Michael Jackson: Το «Beat It» ξεπέρασε τις 1 δισεκατομμύριο προβολές στο YouTube

Το τρίτο music video του Michael Jackson που σπάει το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου προβολών.

Το εμβληματικό music video του «Beat It» του Michael Jackson ξεπέρασε τις 1 δισεκατομμύριο προβολές στο YouTube, σε μία εντυπωσιακή απόδειξη της αέναης γοητείας του βασιλιά της pop.

Το επίτευγμα αυτό, που επιβεβαιώθηκε από το YouTube στις 29 Νοεμβρίου, επισφραγίζει την κληρονομιά του Michael Jackson στην ψηφιακή εποχή, ξεπερνώντας τα όρια του χρόνου και της εξέλιξης των πολυμέσων.

Το «Beat It» είναι το τρίτο μουσικό βίντεο του Michael Jackson που συγκεντρώνει ένα δισεκατομμύριο προβολές, μετά το «Billie Jean» και το «They Don’t Care About Us» – τρία από τα πολλά τραγούδια και μουσικά βίντεο που υπογραμμίζουν τη διαρκή δημοτικότητα της πρωτοποριακής συμβολής του στη μουσική βιομηχανία.

Διαφήμιση

Ακόμη και μετά θάνατον, η επιρροή του Michael Jackson παραμένει αδιαμφισβήτητη.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το εμβληματικό τραγούδι «Thriller», που άθελά του έγινε ύμνος για το Halloween, επανεμφανίστηκε στο Billboard Hot 100 στις ΗΠΑ, καταλαμβάνοντας το Νο 21.

Αυτή είναι η έκτη συνεχής χρονιά που το τραγούδι εμφανίζεται ξανά στο διάσημο singles chart του Billboard, γεγονός που αποδεικνύει τη διαρκή γοητεία των μουσικών αριστουργημάτων του Michael Jackson.

Καθώς πλησιάζουμε στις 2 Δεκεμβρίου, αυξάνεται η προσμονή για το νέο ντοκιμαντέρ που θα τιμήσει την 40ή επέτειο του ιστορικού άλμπουμ «Thriller» του Michael Jackson.

Διαφήμιση

Το ντοκιμαντέρ, που θα κάνει πρεμιέρα στο Showtime και στο Paramount+, θα περιέχει αδημοσίευτο υλικό που αποκαλύπτει τα παρασκήνια από τη συναρπαστική δημιουργία αυτού του πρωτοποριακού άλμπουμ. Επίσης, οι θεατές θα παρακολουθήσουν συνεντεύξεις με κορυφαίους καλλιτέχνες των charts, όπως οι Usher, Mary J. Blige, Maxwell και Mark Ronson.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Michael Jackson: Σε δημοπρασία άγνωστα υπογεγραμμένα σκίτσα του

Το «Beat It» (No. 1) κατέχει μία περίοπτη θέση στο «Thriller», καθώς βρίσκεται ανάμεσα στις επτά επιτυχίες του άλμπουμ που ανέβηκαν στο Top στο Hot 100, μαζί με το «Billie Jean» (Νο. 1), το «The Girl Is Mine» (με τον Paul McCartney, Νο. 2), το «Wanna Be Startin’ Somethin’» (Νο. 5), το «Human Nature» (Νο. 7), το «P.Y.T. (Pretty Young Thing)» (Νο. 10) και το ομώνυμο τραγούδι του «Thriller» (No. 4)

Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζατε για το «Beat It»

– Ένα από τα πιο εμβληματικά χαρακτηριστικά του «Beat It» είναι το εκπληκτικό σόλο στην κιθάρα, αλλά ξέρατε ότι το έπαιξε ο Eddie Van Halen; Ο θρυλικός κιθαρίστας έπαιξε αυτό το αξέχαστο σόλο ως χάρη στον Michael Jackson, και το ηχογράφησε σε δύο μόνο λήψεις.

– Το μουσικό βίντεο για το «Beat It» αντλεί έμπνευση από το κλασικό μιούζικαλ «West Side Story». Ο Michael Jackson ήθελε να μεταφέρει μία αίσθηση έντασης και αντιπαλότητας στο βίντεο, όπως οι εμβληματικές σκηνές χορού στο μιούζικαλ.

– Η χαρακτηριστική ψηλή φωνή στο ρεφρέν του «Beat It» δεν είναι του Michael Jackson αλλά του ροκ τραγουδιστή Daryl Hall, το ήμισυ του ντουέτου Hall & Oates. Ο Daryl Hall έκανε τα φωνητικά χωρίς να αναφερθεί επίσημα το όνομά του στο τραγούδι.

Διαφήμιση

– Παρόλο που πλέον είναι ένα θρυλικό τραγούδι, χρειάστηκαν επτά εβδομάδες για να ανέβει το «Beat It» στην κορυφή του Billboard Hot 100 και να αποκτήσει ευρεία απήχηση.

– Το «Beat It» όχι μόνο κυριάρχησε στα charts, αλλά σάρωσε και στα Βραβεία Grammy το 1984. Το «Beat It» κέρδισε το σημαντικό βραβείο για την Ηχογράφηση της Χρονιάς, ενώ το «Thriller» έλαβε το βραβείο για το Άλμπουμ της Χρονιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Eddie Murphy: Γιατί θεωρεί «παραδείγματα προς αποφυγή» τους Elvis Presley, Michael Jackson και Prince
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem μπορεί να «σκότωσε» τον Slim Shady στο νέο άλμπουμ του...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...