Οι Kasabian ανακοινώνουν το νέο άλμπουμ «Happenings» με το single «Call»

Οι Kasabian επιστρέφουν δριμύτεροι.

Οι Kasabian, ένα από τα κορυφαία και πιο δημοφιλή συγκροτήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, επιστρέφουν δυναμικά με ένα εκρηκτικό νέο άλμπουμ, το «Happenings», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 5 Ιουλίου από την Columbia Records / Sony Music.

Το «Happenings» είναι το όγδοο άλμπουμ των Kasabian και θεωρείται ήδη από τους καλύτερους δίσκους τους μέχρι σήμερα.

Το πρώτο single, «Call», δίνει τον τόνο με το τεράστιο και εκρηκτικό riff των συνθεσάιζερ. Το «Call» ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψε ο Serge Pizzorno για το άλμπουμ και προετοιμάζει το κλίμα για τα υπόλοιπα απολαυστικά τραγούδια που θα ακολουθήσουν.

Διαφήμιση

«Αυτή ήταν η αφετηρία. Πιο ήσυχο στα κουπλέ, δυνατό στα ρεφρέν – είναι μουσική για χορό! Στο πρώτο μέρος προετοιμάζεσαι, το δεύτερο μέρος είναι εκεί που τρελαίνονται όλοι», εξηγεί ο Serge Pizzorno.

«Είναι πραγματικά διασκεδαστικό και ανταποκρίνεται απόλυτα στο σήμερα. Όταν ολοκλήρωσα το τραγούδι, ένιωθα ότι ήθελα να πάω σε μία συναυλία όποιου το είχε δημιουργήσει. Τα πάντα αυτό το άλμπουμ επηρεάστηκαν από αυτόν τον τρόπο δουλειάς», προσθέτει.

Το music video για το «Call» γυρίστηκε στην Αλβανία από το σκηνοθετικό δίδυμο Waxxwork και δείχνει ένα τηλέφωνο να πέφτει από ένα αεροπλάνο και να κατεβαίνει με ταχύτητα στον ουρανό.

Όπου οι νόμοι περί πολιτικής αεροπορίας το επέτρεπαν, sky-divers πήδηξαν από ένα ελικόπτερο ενώ έπαιζε σε πραγματικό χρόνο ένα βίντεο με τον Serge Pizzorno να τραγουδά το «Call». Το αποτέλεσμα είναι μία πραγματικά δυναμική performance.

Διαφήμιση

Το «Happenings», το οποίο θα διαδεχθεί για τους Kasabian το No. 1 άλμπουμ «The Alchemist’s Euphoria» του 2022, είναι δέκα γρήγορες, δυνατές και έντονες δόσεις φρέσκιας heavy rock μουσικής, εμπνευσμένες από τις avant-garde παραστάσεις τέχνης των τελών της δεκαετίας του 1950.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Kasabian: Το νέο άλμπουμ «Happenings» είναι η μουσική απάντηση στην εποχή των οθονών

Η εναλλαγή μεταξύ των τραγουδιών για το dancefloor και mosh pit σε διάστημα κάτω των τριών λεπτών ήταν κάποτε παράνομη (σχεδόν), και με αυτά τα δέκα τραγούδι που διαρκούν συνολικά 26 λεπτά («Ένα λεπτό λιγότερο από το πρώτο άλμπουμ των Ramones»), το «Happenings» δεν είναι μόνο ένας δίσκος που δεν σε κουράζει ποτέ, αλλά σε κάνει να θέλεις και άλλο.

Το «Happenings» γράφτηκε και ξεκίνησε να ηχογραφείται στο home studio του Sergio Pizzorno, The Sergery, πριν το συγκρότημα αλλάξει έδρα, με τον Serge και τον Mark Ralph (Zara Larsson, Clean Bandit, Rudimental) να κάνουν μαζί την παραγωγή των τελικών ηχογραφήσεων.

Το άλμπουμ είναι γεμάτο εκπλήξεις. Το πρώτο ολοκληρωμένο τραγούδι, «Darkest Lullaby», είναι ένα διαχρονικό τραγούδι χωρισμού που θα σε κάνει αναπόφευκτα να χορέψεις.

Το «Coming Back To Me Good» συνδυάζει εκλεπτυσμένες pop πινελιές με ένα πραγματικά χορευτικά ρεφρέν για «αγκαλιές με τους φίλους σου» καθώς ξεχειλίζει από αισιοδοξία.

Διαφήμιση

Θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί από πολλούς ποδοσφαιρόφιλους και αν τα πράγματα πάνε καλά για τη χώρα τους στο Euro φέτος το καλοκαίρι.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει επίσης την εκκεντρική pop του «Italian Horror», ένα τραγούδι που θα μπορούσε να ήταν ένα κινηματογραφικό soundtrack.

Ξεχωρίζει επιπλέον το «G.O.A.T.» – ένας ύμνος για την καθημερινή σπουδαιότητα που μετατράπηκε γρήγορα σε παρότρυνση για τους δύο γιους του Serge – και τώρα και για τους υπόλοιπους μας – προσφέροντάς τους ενθάρρυνση και αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσουν τον κόσμο με τους δικούς τους όρους.

Το ήδη γνώριμο «Algorithms» – που κυκλοφόρησε ως single πέρυσι απλά επειδή ήταν έτοιμο – οδηγεί το άλμπουμ σε ένα ταιριαστό κρεσέντο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Kasabian: Πρωταγωνιστούν στη δική τους B-movie στο video του «Darkest Lullaby»

Για άλλη μία φορά, οι Kasabian θα κάνουν δημιουργικό επίκεντρο τη γενέτειρά τους, καθώς επιστρέφουν στο Victoria Park του Leicester αυτό το καλοκαίρι στις 6 Ιουλίου για μία συναυλία που θα γίνει ακόμα καλύτερη με ένα εκρηκτικό setlist που θα καλύπτει ολόκληρη την αξιοσημείωτη καριέρα τους.

«Αν σκεφτούμε πού βρισκόμαστε με τις οθόνες των τηλεφώνων, το γεγονός ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι στο οποίο οι άνθρωποι μπορούν να συμμετέχουν στον πραγματικό κόσμο πρέπει να είναι θετικό», σχολιάζει ο Serge Pizzorno.

«Το έχω δει στα πρόσωπα των ανθρώπων στις συναυλίες, αυτή την ανάγκη να ζήσεις κάτι που απλά σε βγάζει από το μυαλό σου, να νιώσεις μία σύνδεση. Λοιπόν, αυτό είναι το “Happenings”», τονίζει.

«Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου μας άλμπουμ, αλλά θεωρήσαμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να το γιορτάσει το συγκρότημα, αυτή τη στιγμή, ήταν να δημιουργήσουμε ένα νέο άλμπουμ», καταλήγει.

Και είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες γι’ αυτό.

Οι Kasabian είναι ο τραγουδιστής Serge Pizzorno, ο μπασίστας Chris Edwards, ο ντράμερ Ian Matthews και ο κιθαρίστας Tim Carter.

Kasabian - Call (Official Video)

Το tracklist του «Happenings»

1. Darkest Lullaby
2. Call
3. How Far Will You Go
4. Coming Back To Me Good
5. G.O.A.T.
6. Passengers
7. The Hell Of It
8. Italian Horror
9. Bird In A Cage
10. Algorithms

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Syd Barrett: Σε δημοπρασία ο πρώτος γνωστός πίνακάς του

Ο Syd Barrett των Pink Floyd ήταν ένας ταλαντούχος...

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Ο Snoop Dogg για τον Dr. Dre: «Είναι σαν τον μεγαλύτερο αδερφό μου»

Ο Snoop Dogg και ο Dr. Dre μίλησαν για την πολυετή αδελφική φιλία τους. Ο Dr. Dre και ο Snoop...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...