Οι IDLES κυκλοφορούν το νέο single «Dancer» και ανακοινώνουν το άλμπουμ «TANGK»

Στο νέο τραγούδι των IDLES συμμετέχουν οι LCD Soundsystem.

Οι IDLES ανακοίνωσαν το πέμπτο άλμπουμ τους, με τίτλο «TANGK».

Το «TANGK» είναι το επόμενο άλμπουμ του συγκροτήματος από το Μπρίστολ του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το υποψήφιο για Grammy «Crawler».

Την παραγωγή του άλμπουμ, το οποίο θα περιέχει 11 τραγούδια, έχουν κάνει ο Nigel Godrich (Radiohead, The Smile, Beck), ο Mark Bowen των IDLES και ο Kenny Beats (Denzel Curry, Vince Staples, Benee).

Διαφήμιση

Σε μία εκρηκτική σειρά από αλάνθαστα συγκλονιστικά άλμπουμ, το «TANGK» – προφέρεται «tank» με μία μικρή νότα του «g» και μία αναφορά στον μαστιγωτό ήχο που φαντάζεται το συγκρότημα ότι έχουν οι κιθάρες τους, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε ένα είδος σφραγίδας για μία ζωή γεμάτη αγάπη – είναι ο πιο φιλόδοξος και εντυπωσιακός δίσκος αυτού των IDLES μέχρι στιγμής.

Οι IDLES είναι ένα από τα πιο δυνατά συγκροτήματα του ροκ την τελευταία δεκαετία. Ο Godrich, ο Beats και ο Bowen αποτέλεσαν και για τους IDLES ένα εξαιρετικό συνδυασμό, σπρώχνοντας το συγκρότημα σε νέα εδάφη και τραβώντας στη συνέχεια τα χαλινάρια όταν χρειαζόταν. Το «TANGK» είναι ταυτόχρονα εκτεταμένο και εστιασμένο, ευφάνταστο και άμεσο.

Ο τραγουδιστής Joe Talbot λέει για το άλμπουμ: «“TANGK”. Χρειαζόμουν αγάπη. Έτσι το έφτιαξα. Έδωσα αγάπη στον κόσμο και νιώθω ότι είναι μαγικό. Αυτό είναι το άλμπουμ μας της ευγνωμοσύνης και της δύναμης. Όλα είναι τραγούδια αγάπης. Όλα είναι αγάπη».

Σήμερα κυκλοφορεί το πρώτο single και το music video για το παλλόμενο «Dancer». Το τρανταχτό μπάσο και η καταιγιστική κιθάρα δίνουν χώρο στον Joe Talbot να μιλήσει για τον ιδρώτα και το σεξ στο dancefloor.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι IDLES αναδημιουργούν το «Yellow» των Coldplay στο music video του «Grace»

Στο «Dancer» θα ακούσετε επίσης τον James Murphy και τη Nancy Whang των LCD Soundsystem να τραγουδούν.

Είναι ένα λάγνο, παιχνιδιάρικο και θετικό τραγούδι, ο εκστατικός ήχος μιας τουλάχιστον προσωρινής διόρθωσης. Στο αυτοσχέδιο hook, ο Talbot προσφέρει το βασικό νέο mantra των IDLES: «I give myself to you / As long as you move on the floor».

Τραγουδάει για την έκσταση μιας νέας σχέσης, αλλά τραγουδάει επίσης για την ιδιαίτερη δυναμική μεταξύ των IDLES και των θαυμαστών τους, ή των IDLES και του κόσμου γενικότερα.

Πρόκειται για τον όρκο ενός συγκροτήματος να συνεχίσει να σηκώνεται και να παλεύει για τον εαυτό του και τους ακροατές του, να συνεχίσει να προσφέρει την επιμονή της χαράς και της ελπίδας και της αγάπης και του θαύματος για όσο διάστημα χρειάζεται ο καθένας για να επιβιώσει.

Είναι ένα τραγούδι αγάπης με τον ίδιο τρόπο που το «TANGK» είναι ένα άλμπουμ αγάπης – ανοιχτό σε όποιον χρειάζεται κάτι να φωνάξει δυνατά για να αποκρούσει κάθε επελαύνουσα αίσθηση του κενού, τώρα ή για πάντα.

Διαφήμιση

Ο Joe Talbot προσθέτει: «Το “Dancer” είναι η βία που προέρχεται από την καρδιά που χτυπάει στην πίστα και διαπερνάει το σώμα σου και σου δίνει ζωή από τη μουσική, από την αγάπη και από εσένα».

Ενώ κάποτε οι IDLES ήταν αποφασισμένοι να γελάσουν με τον κόσμου, να κονταροχτυπηθούν δυνατά σαγόνια με όσους πιστεύουν αιώνια ότι είναι ανώτεροι και να ξορκίσουν προσωπικά τραύματα σε πραγματικό χρόνο, έφτασαν σε αυτό το νέο κεφάλαιο να προσφέρουν τους καρπούς αυτής της επιμονής: αγάπη, χαρά και μάλιστα ευγνωμοσύνη για την απλή ευκαιρία της ύπαρξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι IDLES ανεβάζουν την αδρεναλίνη με το εκρηκτικό «Gift Horse»

Αυτά τα τραγούδια δεν ευδοκιμούν σε πείσμα των προβλημάτων μας, αλλά χάρη στα προβλήματά μας. Αν δεν φροντίσουμε τον εαυτό μας και τον άλλον, όλο το «TANGK» μοιάζει να αναφωνεί με το ένα τεράστιο hook μετά το άλλο, ποιος θα το κάνει;

Αφού πραγματοποίησαν μία εμφάνιση – έκπληξη στο Village Underground του Λονδίνου, οι IDLES θα ολοκληρώσουν τις συναυλιακές υποχρεώσεις τους για το 2023 με εμφανίσεις στο Χονγκ Κονγκ.

Οι IDLES, οι οποίες πρόσφεραν πρόσφατα ένα μοναδικό φεστιβαλικό διήμερο στο ελληνικό κοινό, έχουν ανακοινώσει μία νέα ευρωπαϊκή περιοδεία που θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2024.

IDLES - DANCER (Official Video)

Το tracklist του «TANGK»

1. IDEA 01
2. Gift Horse
3. POP POP POP
4. Roy
5. A Gospel
6. Dancer
7. Grace
8. Hall & Oates
9. Jungle
10. Gratitude
11. Monolith

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Οι Nick Cave & The Bad Seeds ταξιδεύουν στο λυκόφως με το «Long Dark Night»

Η «μεγάλη σκοτεινή νύχτα» του Nick Cave. Οι Nick Cave & The Bad Seeds αποκαλύπτουν το «Long Dark Night», το...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...