Οι INXS μοιράζονται τα παρασκήνια του «Never Tear Us Apart»

Ένα ταξίδι στον χρόνο με τους INXS.

Το 1987, οι INXS κυκλοφόρησαν το «Never Tear Us Apart», ένα ερωτικό τραγούδι που συνεχίζει να συγκινεί μέχρι σήμερα, και χάρισαν επίσης σε πολλούς εκείνη την εποχή μία ματιά στην πραγματική παραμυθένια πόλη της Πράγας.

Για να γιορτάσουν τα 35 και πλέον χρόνια από την κυκλοφορία του, οι INXS φέρνουν στο προσκήνιο το εμβληματικό τραγούδι και το εκπληκτικό του music video με μία χρονοκάψουλα σε μορφή βίντεο που περιλαμβάνει backstage υλικό, διαγραμμένες σκηνές και συνεντεύξεις με τον αείμνηστο του τραγουδιστή του συγκροτήματος Michael Hutchence.

Το βίντεο ξεκινά με τον Andrew Farriss, τον keyboardist και κιθαρίστα των INXS, να αφηγείται την ιστορία του «Never Tear Us Apart».

Διαφήμιση

Όταν ο Michael Hutchence άκουσε για πρώτη φορά το τραγούδι, «γέλασε», αποκάλυψε ο Farriss. «Το βρήκε αστείο, γιατί για εμάς ήταν πολύ διαφορετικό.»

Ο Hutchence άλλαξε γνώμη. Πήρε το demo, το έζησε, διαμόρφωσε τους στίχους και τη μελωδία. Μια επιτυχία είχε γεννηθεί.

Ο σκηνοθέτης Richard Lowenstein είχε γυρίσει πλάνα της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής της Πράγας σε ασπρόμαυρο φιλμ 8mm. Ο συνδυασμός αυτών των εικόνων με το υπέροχο τραγούδι των INXS προέκυψε τυχαία.

Το συγκρότημα ήταν στο στούντιο και παρακολουθούσε τα αμοντάριστα πλάνα, καθώς το τραγούδι ακουγόταν από το control room. Λειτούργησε.

Διαφήμιση

Το music video του «Never Tear Us Apart», το οποίο έχει ξεπεράσει τις 100 εκατομμύρια προβολές στο YouTube, γυρίστηκε σε συνθήκες παγετού στην Τσεχοσλοβακία, έναν κόσμο μακριά από τις παραλίες του Σίδνεϊ.

«Το πνεύμα των ανθρώπων εκεί είναι φανταστικό, αυτό λατρεύω, σε κάνει πραγματικά να εκτιμάς πολύ περισσότερο αυτά που έχεις», σχολιάζει ο Michael Hutchence στο βίντεο με τα παρασκήνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι INXS επανενώθηκαν και θυμήθηκαν τον «ταλαντούχο, δυναμικό» Michael Hutchence

Ο τραγουδιστής αγαπούσε τη χώρα και την ιστορία της, αν και πολλά έχουν αλλάξει σε αυτές τις τρεισήμισι δεκαετίες.

Οι INXS δεν είναι πλέον ενεργό συγκρότημα. Ο Michael Hutchence δεν είναι πια μαζί μας, καθώς φύγει από τη ζωή το 1997 σε ηλικία 37 ετών.

Τον Νοέμβριο του 1989, η βελούδινη επανάσταση οδήγησε στο τέλος της κομμουνιστικής διακυβέρνησης στην Τσεχοσλοβακία. Πέντε χρόνια μετά τα γυρίσματα, η χώρα χωρίστηκε στη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία.

Διαφήμιση

Το music video του Lowenstein κατέγραψε μία περίοδο πριν την ανακάλυψη της πόλης από τον υπόλοιπο κόσμο. Σήμερα, η πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι πόλος έλξης για τουρίστες.

«Υπήρχαν πολλά εμπόδια για να μπορέσουμε να κάνουμε γυρίσματα στην Πράγα εκείνη την εποχή», λέει στο Billboard ο Kirk Pengilly, σαξοφωνίστας και κιθαρίστας των INXS.

«Όμως ήταν απίστευτα ξεχωριστό και ταιριαστό για αυτό το τραγούδι να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε κινηματογραφικά την όμορφη, ρομαντική αρχιτεκτονική και τα ορόσημα της πόλης ως σκηνικό», σημείωσε.

«Η παραμονή μας για μία εβδομάδα μας επέτρεψε να βυθιστούμε πλήρως στη γοητεία και τον πολιτισμό της πόλης», πρόσθεσε.

Το «Never Tear Us Apart» είναι ένα διαμάντι στη δισκογραφία των INXS, από ένα από τα πιο επιτυχημένα άλμπουμ του συγκροτήματος, το «Kick», το οποίο ανέβηκε στο Νο 3 του Billboard 200 στις ΗΠΑ.

Όταν κυκλοφόρησε, το «Never Tear Us Apart», έφτασε στο Νο. 7 του Billboard Hot 100 και είναι ένα από τα τέσσερα τραγούδια του άλμπουμ, μαζί με τα «New Sensation», «Devil Inside» και «Need You Tonight» που ανέβηκαν στο Top 10 του Billboard Hot 100 – με το «Need You Tonight» να κατακτά το Νο 1.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η φωνή του Michael Hutchence των INXS ζωντανεύει ξανά με δύο ανέκδοτα τραγούδια

Τον Οκτώβριο του 2023, τα εναπομείναντα μέλη των INXS – οι Garry Gary Beers, Pengilly και τα αδέρφια Andrew, Jon και Tim Farriss – επανενώθηκαν στο κέντρο του Σίδνεϊ για να γιορτάσουν τα 4 δισεκατομμύρια streams που έχει συγκεντρώσει συνολικά το συγκρότημα.

Μόνο το «Never Tear Us Apart» έχει ξεπεράσει τα 850 εκατομμύρια streams σε όλες τις πλατφόρμες.

INXS - Never Tear Us Apart (Behind The Scenes)

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Halsey: Το νέο άλμπουμ της θα είναι «γεμάτο πειραματισμούς»

Η Halsey δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την κυκλοφορία του επόμενου άλμπουμ της, αλλά μοιράστηκε με τους θαυμαστές της μερικές...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...