Jane’s Addiction: Επανενώνεται μετά από 14 χρόνια η κλασική σύνθεση του συγκροτήματος

Οι Jane’s Addiction ανακοίνωσαν μία νέα περιοδεία στη Βόρεια Αμερική με τη συμμετοχή των Perry Farrell, Dave Navarro, Stephen Perkins και Eric Avery.

Μετά την επική επανένωση της κλασικής σύνθεσης του συγκροτήματος, στην πρώτη εμφάνισή τους έπειτα από 14 χρόνια, οι Jane’s Addiction είναι έτοιμοι για περισσότερα.

Η θρυλική σύνθεση του συγκροτήματος ανακοίνωσε μία κοινή περιοδεία στη Βόρεια Αμερική μαζί με τους Love and Rockets, η οποία θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι.

Η περιοδεία αποτελείται από 23 συναυλίες και θα ξεκινήσει στις 9 Αυγούστου από Fontainebleau του Λας Βέγκας για να ολοκληρωθεί στις 26 Σεπτεμβρίου στο Everwise Amphitheater στο White River State Park στη Ινδιανάπολη.

Διαφήμιση

Στη συνέχεια, οι Jane’s Addiction θα πραγματοποιήσουν δύο εμφανίσεις σε φεστιβάλ που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως: στο South Star Music Festival στο Huntsville της Αλαμπάμα και το Evolution Festival στο St. Louis του Μιζούρι.

Ενώ οι Jane’s Addiction έκαναν συναυλίες τακτικά την τελευταία δεκαετία και πλέον, μόλις το 2022 επανενώθηκε το συγκρότημα με τον αρχικό μπασίστα του, Eric Avery.

Παρόλο που ξεκίνησαν γρήγορα να εμφανίζονται μαζί του, η πλήρης επανένωση του συγκροτήματος καθυστέρησε για μερικά ακόμη χρόνια καθώς ο κιθαρίστας Dave Navarro έκανε ένα εκτεταμένο διάλειμμα το 2022 και το 2023 για να αναρρώσει από τις επιπτώσεις του Long COVID.

Κατά τη διάρκεια των περσινών συναυλιών, τη θέση του πήρε ο Josh Klinghoffer, πρώην μέλος των Red Hot Chili Peppers, ο οποίος επίσης ηχογραφεί με τον Eddie Vedder και εμφανίζεται με τους Pearl Jam.

Διαφήμιση

Ο Troy Van Leeuwen των Queens of The Stone Age αντικατέστησε τον Dave Navarro στην περιοδεία του 2022.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Jane's Addiction: Η κλασική σύνθεσή τους επανενώνεται στο νέο τραγούδι «Imminent Redemption»

Την περασμένη εβδομάδα, η κλασική σύνθεση των Jane’s Addiction ανέβηκε επιτέλους στη σκηνή για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια για μία συναυλία στο Bush Hall του Λονδίνου.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, το συγκρότημα παρουσίασε και ένα νέο τραγούδι με τίτλο «Imminent Redemption». Αυτό είναι το δεύτερο νέο τραγούδι που παρουσιάζουν οι Jane’s Addiction τον τελευταίο χρόνο, μετά το ντεμπούτο του «True Love» – του πρώτου τους καινούργιου τραγουδιού μετά από μία δεκαετία – σε μία συναυλία το 2023.

Το συγκρότημα άνοιξε μάλιστα τη συναυλία με το «Kettle Whistle», στην πρώτη ζωντανή εκτέλεση του συγκεκριμένου τραγουδιού με τον Dave Navarro από το 2001.

Η συναυλία στο Bush Hall του Λονδίνου ήταν επίσης η πρώτη στάση στην ευρωπαϊκή περιοδεία τους, η οποία θα διαρκέσει έως τις αρχές Ιουλίου.

Διαφήμιση

Οι σπουδαίοι καλλιτέχνες γκρεμίζουν τους κανόνες, αλλά οι θρύλοι τους γράφουν μόνοι τους.

Οι Jane’s Addiction, που σχηματίστηκαν το 1985, έχουν γράψει ιστορία στην εναλλακτική μουσική σκηνή, συνδυάζοντας κλασικά τραγούδια που ξεπερνούν τα σύνορα των μουσικών ειδών και μία εμπειρία στις εμφανίσεις τους που μοιάζει με κινηματογραφικό υπερθέαμα.

Το συγκρότημα αποτελείται από τον εκρηκτικό τραγουδιστή Perry Farrell, τον βιρτουόζο κιθαρίστα Dave Navarro, τον δυναμικό ντράμερ Stephen Perkins και τον ταλαντούχο μπασίστα Eric Avery.

Αναμφισβήτητα θεωρούνται ως ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα της ροκ σκηνής.

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά των Jane’s Addiction ήταν το εκπληκτικό live album «Jane’s Addiction» (1987), το οποίο άνοιξε το δρόμο για δύο εμβληματικά studio albums, το «Nothing Shocking» (1988) και το «Ritual De Lo Habitual» (1990).

Η αποχαιρετιστήρια περιοδεία του συγκροτήματος το 1991 αποτέλεσε την αφετηρία του πρώτου Lollapalooza, το οποίο έκτοτε έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο φεστιβάλ εναλλακτικής μουσικής.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

John Lennon: Σε δημοπρασία τα εμβληματικά γυαλιά του

Ένα ζευγάρι των χαρακτηριστικών στρογγυλών γυαλιών με χρωματιστούς φακούς που φορούσε ο John Lennon βγαίνει σε δημοπρασία. Σε δημοπρασία θα...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...