Ο αδικημένος πρώην μπασίστας των Linkin Park δικαιώθηκε μετά από 25 χρόνια

Οι Linkin Park κατέληξαν σε «φιλική λύση» με τον πρώην μπασίστα τους Kyle Christner, αναγνωρίζοντας ότι είχε «πολύτιμη συνεισφορά» στο συγκρότημα σε μία «κομβική στιγμή».

Οι Linkin Park κατέληξαν σε διακανονισμό της αγωγής που τους κατηγορούσε ότι αρνήθηκαν να πληρώσουν δικαιώματα σε έναν μπασίστα που συνεργάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα μαζί τους στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Το συγκρότημα ανακοίνωσε σε δήλωσή του ότι κατέληξε σε μία «φιλική λύση» με τον Kyle Christner, ο οποίος μήνυσε τους Linkin Park τον Νοέμβριο του 2023 ισχυριζόμενος ότι «δεν του πλήρωσαν ποτέ ούτε δεκάρα» για τη συνεισφορά του κατά τη διάρκεια των αρκετών μηνών που συνεργάστηκε μαζί τους το 1999.

Η διαμάχη ξεκίνησε μετά την επετειακή επανέκδοση για τα 20 χρόνια του επέτειο του επικού πρώτου δίσκου τους «Hybrid Theory» (2000), ο οποίος κατέχει τον τίτλο του πιο εμπορικού rock άλμπουμ του 21ου αιώνα.

Διαφήμιση

Ο Kyle Christner ισχυρίστηκε ότι είχε συμμετάσχει σε ορισμένες ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις από το «Hybrid Theory» που συμπεριλήφθηκαν στο επετειακό box set – ένας ισχυρισμός που επιβεβαιώθηκε από το συγκρότημα.

«Ο Kyle είναι ένας πολύ ταλαντούχος μουσικός που έκανε πολύτιμες συνεισφορές στους Linkin Park σε μία κομβική στιγμή το 1999», έγραψαν οι Linkin Park.

«Έπαιξε με το συγκρότημα σε αρκετές συναυλίες και σε πολλές παρουσιάσεις σε δισκογραφικές εταιρείες. Ο Kyle βοήθησε στη δημιουργία και την εκτέλεση πολλών τραγουδιών εκείνης της εποχής, συμπεριλαμβανομένων μερικών τραγουδιών από το EP του “Hybrid Theory”», πρόσθεσαν.

Παράλληλα, τα δύο μέρη κατέθεσαν κοινή αίτηση στο δικαστήριο που ζητούσε τον τερματισμό της αγωγής, υπογεγραμμένη από δικηγόρους τόσο του Kyle Christner όσο και του Mike Shinoda και άλλων μελών των Linkin Park.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Linkin Park: Σε audiophile εκδόσεις βινυλίου τα εμβληματικά άλμπουμ τους

Ο Kyle Christner μήνυσε τους Linkin Park τον Νοέμβριο, ισχυριζόμενος ότι ήταν μέλος τους για αρκετούς μήνες το 1999 μέχρι που του «ανακοινώθηκε απότομα» ότι απολύθηκε λίγο πριν το συγκρότημα υπογράψει δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Warner Records.

Ο μπασίστας κατηγόρησε το συγκρότημα ότι συνέχισε να κερδίζει από τραγούδια στα οποία συνέβαλε, διαγράφοντας ουσιαστικά τη συμμετοχή του.

«Ο Christner δεν έχει λάβει ποτέ ούτε δεκάρα για τη δουλειά του με τους Linkin Park, ούτε έχει λάβει τη σωστή αναγνώριση, παρόλο που οι κατηγορούμενοι έχουν επωφεληθεί από τις δημιουργικές προσπάθειές του», έγραψαν οι δικηγόροι του εκείνη την εποχή.

Εκτός από τον Mike Shinoda, η αγωγή στρεφόταν και στα υπόλοιπα εν ζωή μέλη των Linkin Park (τους Rob Bourdon, Brad Delson και Joseph Hahn), καθώς και την επιχειρηματική οντότητά τους, Machine Shop Entertainment, και τη δισκογραφική εταιρεία του συγκροτήματος, Warner Records.

Συγκεκριμένα, ο Kyle Christner αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην επανέκδοση του «Hybrid Theory», επισημαίνοντας ότι το box set του 2020 περιλάμβανε πολλά κομμάτια στα οποία είχε συνεισφέρει, συμπεριλαμβανομένου ενός ανέκδοτου demo που είχε συγκεντρώσει 949.000 προβολές στο YouTube μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Διαφήμιση

Οι Linkin Park είχαν ζητήσει από το δικαστήριο την απόρριψη της αγωγής πριν καταλήξουν στον διακανονισμό.

Σε αίτηση που κατατέθηκε τον περασμένο μήνα, το συγκρότημα ισχυρίστηκε ότι η αγωγή είχε υποβληθεί πάρα πολύ αργά και ότι η προθεσμία παραγραφής για τέτοιους ισχυρισμούς είχε «παρέλθει εδώ και πολύ καιρό».

«Οι εναγόμενοι έχουν αρνηθεί ότι ο ενάγων είχε πνευματική σε όλα τα έργα που αναφέρονται στην αγωγή περισσότερα από τρία χρόνια πριν ο ενάγων καταθέσει την αγωγή – και μάλιστα για πάνω από δύο δεκαετίες», ανέφεραν τότε οι δικηγόροι του συγκροτήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Amy Lee των Evanescence απαντά στις φήμες ότι θα γίνει τραγουδίστρια των Linkin Park
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Glass Animals: Οτοστόπ στον γαλαξία της αγάπης με το νέο άλμπουμ «I Love You So F***ing Much»

Οι Glass Animals εξερευνούν την αγάπη σε όλες τις μορφές της στο νέο άλμπουμ τους. Οι Glass Animals αποκαλύπτουν το...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...