Karol G: Η πρώτη Λατίνα που βραβεύτηκε ως Γυναίκα της Χρονιάς από τα βραβεία Billboard Women in Music

Η Karol G πραγματοποίησε μία σαγηνευτική εμφάνιση στη σκηνή και μία ενδυναμωτική ομιλία.

Τα βραβεία Women in Music 2024 του Billboard γιόρτασαν τα εξαιρετικά επιτεύγματα των γυναικών στη μουσική βιομηχανία. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία ήταν η βράβευση της Karol G με το βραβείο της Γυναίκας της Χρονιάς, σε μία σπουδαία τιμή για την αξιοσημείωτη καριέρα της.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Women in Music, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 6 Μαρτίου στο YouTube Theater του Λος Άντζελες, η Karol G παρουσίασε ξυπόλυτη μία σαγηνευτική σάλσα εκδοχή του τραγουδιού «Amargura».

Πιστή στα λόγια της στη συνέντευξη της στο κόκκινο χαλί, η εμφάνισή της ξεσήκωσε το κοινό, ενώ ακόμα και η Katy Perry χόρεψε στους ρυθμούς της.

Διαφήμιση

«Γεια σας όλους! Για αυτή την ξεχωριστή βραδιά, διάλεξα αυτό που πιστεύω ότι είναι το αγαπημένο τραγούδι όλων σας, των θαυμαστών μου. Ίσως όχι το πιο δημοφιλές, αλλά ξέρω ότι είναι το αγαπημένο σας», είπε η Karol G από το μικρόφωνο.

«Έφερα τόσα ταλαντούχα κορίτσια μαζί μου για να παρουσιάσουμε μία ειδική εκδοχή που αντιπροσωπεύει τις ρίζες μου και τη λατινοαμερικανική κοινότητά μου και θέλω όλοι να το απολαύσετε», συνέχισε.

Ντυμένη με ένα λευκό, φαρδύ σύνολο δύο κομματιών που συμπλήρωνε την ελεύθερη σκηνική παρουσία της, η Karol G τραγούδησε ζωντανά και χόρεψε με ενέργεια μαζί με μία ορχήστρα σάλσα από 13 γυναίκες μουσικούς. Ανάμεσά τους ήταν και η Emily Estefan, κόρη της Gloria και του Emilio Estefan, στα κρουστά.

Οι γυναίκες της μπάντας ήταν επίσης ντυμένες στα λευκά, πολλές με παραδοσιακές φούστες cumbia από την Κολομβία.

Karol G Performs “Amargura” | Billboard Women In Music 2024

Διαφήμιση

Η προσωπική απογοήτευση

Μετά τη σαγηνευτική της σάλσα εκδοχή του «Amargura», η Karol G παρέλαβε το βραβείο της Γυναίκας της Χρονιάς της εκδήλωσης Women in Music 2024 του Billboard.

Το βραβείο απένειμε στην Karol G η Sofía Vergara, πρωταγωνίστρια της σειράς «Griselda», στην οποία συμμετέχει η Κολομβιανή τραγουδίστρια.

Ξεκινώντας την ομιλία της, η Karol G έδωσε τα εύσημα στην ηθοποιό, λέγοντας: «Πρώτα απ’ όλα, είναι μία απίστευτη έκπληξη που η Sofia Vergara μου δίνει αυτό το βραβείο. Μου αρέσει πολύ. Buenas noches a todos. Νιώθω μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ σήμερα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Karol G στήνει μία μεγάλη γιορτή με το «Si Antes Te Hubiera Conocido»

«Αχ Θεέ μου, αυτή μπορεί να είναι η πιο σημαντική αναγνώριση όλης της καριέρας μου, είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Είναι η Γυναίκα της Χρονιάς, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που μία Λατίνα ονομάζεται Γυναίκα της Χρονιάς. Λοιπόν, πρέπει να πω την ομιλία μου στα Ισπανικά, φυσικά», πρόσθεσε.

Η Karol G έστρεψε στη συνέχεια το βάρος στις προκαταλήψεις, τα εμπόδια και τα δύο μέτρα και δύο μετρά σταθμά που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε αυτόν τον κόσμο, ειδικά όσες δεν διστάζουν να κάνουν μεγάλα όνειρα και μοιράστηκε τους προσωπικούς αγώνες της.

Διαφήμιση

«Λοιπόν, είναι οι Γυναίκες στη Μουσική, οπότε θα μιλήσω για μας. Πρέπει να ξεκινήσω πρώτα λέγοντάς σας ότι για χρόνια και χρόνια, έζησα πολύ απογοητευμένη με το γεγονός ότι ήμουν γυναίκα. Βρέθηκα στο δρόμο με τόσες απορρίψεις και τόσες χαμένες ευκαιρίες. Εξαιτίας αυτού, αναρωτήθηκα γιατί δεν γεννήθηκα άντρας για να εκμεταλλευτώ όλη αυτή την αγάπη, αυτή την επιθυμία και το πάθος που ένιωθα για τη μουσική», ανέφερε.

«Πού θα πήγαινε όλη αυτή η επιθυμία που είχα να κατακτήσω τον κόσμο αν θεωρούνταν δεδομένο ότι, ως γυναίκα, δεν μπορούσα να το πετύχω; Για πολύ καιρό πίστεψα αυτή την ιστορία. Πίστεψα ότι δεν ήταν για εμένα», συνέχισε.

«Τόσες πολλές φορές μου είπαν ότι δεν μπορούσα να τα καταφέρω, και πάντα σκέφτομαι τον αριθμό των ανθρώπων που αφήνουν πίσω τα όνειρά τους και αφήνουν τα όνειρά τους στην άκρη για αυτόν τον λόγο, για την αντίληψη των άλλων, αλλά όχι για το πραγματικό όνειρο που έχουν και την επιθυμία που έχουν μέσα τους», είπε.

Sofía Vergara Presents Karol G With Woman Of The Year | Billboard Women In Music 2024

Η κομβική στιγμή

Όπως εξήγησε η Karol G, εν μέσω της επιθυμίας της και της θέλησής της να κάνει μουσική ακόμα και αν αυτό σήμαινε ότι θα ήταν μόνο για εκείνη, αποφάσισε ότι αν το περιβάλλον της δεν άλλαζε, θα έπρεπε να αλλάξει εκείνη.

«Και εγώ ήμουν αυτή που το έκανα. Και δεν θα άφηνα το γεγονός ότι είμαι γυναίκα να γίνει εμπόδιο ή να καθορίσει τις ικανότητές μου, αλλά θα ήταν η δύναμή μου, θα ήταν το κίνητρό μου και ο λόγος μου. Και κάθε φορά που μου έλεγαν όχι, έβρισκα τη δύναμη και την επιθυμία και όλα όσα χρειαζόμουν να πω: “Ναι, μπορώ”», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Karol G είναι η Γυναίκα της Χρονιάς του Billboard για το 2024

«Στο μυαλό μου, άλλαξα το “μία γυναίκα δεν μπορεί να το κάνει” σε “κοιτάξτε αυτή τη γυναίκα πώς το κάνει, δείτε πώς το κάνει μία γυναίκα”», πρόσθεσε.

Η Karol G σημείωσε ότι τρία θεμελιώδη πράγματα συνέβησαν στην καριέρα της και τη ζωή της μέχρι να φτάσει στην ανάδειξή της ως Γυναίκας της Χρονιάς από τα βραβεία Women In Music του Billboard.

«Πρώτον, σταμάτησα να προσπαθώ να είμαι τέλεια για όλους. Αποδέχτηκα τον εαυτό μου ως άτομο. Στην πραγματικότητα, ήταν κάτι που μου πήρε πολύ καιρό, να αποδεχτώ τον εαυτό μου ως γυναίκα, ως άνθρωπο, να σταματήσω να κρύβω τα πράγματα που για τους ανθρώπους ήταν ελαττώματα και που πιθανόν τώρα είναι όλα τα προσόντα μου», παραδέχτηκε.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι έχει αγνοήσει και συνεχίζει να αγνοεί τα σχόλια που υπονοούν ότι τα επιτεύγματά της οφείλονται σε άλλους ή είναι απλώς αποτέλεσμα συνεργασιών ή χαρών.

«Η επίμονη επιθυμία να δικαιολογηθεί η επιτυχία μίας γυναίκας; Δεν είναι δική μου ανησυχία. Όταν έχεις βάλει όλη σου την ψυχή και την καρδιά σε κάθε επίτευγμα, δεν χρωστάς εξηγήσεις σε κανέναν», υπογράμμισε η 33χρονη τραγουδίστρια.

«Και νούμερο τρία, κατάλαβα ότι δεν έπρεπε να κερδίσω τον σεβασμό των άλλων, αλλά τον σεβασμό του εαυτού μου. Να δουλέψω σκληρά μέχρι το σημείο που να μπορώ να δω τον εαυτό μου και να θαυμάσω τον άνθρωπο που είχα γίνει. Σπουδάζοντας, δουλεύοντας, δουλεύοντας τη φωνή μου, έχοντας σαφή εικόνα για το τι ήθελα να επικοινωνήσω», είπε.

«Πώς ήθελα να συνδεθώ με τους ανθρώπους, να βελτιώσω τους στίχους μου, να περάσω πολλές ώρες στο στούντιο. Για να προετοιμαστώ πραγματικά να είμαι η καλύτερη και όταν θα έβλεπα τον εαυτό μου, θα έλεγα, ουάου, είναι σκληρή, πόσο σπουδαία, και αυτός είναι ο σεβασμός που πρέπει να αναζητήσεις», συνέχισε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη billboard (@billboard)

«Δεν θα άλλαζα τίποτα»

Ανατρέχοντας τώρα σε ολόκληρη την καριέρα της και όλο τον χρόνο που χρειάστηκε για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα, μετά από 16 χρόνια, η Karol G δήλωσε ότι νιώθει πολύ ήρεμη με τον εαυτό μου γιατί ακολούθησε την καρδιά της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Karol G κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Mañana Será Bonito - Bichota Season»

«Βλέπω τη διαδικασία, δεν θα έπαιρνα τίποτα πίσω. Για όλα τα πράγματα, από τα πιο όμορφα μέχρι τα πιο δύσκολα, είμαι ευγνώμων σήμερα και με έχουν κάνει αυτό που είμαι», είπε.

«Δεν βλέπω πόνο, βλέπω πολλές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, βλέπω μάθηση, βλέπω στόχους που επιτεύχθηκαν και πολλές καρδιές εμπνευσμένες. Αυτό είναι το πιο φοβερό βραβείο που μπορώ να λάβω, σας αγαπώ. Πραγματικά, σας ευχαριστώ», ανέφερε.

«Σήμερα, καθώς παραλαμβάνω αυτό το βραβείο, θέλω να πω στον εαυτό μου: “Karol G είσαι απίστευτη, Συγχαρητήρια”», συμπλήρωσε.

Το ενδυναμωτικό μήνυμα της Karol G

Η Karol G ευχαρίστησε επίσης όλες τις γυναίκες που εργάζονται κάθε ημέρα και ανοίγουν έναν δρόμο που δεν τον γνωρίζουμε.

«Όλες εκείνες τις γυναίκες που εργάζονται και που εργάστηκαν. Τις γυναίκες που εργάζονται στην ομάδα μου, υπάρχουν πολλές από αυτές. Και τις γυναίκες που έρχονται στο μέλλον, που εργάζονται ήδη πολύ σκληρά», σχολίασε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η Karol G έστειλε ένα ακόμα μήνυμα ενδυνάμωσης σε όλες τις γυναίκες, στις οποίες υπενθύμισε να μην αφήσουν κανέναν να ορίσει την αξία τους.

«Δεν ήθελα να σταθώ εδώ και να πω όλα όσα έχω κάνει, είμαι πραγματικά εδώ απλώς για να πω ότι όπως κι εγώ, έτσι μπορείτε κι όλες εσείς», είπε.

«Και ποτέ, μα ποτέ μην δώσετε σε κάποιον άλλον την εξουσία να αποφασίζει για τις δικές σας αποφάσεις, να πει αν κάτι που κάνετε είναι καλό ή κακό, έχει αξία ή δεν έχει αξία. Κανείς δεν μπορεί να βάλει αξία σε εσάς ως άτομο, ούτε ως γυναίκα, ούτε ως επαγγελματία», τόνισε.

«Είστε εσείς οι ίδιες που το παλεύετε, που χύνετε ιδρώτα γι’ αυτό, το αποκτάτε και το κερδίζετε. Και πόσο τέλειο είναι που μου έδωσαν το βραβείο φέτος. Σε ευχαριστώ, Billboard, σας αγαπώ όλους», κατέληξε η Karol G.

Karol G Accepts The Woman Of The Year Award | Billboard Women In Music 2024

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Rosé των BLACKPINK διασκευάζει το «Viva La Vida» των Coldplay για τη σειρά «Pachinko»

Η Rosé παρουσιάζει μία πιο σκοτεινή και ατμοσφαιρική εκδοχή του αγαπημένου τραγουδιού. Η Rosé των BLACKPINK διασκεύασε την επιτυχία «Viva...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...