Γιατί η Nancy Wilson των Heart ζήλευε τους Fleetwood Mac

Η Nancy Wilson πίστευε ότι η δημοτικότητα των Fleetwood Mac θα μπορούσε να εμποδίσει τις πιθανότητες των Heart.

Η Nancy Wilson των Heart θυμήθηκε τις πρώτες ημέρες της καριέρας του συγκροτήματος και εξήγησε γιατί ζήλευε τόσο πολύ την επιτυχία των Fleetwood Mac.

Όταν οι Heart κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ τους το 1975, οι Fleetwood Mac είχαν μόλις προσλάβει τη Stevie Nicks, η οποία έγινε το δεύτερο γυναικείο μέλος του συγκροτήματος μετά την Christine McVie.

Τότε, η ροκ σκηνή ήταν ουσιαστικά ανδρική υπόθεση, με ελάχιστο χώρο για τις γυναίκες και γι’ αυτό τον λόγο η Nancy Wilson πίστευε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πετύχουν οι Heart, όπως παραδέχτηκε σε εμφάνισή της στο podcast «Broken Record».

Διαφήμιση

«(Οι Fleetwood Mac) εμφανίστηκαν ακριβώς μπροστά μας – όταν οι Heart ξεκινούσαν τα πρώτα τους βήματα στη σκηνή – κι εκείνοι είχαν ήδη ξεκινούσαν το “Rumours”», είπε η Nancy Wilson.

«Εμείς προσπαθούσαμε απλά τόσο σκληρά να κάνουμε ένα άλμπουμ και να βγούμε εκεί έξω για μία περιοδεία και αυτοί ήταν παντού στο ραδιόφωνο», θυμήθηκε.

Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά η Nancy Wilson, η ζήλια της δεν είχε να κάνει μόνο με την εμπορική επιτυχία. Πίστευε επίσης ότι η δημοτικότητα των Fleetwood Mac θα μπορούσε να εμποδίσει τις πιθανότητες των Heart.

Περιγράφοντας τα συναισθήματα απογοήτευσης που είχε, ανέφερε: «Ζήλευα τόσο πολύ αυτό το συγκρότημα γιατί υπήρχαν δύο γυναίκες που ακούγονταν τόσο καλά μαζί και είχαν αυτό το στοιχείο της ακουστικής κιθάρας που ένιωθα ότι έφερνα κι εγώ σε μεγάλο βαθμό στο δικό μας συγκρότημα».

Διαφήμιση

Λόγω της λάμψης των Fleetwood Mac, η Nancy Wilson δεν μπορούσε να διακρίνει πώς οι Heart θα μπορούσαν να βρουν τη δική τους θέση μέσα στο μουσικό τοπίο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Slash και Chris Stapleton διασκευάζουν το «Oh Well» των Fleetwood Mac

«Ήδη είχαν κάνει αυτό που εμείς παλεύαμε να κατακτήσουμε. Το είχαν ήδη καταφέρει. Οπότε σκεφτόμουν πραγματικά: “Αμάν πια! Τι είναι αυτό που μας κάνει διαφορετικές τώρα;”», είπε.

Όπως απέδειξε η ιστορία, οι φόβοι της Nancy Wilson ήταν αβάσιμοι.

Οι Heart χάραξαν τη δική τους πορεία και, παρά το γεγονός ότι είχαν δύο γυναίκες ως μέλη, σπάνια τις σύγκριναν με τους Fleetwood Mac. Η κιθαρίστρια πιστεύει ότι η αδερφή της, η τραγουδίστρια Ann Wilson, έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτό.

Ενώ η Nancy Wilson υποστήριξε ότι «ο ήχος τους ήταν πολύ διαφορετικός», ανησυχούσε ότι αυτό δεν θα ήταν αρκετό για να ξεχωρίσουν από τους Fleetwood Mac, καθαρά λόγω της συμμετοχής γυναικών και στα δύο συγκροτήματα.

Διαφήμιση

Ωστόσο, πιστεύει ότι ήταν η αδερφή της, η τραγουδίστρια των Heart, Ann, βοήθησε το συγκρότημα να ξεχωρίσει: «Σε μεγάλο βαθμό είναι η φωνή της Ann, ξέρετε, πολύ χαρακτηριστική. Η δύναμη και η ενέργεια που έχει και ο τρόπος που τραγουδάει είναι κάτι εντελώς δικό της. Είμαστε πολύ τυχερές που έχουμε την Ann», σχολίασε.

Αναφερόμενη στη «ροκ ταυτότητα» των Heart, σημείωσε: «Δεν παίζαμε μόνο soft rock. Είχαμε hard rock, ροκάραμε πολύ σκληρά αλλά και ήρεμα. Οπότε μάλλον είχαμε μεγαλύτερη ευελιξία».

Οι Heart πραγματοποιούν αυτό το διάστημα περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, πριν επισκεφθούν την Ευρώπη αργότερα αυτό το καλοκαίρι. Θα εμφανιστούν στο O2 Arena του Λονδίνου την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρώσουν τις συναυλίες του με μία εμφάνιση στο Fontainebleau του Λας Βέγκας στις 15 Δεκεμβρίου.

Heart's Nancy Wilson | Broken Record

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Ο Damon Albarn δεν συμφωνεί με την απαγόρευση κινητών τηλεφώνων στις συναυλίες του Bob Dylan

«Αν αρχίσεις να απαγορεύεις πράγματα, πού θα σταματήσεις;», αναρωτήθηκε ο Damon Albarn. Ο Damon Albarn αποστασιοποιήθηκε από τη συνεχώς αυξανόμενη...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...