον στρατό
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Jessie J διαγνώστηκε με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και ΔΕΠΥ

«Με έκανε να ξανασκεφτώ όλη μου τη ζωή», ανέφερε η Jessie J για τη διάγνωσή της. Η Jessie J αποκάλυψε...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...