Jung Kook και Stray Kids στη λίστα Gold House A100 με τους ηγέτες της Ασίας και του Ειρηνικού

Ο Jung Kook των BTS και οι Stray Kids εκπροσωπούν με υπερηφάνεια τον κόσμο της K-pop.

Ο Jung Kook των BTS, οι Stray Kids, ο Steve Aoki και η Charli XCX είναι μεταξύ των καλλιτεχνών που συμπεριλαμβάνονται στη φετινή λίστα A100 του Gold House.

Η ετήσια λίστα του οργανισμού Gold House τιμά τους 100 ηγέτες με καταγωγή από την Ασία και τον Ειρηνικό που επηρέασαν περισσότερο την αμερικανική κουλτούρα και κοινωνία τον τελευταίο χρόνο και περιλαμβάνει προσωπικότητες από τους χώρους της μουσικής, της ψυχαγωγίας, των επιχειρήσεων, της μόδας, της κοινωνικής προσφοράς και του αθλητισμού.

Ο Keanu Reeves, ο Dev Patel, η Bella Poarch, η πρωταγωνίστρια του «Mr. and Mrs. Smith», Maya Erskine και το καστ της ταινίας «Past Lives» περιλαμβάνονται για πρώτη φορά στη λίστα στην κατηγορία της Ψυχαγωγίας και των Μέσων Ενημέρωσης.

Διαφήμιση

Άλλα αξιοσημείωτα ονόματα της λίστας είναι ο οδηγός της F1, Alex Albon, ο ποδοσφαιριστής Son Heung-min, ο συγγραφέας Jay Shetty και οι υπηρεσίες έκτακτων αναγκών του Μάουι, που τιμήθηκαν στην κατηγορία της Κοινωνικής Προσφοράς για τη δράση τους κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στο Μάουι το 2023.

Ο πρόεδρος της HYBE, Bang Si-Hyuk, ο οποίος ηγήθηκε της εκρηκτικής ανόδου των BTS, είναι ένα από τα πρόσωπα που λαμβάνουν την τιμή Gold Legend Honor, η οποία απονέμεται σε εκείνους που έχουν διαγράψει «μια ζωή ανεξίτηλης συμβολής στην επιτυχία και την εκπροσώπηση της κοινότητας της Ασίας και του Ειρηνικού».

Η ηθοποιός Lucy Liu και η παρουσιάστρια Padma Lakshmi έλαβαν επίσης την τιμή Gold Legend Honor.

Αμέσως μετά την πρώτη εμφάνισή του στο φετινό μουσικό φεστιβάλ Coachella, το K-pop συγκρότημα των ATEEZ τιμήθηκε με το πρώτο New Gold Honor, το οποίο αναγνωρίζει «τους ανερχόμενους ηγέτες που θα επαναπροσδιορίσουν τους κανόνες για την κοινότητα της Ασίας και του Ειρηνικού».

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Lorde ένιωθε ότι Charli XCX την είχε παρεξηγήσει στο «Girl, So Confusing»

Σε ανακοίνωσή του, το Gold House επισημαίνει τα ρεκόρ που κατέρριψαν οι Ασιάτες τον τελευταίο χρόνο στους τομείς της τηλεόρασης, κινηματογράφου και αθλητισμού.

Μεταξύ άλλων, έγραψαν ιστορία για τη σειρά του Netflix με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση για το 2023 («The Night Agent»), την πρεμιέρα ταινίας στο Disney+ με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση («Elemental»), την πρεμιέρα στο FX και στο Hulu με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση («Shōgun») και την πρώτη σειρά με Ασιάτες πρωταγωνιστές που κέρδισε Emmy για την Καλύτερη Σειρά Περιορισμένης Διάρκειας ή Ανθολογία («Beef»).

Οι Ασιάτες συνεχίζουν επίσης να πρωτοπορούν στον χώρο του αθλητισμού, με τον Ιάπωνα αθλητή του μπέιζμπολ Shohei Ohtani και να γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο με το νέο συμβόλαιο ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων που υπέγραψε με τους Dodgers.

Οι ποδοσφαιριστές Alyssa Thompson και Son Heung-min, εν τω μεταξύ, διαπρέπουν ως δύο από τους καλύτερους παίκτες στο NWSL και στην Premier League αντίστοιχα.

Το Gold House αναφέρει επίσης ότι οι Ασιάτες έχουν κάνει σημαντικά βήματα στον επιχειρηματικό τομέα, με τους ιδρυτές ασιατικής καταγωγής να αντιπροσωπεύουν το 42% των εταιρειών που εισήχθησαν στο χρηματιστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών τα τελευταία δύο χρόνια.

Διαφήμιση

Η λίστα A100 περιλαμβάνει επίσης βασικούς παίκτες σε εταιρείες όπως η Google και η Salesforce, καθώς και σε οργανώσεις όπως το Human Rights Watch και το National Resources Defense Council.

«Αυτή η χρονιά ήταν ξεχωριστή», δηλώνουν οι Bing Chen και Jeremy Tran, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής του Gold House.

«Οι ηγέτες της Ασίας και του Ειρηνικού κατέρριψαν νέα ρεκόρ με τα επιτεύγματά τους, χτίζοντας παράλληλα ένα πιο συμπεριληπτικό αύριο για όλους, ιδιαίτερα σε νέους τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη», τονίζουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο J-Hope των BTS αποκαλύπτει το «Jack In The Box (Hope Edition)»

«Είναι τιμή του Gold House τιμάται να γιορτάσει τόσους πολλούς νέους και καταξιωμένους ηγέτες που είναι αφοσιωμένοι τόσο στην ισότητα όσο και στην αριστεία».

Η φετινή λίστα A100 καταρτίστηκε από μέλη «κορυφαίων οργανισμών της Ασίας και του Ειρηνικού, ηγετών από τον χώρο της δημιουργίας και των επιχειρήσεων, καθώς και πολυπολιτισμικών συμμάχων», σύμφωνα με το Gold House.

Οι προσωπικότητες που έχουν επιλεχθεί για τη φετινή λίστα A100 θα τιμηθούν στο ετήσιο Gold Gala που θα λάβει χώρα στο Λος Άντζελες στις 11 Μαΐου.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα Gold House A100 για το 2024 στο goldhouse.org.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Beyoncé έδωσε το «Freedom» στην Kamala Harris για την προεκλογική εκστρατεία της

Η Kamala Harris έχει τη μουσική στήριξη της Beyoncé. Η Beyoncé δίνει το soundtrack της προεκλογικής εκστρατείας της Kamala Harris. Η...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...