Justin Timberlake: Πώς ο John Lennon αποτέλεσε έμπνευση για το νέο τραγούδι του «Selfish»

Ο Justin Timberlake εξήγησε πώς τον ενέπνευσε η συναισθηματική ειλικρίνεια του John Lennon.

Ο Justin Timberlake επέστρεψε επίσημα στο μουσικό προσκήνιο με το νέο τραγούδι «Selfish», που κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα.

Παράλληλα, ο τραγουδιστής της pop ανακοίνωσε ότι το έκτο άλμπουμ του, με τίτλο «Everything I Thought It Was», αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 15 Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον Zane Lowe στο Apple Music, ο Justin Timberlake αποκάλυψε ότι το «Selfish» είναι εμπνευσμένο από ένα κλασικό τραγούδι του εμβληματικού John Lennon.

Διαφήμιση

Ενώ παρακολουθούσε μία από τις ζεστές jazz βραδιές του στενού φίλου τυ και καλλιτεχνικού διευθυντή του Adam Blackstone στο Λος Άντζελες, ο Justin Timberlake τραγούδησε μία συγκινητική διασκευή της εκδοχής του «Jealous Guy» του John Lennon από τον Donny Hathaway.

«Ένας φίλος μου, ο οποίος είναι επίσης ο καλλιτεχνικός μου διευθυντής, και ο οποίος είναι μάλλον φίλος όλης της οικογένειας εκεί πέρα, ο Adam Blackstone, έκανε αυτές τις μικρές βραδιές jazz σε ένα μέρος στο Λος Άντζελες», είπε ο 42χρονος τραγουδιστής.

«Και με προσκάλεσε να έρθω και μου είπε: «Γεια σου, φίλε». Είπε: «Θέλεις να έρθεις και να τραγουδήσεις κάτι;». Και τυχαία του απάντησε: «Ω, ναι, ας κάνουμε τη διασκευή του Donny Hathaway στο «Jealous Guy» του Lennon»», θυμήθηκε.

«Και παρεμπιπτόντως, αν ανήκετε στη Γενιά Ζ αυτή τη στιγμή, δεν έχετε ιδέα για ποιον μιλάω!», συμπλήρωσε, αστειευόμενος.

Διαφήμιση

Αυτό το τραγούδι τον παρότρυνε τελικά να εξετάσει την ευαλωτότητα που χαρακτηρίζει το αρχικό τραγούδι και να εξερευνήσει παρόμοια συναισθηματικά βάθη στη δική του δουλειά.

«Μιλούσαμε λοιπόν για το ίδιο το τραγούδι και απλά αναλύαμε την ιδέα ότι δεν το ακούς συχνά αυτό από τους άνδρες, να εκφράζουν ένα συναίσθημα που τους κάνει ευάλωτους», σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Paul McCartney δεν θέλει να ξεχάσει τον John Lennon και τον George Harrison: «Θα είναι στην καρδιά μου για πάντα»

Κατά τη διάρκεια της δημιουργία του «Selfish», ο Justin Timberlake επικεντρώθηκε στην ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα – συμπεριφορές που συνήθως αποθαρρύνονταν κατά τη διάρκεια της εποχής που μεγάλωνε, αλλά είναι απαραίτητα συστατικά της καλλιτεχνικής ανάπτυξης σύμφωνα με τον ίδιο.

«Όταν μεγαλώνεις με τον τρόπο που μεγάλωσα εγώ, μαθαίνεις να μην το κάνεις αυτό», παραδέχτηκε ο πρώην αστέρας των *NSYNC.

«Αλλά δεν ξέρω, απλά ένιωσα ότι ήταν ένα πολύ ειλικρινές τραγούδι. Οι στίχοι απλά άρχισαν να βγαίνουν με ειλικρίνεια», συνέχισε.

Διαφήμιση

Παρά τη φαινομενική απλότητά του, το «Selfish» είναι πολυσύνθετο ως προς την ικανότητά του να μεταφέρει γνήσια συναισθήματα.

«Όταν άκουσα όλο το άλμπουμ, ένιωσα ότι είναι ίσως, από όλα τα τραγούδια του άλμπουμ, από άποψη παραγωγής, ίσως το πιο απλό, και δεν θέλω να πω απλό, γιατί για εμένα είναι πολύπλοκο μέσα στην απλότητά του», σχολίασε ο Justin Timberlake.

Σε μία ωδή προς τον θρύλο των Beatles, το «Selfish» ασπάζεται την ειλικρινή έκφραση της ευαλωτότητας που εμφανίζεται σε μεγάλο μέρος της δισκογραφίας του John Lennon.

Αναγνωρίζοντας τον αντίκτυπο της κληρονομιάς του John Lennon στη σύγχρονη μουσική, ο Justin Timberlake παρουσιάζει ένα συγκινητικό φόρο τιμής και μία προσωπική εξερεύνηση του εαυτού μέσα στο νέο single του.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Οι Current 93 επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από 13 χρόνια

Οι παραστάσεις των Current 93 είναι αρκετά σπάνιες. Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024, ο David Tibet και οι Current 93...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...