Lady Gaga: Υπερασπίζεται τον τρανς ηθοποιό Dylan Mulvaney απέναντι στις επιθέσεις

«Αγαπάω τους ανθρώπους πάρα πολύ για να επιτρέψω στο μίσος να αποκαλείται “αντίδραση”», υπογράμμισε η Lady Gaga.

Η Lady Gaga εξαπέλυσε μία δίκαιη επίθεση ενάντια στις απαράδεκτες αντιδράσεις που δέχτηκε η ανάρτησή της για την Ημέρα της Γυναίκας με μία φωτογραφία της με τον τρανσέξουαλ ηθοποιό και influencer Dylan Mulvaney.

«Αισθάνομαι πολύ προστατευτική αυτή τη στιγμή, όχι μόνο για τον Dylan, αλλά και για την τρανς κοινότητα που συνεχίζει να προπορεύεται με την ατελείωτη χάρη και έμπνευσή της απέναντι στον συνεχή εξευτελισμό, τη μισαλλοδοξία και τη σωματική, λεκτική και ψυχική βία», έγραψε η LadyGaga στο Instagram.

«Σίγουρα δεν μιλάω για λογαριασμό αυτής της κοινότητας, αλλά έχω κάτι να πω», σημείωσε.

Διαφήμιση

Την Κυριακή, ο Dylan Mulvaney δημοσίευσε στο Instagram μία φωτογραφία του με τη Lady Gaga, γράφοντας στη λεζάντα: «Χρόνια Πολλά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας».

Η ανάρτησή του προσέλκυσε έναν χείμαρρο τρανσφοβικών σχολίων από τους γνωστούς ύποπτους, τόσο στο Instagram όσο και σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης με ακροδεξιά ή συντηρητική κατεύθυνση.

Στην ανάρτησή της, η Lady Gaga παρέδωσε ένα ουσιαστικό μάθημα για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς αντέδρασε στον τρόπο που ορισμένα μέσα χαρακτήρισαν ως «αντιδράσεις» τις επιθέσεις κατά των τρανσέξουαλ.

«Όταν βλέπω μία εφημερίδα να αναφέρει το μίσος αλλά να το αποκαλεί “αντίδραση”, θεωρώ σημαντικό να διευκρινίσω ότι το μίσος είναι μίσος, και αυτό το είδος μίσους είναι βία», ανέφερε η 37χρονη τραγουδίστρια.

Διαφήμιση

«Η “αντίδραση” θα σήμαινε ότι στους ανθρώπους που αγαπούν ή σέβονται τον Dylan και εμένα δεν τους άρεσε κάτι που κάναμε. Αυτό δεν είναι αντίδραση. Αυτό είναι μίσος», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Lady Gaga αφιέρωσε το «Born This Way» στην τρανς κοινότητα

Η Lady Gaga παραδέχτηκε ακόμη ότι μία τέτοια απάντηση «δεν είναι έκπληξη, δεδομένου του τεράστιου έργου που προφανώς έχουμε ακόμα να κάνουμε ως κοινωνία για να δημιουργήσουμε χώρο ώστε οι ζωές των τρανσέξουαλ ατόμων να εκτιμώνται και να υποστηρίζονται από όλους μας».

Επιπλέον, η τραγουδίστρια δήλωσε ότι ελπίζει «όλες οι γυναίκες να ενωθούν για να μας τιμήσουν όλες για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» και ότι όλοι οι άνθρωποι «θα γιορτάζονται εξίσου».

«Επειδή άνθρωποι όλων των ταυτοτήτων φύλου και φυλών αξίζουν ειρήνη και αξιοπρέπεια. Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις της και ας είμαστε στοργικοί, δεκτικοί, ζεστοί, φιλόξενοι», συνέχισε.

«Ας ενωθούμε όλοι και ας τιμήσουμε την πολυπλοκότητα και την πρόκληση της τρανς ζωής – που δεν τη γνωρίζουμε, αλλά μπορούμε να προσπαθήσουμε να την καταλάβουμε και να τη συμπονέσουμε», έγραψε.

Διαφήμιση

«Αγαπάω τους ανθρώπους πάρα πολύ για να επιτρέψω στο μίσος να αποκαλείται “αντίδραση”. Οι άνθρωποι αξίζουν κάτι καλύτερο», υπογράμμισε.

Ο Dylan Mulvaney έχει γίνει στόχος αυτού του είδους του δηλητηριώδους μίσους και στο παρελθόν.

Ακόμα και πριν η χορηγία του με την Bud Light προκαλέσει την τρανσφοβική οργή πέρυσι, συντηρητικοί όπως η γερουσιάστρια Marsha Blackburn και η τρανσέξουαλ αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων Caitlyn Jenner είχαν επικρίνει τη σειρά «Days of Girlhood», στην οποία ο Dylan Mulvaney κατέγραφε την φυλομετάβασή του.

Σε συνέντευξη του στο Rolling Stone, ο Dylan Mulvaney εξήγησε ότι δεν αντιμετωπίζει αυτά τα σχόλια όχι ως «εποικοδομητική κριτική» αλλά ως «αγνό μίσος».

«Έχω πια συμφιλιωθεί μέσα μου με το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν πρόβλημα με την τρανσέξουαλ ταυτότητά μου ή με τη χαρά μου», δήλωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Rolling Stones: Lady Gaga, Paul McCartney και Elton John στο νέο άλμπουμ τους «Hackney Diamonds»

«Και αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Δεν έχει καμία σχέση με εμένα, και πρέπει να σκεφτώ τους ανθρώπους που θαυμάζω και που γιορτάζουν αυτή την εκδοχή του εαυτού μου. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που πρέπει να ακούω», τόνισε.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Glass Animals: Οτοστόπ στον γαλαξία της αγάπης με το νέο άλμπουμ «I Love You So F***ing Much»

Οι Glass Animals εξερευνούν την αγάπη σε όλες τις μορφές της στο νέο άλμπουμ τους. Οι Glass Animals αποκαλύπτουν το...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...