Morrissey: Ισχυρίζεται ότι προσπαθούν να τον «διαγράψουν» από την ιστορία των The Smiths

Ο Morrissey θα «αγωνίζεται μέχρι την τελευταία ανάσα του».

Ο Morrissey, πρώην frontman των The Smiths, δημοσίευσε μια δήλωση στον ιστότοπό του, Morrissey Central, στην οποία ισχυρίζεται ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προσπαθούν να τον διαγράψουν από την ιστορία του εμβληματικού βρετανικού ροκ συγκροτήματος.

Η ανάρτησή του με τίτλο «Cancel Culture Begins at Home» (Η κουλτούρα της ακύρωσης ξεκινάει από το σπίτι) αμφισβητεί τις δηλώσεις του ιδρυτή της Rough Trade Records, Geoff Travis και διαφόρων μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις απαρχές των The Smiths.

Σύμφωνα με τον Morrissey, πολλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν λανθασμένα ότι η αρχική συνάντηση μεταξύ του ίδιου και του κιθαρίστα Johnny Marr με τα στελέχη της Rough Trade Records έγινε με την παρουσία επιπλέον μελών του συγκροτήματος.

Διαφήμιση

«Αρκετά ειδησεογραφικά sites ισχυρίζονται τώρα ότι η αρχική συνάντηση στη Rough Trade Records έγινε με τον Johnny Marr και τον Andy Rourke, παρόλο που ο Andy δεν ήταν καν ενταγμένο μέλος του συγκροτήματος σε εκείνο το σημείο», διευκρίνισε.

Αντίθετα, ο Morrissey επιμένει ότι σε αυτήν την κομβική συνάντηση είχαν παρευρεθεί αποκλειστικά ο ίδιος και ο Johnny Marr.

Επιπλέον, ο 64χρονος καλλιτέχνης αμφισβητεί τις αναμνήσεις του Geoff Travis για την πρώτη συνάντησή τους: «Ακόμη και ο Geoff Travis αποφάσισε τώρα ξαφνικά ότι “δεν μπορεί να θυμηθεί ποιος ήταν με τον Johnny”», ανέφερε.

Όπως εξήγησε ο Morrissey, ο Geoff Travis μίλησε απευθείας με εκείνον κατά την αρχική συνάντησή τους, εκφράζοντας το ενδιαφέρον του για την κυκλοφορία του πρώτου single των The Smiths, «Hand In Glove» (1983).

Διαφήμιση

Επιπλέον, ο frontman των The Smiths θυμήθηκε ότι ο Travis τον είχε επιπλήξει παιχνιδιάρικα επειδή είχε προφέρει λάθος το όνομά του, προσθέτοντας: «Στη συνέχεια, το πιο σημαντικό είναι ότι μου είπε ότι το όνομά του ήταν Geoff με G, όχι Jeff με J».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Johnny Marr: Η διάλυση των Smiths ήταν «κάτι προσωπικό»

Ο Morrissey υπερασπίζεται τη θέση του στην ιστορία των The Smiths

Κατά μήκος της ανάρτησής του, ο Morrissey υπογραμμίζει ακόμη τη σημασία του μέσα στους The Smiths.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ταυτότητας του συγκροτήματος μέσω της εύρεσης του ονόματος του συγκροτήματος, της δημιουργίας τίτλων τραγουδιών, του σχεδιασμού των εξώφυλλων των άλμπουμ, της σύνθεσης μελωδικών γραμμών και της δημιουργίας στίχων και άλλα.

Για να επισημάνει περαιτέρω τον αντίκτυπό του στην κληρονομιά των The Smiths, παρομοίασε την επιρροή του με εκείνη του Mick Jagger στους Rolling Stones: «Είναι λίγο σαν να λέμε ότι ο Mick Jagger δεν είχε καμία σχέση με τους Stones», σχολίασε.

Αυτή, βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Morrissey ισχυρίζεται ότι υπομονεύεται η καριέρα του.

Διαφήμιση

Προηγουμένως, είχε κατηγορήσει τη δισκογραφική εταιρεία Capital Records ότι είχε σαμποτάρει σκόπιμα την κυκλοφορία του άλμπουμ του λόγω των αμφιλεγόμενων και «πολύ διαφοροποιημένων» πολιτικών απόψεών του, ενώ σε μια εμφάνισή του στο Fox News τον Οκτώβριο αστειεύτηκε ότι θα μπορούσε «να δολοφονηθεί».

Παρ’ όλα αυτά, ο Morrissey εξακολουθεί να υπερασπίζεται ακλόνητα τη θέση του στα χρονικά των The Smiths.

Όπως αποδεικνύεται από τον τίτλο της ανάρτησής του, «Cancel Culture Begins at Home», σκοπεύει να καταπολεμήσει με σθένος κάθε προσπάθεια να μειωθεί η σημασία του.

Ολοκληρώνοντας το κείμενό του, ο Morrissey δηλώνει: «Θα αγωνιστώ μέχρι την τελευταία μου ανάσα για να αναγνωριστεί ότι ο κεντρικός ρόλος μου στους The Smiths».

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Ο Timothée Chalamet μεταμορφώνεται στον Bob Dylan στο trailer της ταινίας «A Complete Unknown»

Ο Timothée Chalamet ακολουθεί τα πρώτα χρόνια του Bob Dylan στη Νέα Υόρκη. Ο Timothée Chalamet μεταμορφώνεται σε Bob Dylan...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...