Ο αδικημένος πρώην μπασίστας των Linkin Park δικαιώθηκε μετά από 25 χρόνια

Οι Linkin Park κατέληξαν σε «φιλική λύση» με τον πρώην μπασίστα τους Kyle Christner, αναγνωρίζοντας ότι είχε «πολύτιμη συνεισφορά» στο συγκρότημα σε μία «κομβική στιγμή».

Οι Linkin Park κατέληξαν σε διακανονισμό της αγωγής που τους κατηγορούσε ότι αρνήθηκαν να πληρώσουν δικαιώματα σε έναν μπασίστα που συνεργάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα μαζί τους στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Το συγκρότημα ανακοίνωσε σε δήλωσή του ότι κατέληξε σε μία «φιλική λύση» με τον Kyle Christner, ο οποίος μήνυσε τους Linkin Park τον Νοέμβριο του 2023 ισχυριζόμενος ότι «δεν του πλήρωσαν ποτέ ούτε δεκάρα» για τη συνεισφορά του κατά τη διάρκεια των αρκετών μηνών που συνεργάστηκε μαζί τους το 1999.

Η διαμάχη ξεκίνησε μετά την επετειακή επανέκδοση για τα 20 χρόνια του επέτειο του επικού πρώτου δίσκου τους «Hybrid Theory» (2000), ο οποίος κατέχει τον τίτλο του πιο εμπορικού rock άλμπουμ του 21ου αιώνα.

Διαφήμιση

Ο Kyle Christner ισχυρίστηκε ότι είχε συμμετάσχει σε ορισμένες ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις από το «Hybrid Theory» που συμπεριλήφθηκαν στο επετειακό box set – ένας ισχυρισμός που επιβεβαιώθηκε από το συγκρότημα.

«Ο Kyle είναι ένας πολύ ταλαντούχος μουσικός που έκανε πολύτιμες συνεισφορές στους Linkin Park σε μία κομβική στιγμή το 1999», έγραψαν οι Linkin Park.

«Έπαιξε με το συγκρότημα σε αρκετές συναυλίες και σε πολλές παρουσιάσεις σε δισκογραφικές εταιρείες. Ο Kyle βοήθησε στη δημιουργία και την εκτέλεση πολλών τραγουδιών εκείνης της εποχής, συμπεριλαμβανομένων μερικών τραγουδιών από το EP του “Hybrid Theory”», πρόσθεσαν.

Παράλληλα, τα δύο μέρη κατέθεσαν κοινή αίτηση στο δικαστήριο που ζητούσε τον τερματισμό της αγωγής, υπογεγραμμένη από δικηγόρους τόσο του Kyle Christner όσο και του Mike Shinoda και άλλων μελών των Linkin Park.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Linkin Park: Αποκαλύπτουν το ακυκλοφόρητο τραγούδι «Friendly Fire» και να ανακοινώνουν best-of συλλογή

Ο Kyle Christner μήνυσε τους Linkin Park τον Νοέμβριο, ισχυριζόμενος ότι ήταν μέλος τους για αρκετούς μήνες το 1999 μέχρι που του «ανακοινώθηκε απότομα» ότι απολύθηκε λίγο πριν το συγκρότημα υπογράψει δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Warner Records.

Ο μπασίστας κατηγόρησε το συγκρότημα ότι συνέχισε να κερδίζει από τραγούδια στα οποία συνέβαλε, διαγράφοντας ουσιαστικά τη συμμετοχή του.

«Ο Christner δεν έχει λάβει ποτέ ούτε δεκάρα για τη δουλειά του με τους Linkin Park, ούτε έχει λάβει τη σωστή αναγνώριση, παρόλο που οι κατηγορούμενοι έχουν επωφεληθεί από τις δημιουργικές προσπάθειές του», έγραψαν οι δικηγόροι του εκείνη την εποχή.

Εκτός από τον Mike Shinoda, η αγωγή στρεφόταν και στα υπόλοιπα εν ζωή μέλη των Linkin Park (τους Rob Bourdon, Brad Delson και Joseph Hahn), καθώς και την επιχειρηματική οντότητά τους, Machine Shop Entertainment, και τη δισκογραφική εταιρεία του συγκροτήματος, Warner Records.

Συγκεκριμένα, ο Kyle Christner αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην επανέκδοση του «Hybrid Theory», επισημαίνοντας ότι το box set του 2020 περιλάμβανε πολλά κομμάτια στα οποία είχε συνεισφέρει, συμπεριλαμβανομένου ενός ανέκδοτου demo που είχε συγκεντρώσει 949.000 προβολές στο YouTube μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Διαφήμιση

Οι Linkin Park είχαν ζητήσει από το δικαστήριο την απόρριψη της αγωγής πριν καταλήξουν στον διακανονισμό.

Σε αίτηση που κατατέθηκε τον περασμένο μήνα, το συγκρότημα ισχυρίστηκε ότι η αγωγή είχε υποβληθεί πάρα πολύ αργά και ότι η προθεσμία παραγραφής για τέτοιους ισχυρισμούς είχε «παρέλθει εδώ και πολύ καιρό».

«Οι εναγόμενοι έχουν αρνηθεί ότι ο ενάγων είχε πνευματική σε όλα τα έργα που αναφέρονται στην αγωγή περισσότερα από τρία χρόνια πριν ο ενάγων καταθέσει την αγωγή – και μάλιστα για πάνω από δύο δεκαετίες», ανέφεραν τότε οι δικηγόροι του συγκροτήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Linkin Park ανακοινώνουν νέο τραγούδι με τη φωνή του Chester Bennington
Διαφήμιση

Ακολουθήστε το postmelody.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλοι τις ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Don't miss

Ο Ozzy Osbourne θα παρουσιάζει την εκπομπή μαζί με τον μακροχρόνιο φίλο του Billy Morrison. Ο Ozzy Osbourne ξεκινά ένα νέο διαδικτυακό show με θέμα...
«Ήρθε η ώρα για μία νέα εποχή» για τους Bring Me The Horizon. Οι Bring Me The Horizon αρχίζουν να προετοιμάζουν το έδαφος για το...
Ο Drake είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν είχε συμμετάσχει στη διοργάνωση του θανατηφόρου φεστιβάλ. Ο Drake απαλλάχθηκε από τις πολυάριθμες αγωγές σχετικά...
Η επέτειος των 30 ετών από το θρυλικό «Supersonic» γίνεται μεγάλη γιορτή για τους Oasis. Για να γιορτάσουν τα 30 χρόνια από το κλασικό...
Ο Steve Dawson καταδικάστηκε σε φυλάκιση για την επανειλημμένη σεξουαλική κακοποίηση ενός εξάχρονου κοριτσιού τη δεκαετία του 1990.Ο Steve Dawson, ιδρυτικό μέλος των Saxon...

Read more