Liam Gallagher και John Squire κυκλοφορούν το single «Mars To Liverpool» – Ανακοινώνουν το νέο άλμπουμ τους

Ο Liam Gallagher και ο John Squire συνεχίζουν δυναμικά τη συνεργασία τους – Κυκλοφορούν το δεύτερο τραγούδι τους και ανακοινώνουν το νέο άλμπουμ τους

Η είδηση ότι οι δύο θρύλοι του Μάντσεστερ, Liam Gallagher και John Squire, θα συνεργάζονταν σε ένα νέο άλμπουμ ξεσήκωσε ένα τεράστιο κύμα ανυπομονησίας.

Η ένωση της larger-than-life προσωπικότητας και της εμβληματικής φωνής του frontman των Oasis με το αξιοσημείωτο ταλέντο που διαθέτει στην κιθάρα η δημιουργική δύναμη των Stone Roses είναι σίγουρα κάτι ξεχωριστό.

Το πρώτο τραγούδι τους, «Just Another Rainbow», ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, καθώς έφτασε στο Νο. 16 του βρετανικού singles chart, ενώ παράλληλα εκτοξεύτηκε απευθείας στο Νο. 1 των charts πωλήσεων, downloads, βινυλίων και φυσικών singles.

Διαφήμιση

Στη συνέχεια, το «Just Another Rainbow» έγινε το single του Liam Gallagher που ανεβαίνει στην υψηλότερη θέση του singles chart εδώ και 15 χρόνια.

Αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή. Τώρα ο Liam Gallagher και ο John Squire ανακοινώνουν πολλά περισσότερα από τη συνεργασία τους.

Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους θα περιλαμβάνει δέκα τραγούδια και θα κυκλοφορήσει την 1η Μαρτίου. Παράλληλα με την ανακοίνωση του άλμπουμ, παρουσιάζουν το – κατάλληλο για την περίσταση – ραδιοφωνικό single «Mars To Liverpool».

Επίσης, ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες για την πρώτη τους κοινή περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και επιλεγμένες συναυλίες στην Ιρλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ.

Διαφήμιση

«Ανυπομονώ να ακούσει ο κόσμος το άλμπουμ. Νομίζω ότι στους ανθρώπους που αρέσουν οι Stone Roses και οι Oasis και τέτοια πράγματα, νομίζω ότι θα το λατρέψουν. Είναι πνευματικό, είναι ζωτικής σημασίας», δηλώνει ο Liam Gallagher.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Liam Gallagher πληρώνει τα χρόνια των ατασθαλιών: «Είμαι σε φθίνουσα πορεία»

«Μου έδωσε μεγάλη έμπνευση να έχω νωπές τις συναυλίες του Knebworth στο μυαλό μου καθώς άρχισα να γράφω», λέει ο John Squire, αναφερόμενος στη συνύπαρξή τους στη σκηνή το καλοκαίρι 2022.

«Στη συνέχεια, έπρεπε να προσπαθήσω να μην είναι όλα πολύ ροκ και να προσπαθήσω να ανακατέψω και τα συναισθήματα. Μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο σε κάποια σημεία είναι αρκετά μελαγχολικό και μπορεί να σε κάνει να ανακουφιστείς, αλλά υπάρχουν και άλλα σημεία που είναι κάπως ασεβές, αγενές ή χοντροκομμένο», περιγράφει.

«Υπάρχει λίγο απ’ όλα εκεί μέσα, νομίζω ότι είναι ένα πολύ καλό μείγμα. Είχα ένα προαίσθημα ότι θα ακουγόμασταν καλά μαζί, αλλά δεν ήμουν προετοιμασμένος ότι θα ταιριάζαμε τόσο καλά», συνεχίζει.

Όπως και το «Just Another Rainbow», το «Mars To Liverpool» μας δίνει ακριβώς αυτό που περιμένουμε από τον Liam Gallagher και τον John Squire.

Διαφήμιση

Το «Mars To Liverpool» είναι ένα κολλητικό rock ‘n’ roll τραγούδι με μία υποβόσκουσα ψυχεδέλεια που θυμίζει ’60s, όπου ο John κεντά ευρηματικά με την κιθάρα ένα κλασικό ροκ σόλο γύρω από την ανεβαστική φωνή του Liam.

Όπως και με τις καλύτερες δουλειές τους από τα διάσημα συγκροτήματά τους και τις σόλο καριέρας τους, ο αέρα της μελαγχολίας του «Mars To Liverpool» μετατρέπεται σε έναν ύμνο που θα παρασύρει τα πλήθη στα γήπεδα.

Αυτά λοιπόν είναι πλέον δύο καταπληκτικά singles που αυξάνουν στο κατακόρυφο την προσμονή για την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ τους.

Ως μακροχρόνιοι φίλοι με αμοιβαίο θαυμασμό μεταξύ τους για τη δουλειά του άλλου, η ιδέα της συνεργασίας ξεκίνησε όταν ο John Squire συνόδευσε τον Liam Gallagher στη σκηνή στις βιβλικές συναυλίες του στο Knebworth το 2022.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Liam Gallagher: Η αιχμηρή απάντηση στην Dua Lipa για τους «αντιπαθητικούς» σταρ της Britpop

Σύντομα οι ιδέες για τα τραγούδια άρχισαν να κυλούν και το άλμπουμ πήρε μορφή με μία ενστικτώδη ένταση ενώ βρίσκονταν στο Λος Άντζελες με τον καταξιωμένο παραγωγό Greg Kurstin, ο οποίος έπαιξε μπάσο σε όλο τον δίσκο. Τα ντραμς ανέλαβε ο Joey Waronker (Beck, R.E.M., Atoms For Peace).

Στην περιοδεία τους, ο Liam Gallagher και ο John Squire θα ηγηθούν μίας μπάντας που θα συμπληρώνεται από τον Barrie Cadogan (Little Barrie, Paul Weller) στο μπάσο και τον Joey Waronker στα ντραμς.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι Empire Of The Sun επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ «Ask That God»

Το νέο άλμπουμ των Empire Of The Sun μας...

Syd Barrett: Σε δημοπρασία ο πρώτος γνωστός πίνακάς του

Ο Syd Barrett των Pink Floyd ήταν ένας ταλαντούχος...

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης εξυμνώντας τον αληθινό έρωτα. Ο Νίκος Βέρτης, ο δημοφιλής 'Έλληνας τραγουδιστής,...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...