Η Mel B των Spice Girls εξομολογείται: «Δεν θα ξεπεράσω ποτέ την ενδοοικογενειακή βία»

Η εξομολόγηση της Mel B για την ενδοοικογενειακή βία.

Η Melanie «Mel B» Brown των Spice Girls γνωρίζει καλά ότι δεν εύκολο να ξεπεράσεις τα ψυχολογικά τραύματα της ενδοοικογενειακής βίας.

Γι’ αυτό και εξακολουθεί να βασανίζεται από μετατραυματικό στρες, έξι χρόνια μετά τον χωρισμό της από τον κακοποιητικό σύζυγό της – και γι’ αυτό κυκλοφόρησε πρόσφατα μία εμπλουτισμένη έκδοση των απομνημονευμάτων της, με τίτλο «Brutally Honest», που καταγράφει όλα όσα έχει υπομείνει από τότε που κυκλοφόρησε αρχικά το βιβλίο της.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να πούμε με ειλικρίνεια τι συμβαίνει όταν φεύγεις από μία κακοποιητική σχέση, γιατί δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζουν κάποιοι», δήλωσε η Mel B στο People.

Διαφήμιση

«Για παράδειγμα, η μητέρα μου μού έλεγε: “Τι έχεις πάθει; Είσαι καλά τώρα. Τον χώρισες”. Και εγώ της απαντούσα: “Ναι, αλλά τώρα πρέπει να μαζέψω τα κομμάτια μου και να αντιμετωπίσω την ντροπή και τις ενοχές, και θέλω να προστατέψω τα παιδιά μου”», εξήγησε.

«Δεν θέλω να αποφύγω όσα συνέβησαν επειδή το έκανα αυτό για λίγο και μετά εμφανίζεται το μετατραυματικό στρες», πρόσθεσε.

Η 48χρονη τραγουδίστρια, κυκλοφόρησε αρχικά το «Brutally Honest», το οποίο περιέγραφε λεπτομερώς όσα έζησε κατά τη διάρκεια των δέκα ετών του κακοποιητικού γάμου με τον παραγωγό Stephen Belafonte, το 2018

Στα τρία νέα κεφάλαια του βιβλίου, η Mel B αποκαλύπτει τα ψυχολογικά τραύματα με τα οποία παλεύει ακόμη – αλλά επικεντρώνεται επίσης σε πιο ευτυχισμένες στιγμές, όπως την περιοδεία των Spice Girls στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2019 και τον έρωτά της για τον αρραβωνιαστικό της, Rory McPhee.

Διαφήμιση

Έχει επίσης συμπεριλάβει μία λίστα με σημάδια που πρέπει να προσέχουμε για τυχόν περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Spice Girls επανενώθηκαν στα 50ά γενέθλια της Victoria Beckham

«Το τραύμα από την κακοποίηση δεν φεύγει ποτέ»

Η Mel B σχολιάζει ότι τα νέα κεφάλαια του βιβλίου της ήταν «αρκετά λυτρωτικά», αν και δεν ήταν πάντα εύκολο να γυρίζει στις δύσκολες ημέρες.

Η τραγουδίστρια των Spice Girls αποκαλύπτει με ειλικρίνεια γράφει ότι σκέφτηκε να αυτοκτονήσει το 2020 και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα μετά την επιστροφή της στο Leeds, όταν ολοκληρώθηκε η περιοδεία των Spice Girls.

«Το τραύμα από την κακοποίηση δεν φεύγει ποτέ. Έτσι, πρέπει να είσαι σε θέση να το αναγνωρίσεις, να είσαι ευγενική με τον εαυτό σου και απλά να ηρεμήσεις αυτή τη φωνή που ακούς μέσα σου, κάτι που μπορείς να κάνεις», υπογράμμισε.

«Απλά πρέπει να πεις στον εαυτό σου: “Δεν είναι δικό σου λάθος και εκείνος ήταν το πρόβλημα, όχι εσύ”, Και απλά πρέπει να θεραπεύσεις τον εαυτό σου. Και αυτό θα είναι μία διαδικασία ζωής, ένα μεγάλο ταξίδι για μένα», πρόσθεσε.

Διαφήμιση

«Θέλω να εκπαιδεύσω τα παιδιά σχετικά με το πώς είναι μία υγιής σχέση»

Από τότε που κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Brutally Honest», η Mel B έχει στρέψει την προσοχή της στο Women’s Aid, μία φιλανθρωπική οργάνωση για γυναίκες που έχουν επιζήσει της ενδοοικογενειακής βίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάλιστα, της απονεμήθηκε το 2022 ο τίτλος του Μέλους του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE) για το έργο της σε αυτόν τον τομέα.

«Δεν πήρα το MBE επειδή ήμουν Spice Girl. Ο Πρίγκιπας William είπε: “Πού είναι όλες οι άλλες;”. Του λέω: “Όχι, είμαι μόνο εγώ!”», θυμήθηκε για τη στιγμή που παρέλαβε με υπερηφάνεια το παράσημό της.

«Και εκείνος είπε: “Α, ναι, λόγω της υποστήριξής σου και των εκστρατειών σου κατά της ενδοοικογενειακής βίας και της προσπάθειάς σου να τη σταματήσεις και να αλλάξεις τους νόμους. Αυτό είναι υπέροχο”», συνέχισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Spice Girls: Η Mel B επιβεβαιώνει την επανένωση και των πέντε μελών

«Απλά θέλω να εκπαιδεύσω τα μικρά παιδιά σχετικά με το πώς είναι μία υγιής σχέση. Θέλω να εκπαιδεύσω το σύστημα δικαιοσύνης και απλά να το κάνω ένα πιο ασφαλές μέρος και έναν πιο ασφαλή κόσμο για εμάς τις γυναίκες και τα παιδιά μας», τόνισε.

Τα τρία παιδιά της, ο 25χρονος Phoenix, ο 16χρονος Angel και η 12χρονη Madison, την έχουν ακολουθήσει σε αυτή την προσπάθεια και ο Phoenix έχει αρχίσει να κάνει παρόμοιο έργο, πηγαίνοντας σε σχολεία και μιλώντας στα παιδιά για το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας.

Η Mel B λέει ότι το «καλύτερο πράγμα» που κάνει με τα παιδιά της «είναι να μιλάει», φροντίζοντας να ανοίξει έναν διάλογο για την κακοποίηση και το πώς μοιάζει.

Η στήριξη του αρραβωνιαστικού της

Επιπλέον, υπάρχει και η στήριξη του συντρόφου της Rory McPhee, ενός κομμωτή που γνώρισε για πρώτη φορά πριν από χρόνια μέσω του ξαδέρφου της.

Η σχέση της με τον McPhee, έναν μακροχρόνιο φίλο της οικογένειάς της, άνθισε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και εκείνος της έκανε πρόταση γάμου τον Οκτώβριο του 2022, αφού επισκέφθηκε τον τάφο του εκλιπόντας πατέρα της για να ζητήσει την άδειά του.

«Με έχει βοηθήσει πολύ. Μου απέδειξε ότι υπάρχουν καλοί άνθρωποι εκεί έξω γιατί όταν έχεις ζήσει με ένα τέρας, σκέφτεσαι: “Λοιπόν, δεν μπορώ να εμπιστευτώ τον εαυτό μου και σίγουρα δεν μπορώ να εμπιστευτώ κανέναν άλλον”», παραδέχτηκε η τραγουδίστρια.

«Η άμυνά σου είναι τελείως ενεργοποιημένη. Αλλά γνωρίζω τον Rory εδώ και πολύ καιρό. Στην πραγματικότητα, γνώριζε τον πατέρα μου πριν πεθάνει, οπότε υπήρχε ήδη αυτή η κεκτημένη ασφάλεια, η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Geri Halliwell: Απαντά στις φήμες επανένωσης των Spice Girls στο Glastonbury 2024

Καθώς σκέφτεται τον σχεδιασμό του γάμου της – και μερικά άκρως απόρρητα νέα για τις Spice Girls, για τα οποία δηλώνει ότι θα αποκαλυφθούν «πολύ σύντομα», η Mel B μπορεί να προσεγγίσει τη ζωή της από μία νέα οπτική γωνία.

«Δεν θα φτάσω ποτέ πλήρως εκεί, αλλά είμαι στον σωστό δρόμο και έχω τα εργαλεία για να ξεπεράσω αυτές τις σκοτεινές στιγμές», είπε.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Amy Winehouse: Το προφητικό κύκνειο άσμα του «Back To Black»

Το εμβληματικό άλμπουμ «Back To Black» της Amy Winhouse ήταν ανατριχιαστικά προφητικό. Η Amy Winehouse παραμένει μία από τις αυθεντικές...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...