Ο Joe Elliott των Def Leppard έχει πρόβλημα με τον όρο heavy metal: «Είναι χαζός»

Μπορεί να είναι ένα από τα λαμπερά ονόματα του NWOBHM – αλλά ο Joe Elliott επιμένει ότι οι Def Leppard δεν είναι ένα heavy metal συγκρότημα.

Ο Joe Elliott των Def Leppard «έχει πρόβλημα» με τον όρο «heavy metal», τον οποίο θεωρεί «χαζό».

Παρόλο που ο frontman των Def Leppard, ήταν πρωτοπόρος του κινήματος του NWOBHM (New Wave of British Heavy Metal), ο ίδιος δεν θεωρεί το συγκρότημά του heavy metal.

«Έχω θέμα με τον όρο “heavy metal” γιατί όλοι εκτός της rock σκηνής, θεωρούν ότι αν είσαι heavy metal συγκρότημα, είναι κάτι κακό. Σου δίνει την εντύπωση ότι όλοι είναι χαζοί», είπε στο podcast «Rockonteurs» με τους Gary Kemp και Guy Pratt.

Διαφήμιση

«Αν είμαστε εμείς heavy metal, τότε και οι Rolling Stones είναι γιατί και αυτοί έχουν δύο κιθάρες, μπάσο, ντραμς και έναν τραγουδιστή. Είναι ένας χαζός όρος. Προτιμώ τον όρο “rock”», συνέχισε.

«Όταν αρχίζεις να βάζεις ταμπέλες, αυτό με εκνευρίζει, για να είμαι ειλικρινής, γιατί δεν μπορούμε απλά να είμαστε ένα rock συγκρότημα ή ένα pop συγκρότημα ή και τα δύο;», αναρωτήθηκε.

Ο Joe Elliott επισήμανε στη συνέχεια τις blues καταβολές πολλών κλασικών συγκροτημάτων που σήμερα θεωρούνται εξέχοντα ονόματα της rock σκηνής.

«Οι AC/DC είναι blues rock. Οι UFO και οι Thin Lizzy δεν ήταν heavy metal. Ακόμα και οι Motorhead είχαν blues επιρροές. Οι Queen δεν ήταν ποτέ heavy metal, παρόλο που είχαν κάποια heavy metal κομμάτια χάρη στον Brian May», σημείωσε.

Διαφήμιση

«Πιστεύω ότι κι εμείς ήμασταν κάπως έτσι. Ήμασταν rock. Σίγουρα heavy rock, ναι», πρόσθεσε.

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο Joe Elliott σχολίασε το γεγονός ότι το πρώτο single των Def Leppard, το «Getcha Rocks Off» που κυκλοφόρησε από τη δική τους δισκογραφική, Bludgeon Riffola, βοήθησε στην έναρξη ολόκληρου του κινήματος του NWOBHM.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Joe Elliott των Def Leppard απαντά στις κατηγορίες για τις συναυλίες του συγκροτήματος

Ενώ λίγα συγκροτήματα του NWOBHM, κυρίως οι Iron Maiden και οι Def Leppard, σημείωσαν παγκόσμια επιτυχία, τα περισσότερα συγκροτήματα του είδους παρέμειναν σχετικά άγνωστα.

Ειρωνικά, το thrash metal – το πιο extreme υποείδος που επηρεάστηκε άμεσα από το NWOBHM – κατέληξε να έχει μεγαλύτερη εμπορική απήχηση και διάρκεια.

«Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να μας κατατάξουν στο NWOBHM, ενώ τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να μας βάλουν στο καλούπι των “hair metal” συγκροτημάτων, αλλά τίποτα από αυτά δεν κόλλησε γιατί καθιερωθήκαμε ως ένα μοναδικό στο είδος του συγκρότημα», είπε ο Joe Elliott.

Διαφήμιση

«Η πραγματικότητα είναι ότι μόνο δύο σημαντικά συγκροτήματα επέζησαν από την ταμπέλα του NWOBHM – εμείς και οι Iron Maiden, και είμαστε πολύ διαφορετικά συγκροτήματα», ανέφερε.

«Οι Def Leppard είμαστε εκεί που είμαστε τώρα – παίζουμε σε στάδια και έχουμε μπει στο Rock & Roll Hall Of Fame – λόγω του ποιοι είμαστε και όχι επειδή ήμασταν μέρος ενός κινήματος», τόνισε.

Ο Joe Elliott απορρίπτει συνεχώς τους ισχυρισμούς ότι οι Def Leppard ήταν κάποτε heavy metal συγκρότημα.

Σε συνέντευξή του στο VH1 το 2005 είπε: «Έχουμε κάνει αυτή τη συζήτηση πολλές φορές. Αν βάλεις τον Lemmy, τον Scott Ian και τον [Ronnie James] Dio σε ένα δωμάτιο και τους πεις “heavy metal – Def Leppard, συζητήστε το”, όλοι θα ξεσπούσαν στα γέλια.»

«Από την άλλη, αν πάρεις την Pink και την Christina Aguilera και τους πεις “Def Leppard – pop μουσική” θα έκαναν το ίδιο», υποστήριξε.

«Δεν ξέρω πού βρισκόμαστε. Δεν νομίζω ότι πιστεύαμε ποτέ ότι είμαστε heavy metal συγκρότημα. Πιστεύω ότι οι Maiden ήταν heavy metal συγκρότημα και μάλιστα πολύ καλό. Εμείς είμαστε rock συγκρότημα», σχολίασε.

Getcha Rocks Off (The 'Def Leppard E.P.' Version)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Mötley Crüe: «Βρισκόμαστε στη φάση της καριέρας μας όπου δεν μας ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι»

 

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Ο The Weeknd δίνει γεύση από δύο ακυκλοφόρητα τραγούδια

Ο The Weeknd ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα ταξίδι προς την άβυσσο. Το τελευταίο μέρος της νέας τριλογίας του The Weeknd...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...