Οι James ανακοινώνουν το νέο άλμπουμ «Yummy» – Ακούστε το single «Is This Love»

Οι James προσπαθούν στο νέο άλμπουμ τους να βρουν την αγάπη σε έναν κόσμο που γυρίζει καταστροφικά εκτός ελέγχου.

Οι James ανακοινώνουν ότι στις 12 Απριλίου θα κυκλοφορήσουν μέσω της Virgin Music το νέο άλμπουμ τους με τίτλο «Yummy».

Το «Yummy» είναι το 18ο άλμπουμ του συγκροτήματος. Η παραγωγή του έγινε από τον Leo Abrahams (Brian Eno, Jarvis Cocker, Jon Hopkins, Imogen Heap, Regina Spektor) και η μίξη από τον Cenzo Townsend (Courteeners, The Specials, Everything Everything).

Το πρώτο single από το άλμπουμ, «Is This Love», είναι και το τραγούδι με τον ξεκινά το «Yummy», συνδυάζοντας τα έγχορδα και τα πρωτοποριακά synthesizers με τα τυπικά δυναμικά τραγούδια των James.

Διαφήμιση

Στο «Is This Love», ο τραγουδιστής Tim Booth εξετάζει περίτεχνα τον πόνο, τη θέρμη, την πάλη, την απόσταση, το φόβο, την απελευθέρωση και την ανθεκτικότητα αυτών των συναισθημάτων, προσπαθώντας να βρει το νόημα και τον σκοπό τους.

«Η αγάπη είναι σαν μια βόμβα, ένα τσουνάμι που κυλάει πάνω από τη ζωή μας καθώς αρπάζουμε τα συντρίμμια της ψυχικής μας ηρεμίας», λέει ο Tim.

Το εξώφυλλο για το single «Is This Love» και το άλμπουμ «Yummy» έχουν σχεδιαστεί από το Studio Fury, το οποίο έχει μια πλούσια ιστορία στη δημιουργία εμβληματικών εξώφυλλων άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένης της καλλιτεχνικής διεύθυνσης της καμπάνιας για το τελευταίο άλμπουμ των Rolling Stones με τίτλο «Hackney Diamonds».

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το νέου άλμπουμ των James, συμπεριλαμβανομένων των τραγουδιών, των μορφών που θα κυκλοφορήσει και του εξώφυλλου, θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Διαφήμιση

Οι James θα ξεκινήσουν τη μεγαλύτερη περιοδεία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο και θα εμφανιστούν στο ολοκαίνουργιο Co-op Live Arena στο Μάντσεστερ, με αποκορύφωμα τη συναυλία τους στο The O2 στο Λονδίνο, την πρώτη φορά που το συγκρότημα θα εμφανιστεί στον χώρο χωρητικότητας 20.000 ατόμων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι James για δύο συναυλίες στην Ελλάδα - Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι Tim, Jim και Saul του James θα εμφανιστούν επίσης με τον Joe Duddell και μια ορχήστρα στο «Music Feeds Live», μια συναυλία για την καταπολέμηση της επισιτιστικής φτώχειας υπέρ του Trussell Trust στο O2 Apollo του Μάντσεστερ στις 27 Φεβρουαρίου.

Θα συμμετάσχουν και άλλοι καλλιτέχνες, όπως οι Slow Readers Club, Lanterns on the Lake, The Farm και ο βρετανός folk ποιητής Simon Armitage με το συγκρότημά του LYR. Ο Gary Neville και ο Jamie Carragher θα παρουσιάσουν την εκδήλωση μαζί με τον ραδιοφωνικό παραγωγό Chris Hawkins του BBC 6 Music, ενώ ο Joe Duddell θα μοιραστεί τη σκηνή με τους καλεσμένους καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Η πορεία του συγκροτήματος

Με πάνω από 25 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων στα 42 χρόνια καριέρας τους, οι James από το Μάντσεστερ είναι από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά και καλλιτεχνικά – και πιο αγαπημένα – alternative συγκροτήματα της εποχής τους.

Έχοντας αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές με τα υπερβολικά art rock τραγούδια τους, όπως το «Johnny Yen» στα ’80s, εμφανίστηκαν στα mainstream charts με την πρώτη κυκλοφορία τους σε μεγάλη δισκογραφική εταιρεία, το «Gold Mother» το 1990.

Διαφήμιση

Οι James συνέχισαν να ενώνουν τον κόσμο στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με ευφορικούς ύμνους για την άνεση, την αγάπη, το σεξ, την απώλεια και την απογοήτευση για τα δεινά του κόσμου, όπως τα «Come Home», «Sit Down», «Sound», «Sometimes (Lester Piggott)» και «Laid».

Με την πέμπτη δισκογραφική δουλειά τους, το «Laid» – το πρώτο από μια σειρά άλμπουμ των James σε παραγωγή του Brian Eno – κατέκτησαν τα αμερικανικά charts.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι James ψάχνουν για αγάπη σε έναν χαοτικό κόσμο στο νέο άλμπουμ «Yummy»

Τα επόμενα άλμπουμ τους, όπως το «Whiplash» (1997), το «Millionaires» (1999) και το «Pleased To Meet You» (2001), τους εδραίωσαν ως ένα συγκρότημα με κλασικές επιτυχίες, προσθέτοντας στο εντυπωσιακό κανόνα τους τα «Tomorrow», «She’s A Star», «Just Like Fred Astaire» και «Getting Away With It» (All Messed Up).

Το νέο άλμπουμ τους «Yummy» είναι μια από τις καλύτερες και πιο προφητικές δισκογραφικές δουλειές τους.

Οι James ασχολούνται με την αμερικανική πολιτική, την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης και τους θεωρητικούς συνωμοσίας, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν τη θνητότητα με ένα ανίκητο χαμόγελο και προσπαθούν να βρουν την αγάπη σε έναν κόσμο που γυρίζει καταστροφικά εκτός ελέγχου.

Το 2023, οι James γιόρτασαν τα 40 χρόνια τους με μια περιοδεία με εμπνευσμένες ορχηστρικές επανεκτελέσεις των κλασικών τους τραγουδιών, η οποία έκανε στάση και στην Ελλάδα με μια μοναδική συναυλία τον Ιούλιο στο Ηρώδειο – και ένα άλμπουμ στο Top 3, το «Be Opened By The Wonderful» – αλλά το τέλος της διαδρομής κάθε άλλο παρά κοντά δεν είναι.

James - Is This Love (Official Audio)

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι Empire Of The Sun επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ «Ask That God»

Το νέο άλμπουμ των Empire Of The Sun μας...

Syd Barrett: Σε δημοπρασία ο πρώτος γνωστός πίνακάς του

Ο Syd Barrett των Pink Floyd ήταν ένας ταλαντούχος...

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

Η Katerine Duska φέρνει το αντίδοτο στη θλίψη με το «Sunshine»

Η Katerine Duska φέρνει τον ήλιο. Η Katerine Duska μοιράζεται μαζί μας το απόλυτο ύμνο του καλοκαιριού με το νέο...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...