Η Norah Jones ξαναγεννιέται με το νέο άλμπουμ «Visions»

Η Norah Jones τραγουδάει για την ελευθερία, τον χορό και την αποδοχή.

Η βραβευμένη με εννέα Grammy τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και πιανίστρια Norah Jones κυκλοφορεί το ένατο σόλο άλμπουμ της «Visions», σε συνεργασία με τον παραγωγό και πολυοργανίστα Leon Michels.

Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα και το music video για το τραγούδι «Paradise», σε σκηνοθεσία της Joelle Grace Taylor, που γιορτάζει τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα της ζωής.

Το «Visions» είναι ένα γεμάτο ζωντάνια και χαρά άλμπουμ με 12 τραγούδια όπου η Norah Jones τραγουδάει για το αίσθημα της ελευθερίας, την επιθυμία να χορέψει, να κάνει το σωστό και να αποδεχτεί ό,τι φέρνει η ζωή.

Διαφήμιση

Είναι το γινγκ στο γιανγκ που ήταν το «Pick Me Up Off The Floor», το τελευταίο άλμπουμ της Jones με νέα πρωτότυπα τραγούδια, το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του lockdown της πανδημίας το 2020 και προμήνυσε πολλά από τα σκοτεινά συναισθήματα εκείνης της περιόδου.

«Ο λόγος που ονόμασα το άλμπουμ “Visions” είναι επειδή πολλές από τις ιδέες ήρθαν στη μέση της νύχτας ή εκείνη τη στιγμή λίγο πριν τον ύπνο, και το “Running” ήταν μία από αυτές, όπου είσαι μισοκοιμισμένος και ξυπνάς», εξηγεί η Norah Jones.

«Κάναμε τα περισσότερα τραγούδια με τον ίδιο τρόπο, όπου εγώ ήμουν στο πιάνο ή στην κιθάρα και ο Leon έπαιζε ντραμς και απλά τζαμάραμε πράγματα. Μου αρέσει η ωμότητα ανάμεσα σε εμένα και τον Leon, το γεγονός ότι ακούγεται κάπως garage, αλλά και κάπως αισθαντικό, γιατί από εκεί πηγάζει, αλλά και όχι υπερβολικά τελειοποιημένο», συνεχίζει.

Ο Leon Michels έπαιξε σαξόφωνο στους Sharon Jones & The Dap-Kings και έχει εμφανιστεί με τους Lee Fields & The Expressions, την μπάντα The Arcs του Dan Auerbach (The Black Keys), τους Menahan Street Band και το δικό του project El Michels Affair.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Norah Jones ανακοινώνει το νέο άλμπουμ «Visions»

Η Norah Jones και ο Loen Michels συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στο single «Can You Believe» και στη συνέχεια δούλεψαν μαζί στο χριστουγεννιάτικο άλμπουμ «I Dream of Christmas» της Jones το 2021.

Στο «Visions» συμμετέχουν επίσης ο τρομπετίστας Dave Guy, ο μπασίστας Jesse Murphy και οι ντράμερ Brian Blade και Homer Steinweiss.

«Όταν άκουσα για πρώτη φορά τα τραγούδια του νέου άλμπουμ “Visions” της Norah, ήταν εμφανές ότι είχε ξεπεράσει την καταιγίδα και είχε βγει από αυτήν με μία πιο φωτεινή οπτική», δηλώνει ο πρόεδρος της Blue Note, Don Was.

«Τραγουδάει για το να είσαι ξύπνιος, για την επιθυμία να χορέψεις, για το συναίσθημα της ελευθερίας επιτέλους, για το μονοπάτι προς την αποκατάσταση και την αποδοχή όσων φέρνει η ζωή», συνεχίζει.

«Βλέπει φως στο τέλος του τούνελ που την είχε καταπιεί τέσσερα χρόνια πριν και προσφέρει καθοδήγηση, παρηγοριά και χαρά σε άλλους που μπορεί να βρίσκονται σε παρόμοια σταυροδρόμια», τονίζει.

Norah Jones - Paradise

Διαφήμιση

Η πορεία της μέχρι σήμερα

Η Norah Jones εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην παγκόσμια σκηνή με την κυκλοφορία του «Come Away With Me» το 2002, τον «μικρό κυκλοθυμικό δίσκο» όπως η ίδια τον χαρακτήρισε, ο οποίος σύστησε μία μοναδική νέα φωνή και εξελίχθηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο.

Το 2003, η Norah Jones σάρωσε τα Βραβεία Grammy, όπου κέρδισε μεταξύ άλλων τα βραβεία για το Άλμπουμ της Χρονιάς, την Ηχογράφηση της Χρονιάς, το Τραγούδι της Χρονιάς και τον Καλύτερο Νέο Καλλιτέχνη.

Από τότε, η Norah Jones έχει λάβει συνολικά εννέα Grammy, έχει πουλήσει πάνω από 52 εκατομμύρια άλμπουμ και τα τραγούδια της έχουν συγκεντρώσει δέκα δισεκατομμύρια streams παγκοσμίως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Norah Jones ανακοινώνει το νέο άλμπουμ «Visions»

Έχει κυκλοφορήσει μία σειρά από σόλο άλμπουμ που απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές και σημείωσαν εμπορική επιτυχία: «Feels Like Home» (2004), «Not Too Late» (2007), «The Fall» (2009), «Little Broken Hearts» (2012), «Day Breaks» (2016), «Pick Me Up Off The Floor» (2020), το live album «Til We Meet Again» (2021) και το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ «I Dream Of Christmas» (2021), καθώς και άλμπουμ με τα συγκροτήματά της The Little Willies, El Madmo και Puss N Boots με τις Sasha Dobson και Catherine Popper.

Η συλλογή «…Featuring Norah Jones» που κυκλοφόρησε το 2010 ανέδειξε την απίστευτη ευελιξία της συγκεντρώνοντας τις συνεργασίες της με καλλιτέχνες τόσο διαφορετικούς όσο ο Willie Nelson, οι Foo Fighters, οι Outkast και ο Herbie Hancock.

Το 2022, η Jones ξεκίνησε το podcast «Norah Jones Is Playing Along», το οποίο περιλαμβάνει ειλικρινείς συζητήσεις και αυτοσχέδιες μουσικές συνεργασίες με μερικούς από τους πιο αγαπημένους της μουσικούς.

Playlist: Norah Jones 'Visions' Album

Βρείτε επίσης το άλμπουμ στο Spotify.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Eminem: Ξεπέρασε τα 100 τραγούδια στο Billboard Hot 100

Το νέο άλμπουμ «The Death of Slim Shady (Coup de Grâce)» του Eminem καταλαμβάνει τα charts. Ο Eminem έχει μία...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...