Όσκαρ 2024: Billie Eilish και Finneas κέρδισαν το βραβείο για το Καλύτερο Τραγούδι και έγραψαν ιστορία

Η Billie Eilish και ο Finneas πρόσθεσαν στην πλούσια τροπαιοθήκη τους το δεύτερό τους βραβείο Όσκαρ.

Η Billie Eilish και ο Finneas κέρδισαν για δεύτερη φορά στην καριέρα τους το βραβείο Όσκαρ του Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού και έγραψαν ιστορία.

Τα δύο αδέλφια έλαβαν το βραβείο του Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού για το τραγούδι τους «What Was I Made For?» από το soundtrack της ταινίας «Barbie» και έγιναν τα δύο νεότερα πρόσωπα που έχουν κερδίσει δύο βραβεία στην ιστορία των Όσκαρ μετά

Η Billie Eilish και ο Finneas είχαν κερδίσει προηγουμένως το βραβείο Όσκαρ για το Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι το 2022 με το «No Time to Die», το τραγούδι τίτλων της ομώνυμης ταινίας του James Bond.

Διαφήμιση

Σε ηλικία 22 ετών, η Billie Eilish έγινε πλέον η νεότερη νικήτρια δύο βραβείων Όσκαρ στην ιστορία, ενώ ο αδελφός της Finneas O’Connell, σε ηλικία 26 ετών, είναι ο δεύτερος νεότερος νικητής δύο βραβείων.

«Είδα έναν εφιάλτη γι’ αυτό χθες το βράδυ!», αστειεύτηκε η Billie Eilish αφού παρέλαβε μαζί με τον Finneas το βραβείο από τις συμπρωταγωνίστριες του «Wicked», την Ariana Grande και την Cynthia Erivo.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ την Ακαδημία. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα συνέβαινε αυτό, δεν το περίμενα καθόλου. Νιώθω απίστευτα τυχερή και μεγάλη τιμή», συνέχισε.

«Είμαι ευγνώμων για αυτό το τραγούδι και αυτή την ταινία και τον τρόπο που με έκανε να νιώσω», πρόσθεσε, φροντίζοντας να ευχαριστήσει τη σκηνοθέτρια Greta Gerwig για την ευκαιρία να συμμετάσχει με ένα τραγούδι στην ταινία.

Διαφήμιση

«Αυτό (το βραβείο) είναι για όλους όσους συγκινήθηκαν από την ταινία και το πόσο απίστευτη είναι. Θέλω να ευχαριστήσω απίστευτα την ομάδα μου και τους γονείς μου, σας αγαπώ πάρα πολύ!», συμπλήρωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Billie Eilish - Finneas: Ο έντονος καυγάς τους κατά τη δημιουργία του «Hit Me Hard And Soft»

Ο Finneas πήρε το μικρόφωνο για να ευχαριστήσει ορισμένους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των Mark Ronson και Andrew Wyatt που «δημιούργησαν αυτό το τραγούδι μαζί του» και «φυσικά» τη Margot Robbie.

«Αιώνια ευγνωμοσύνη στους γονείς μας. Και στους καλύτερους μου φίλους, σας ευχαριστώ που ακούτε τη μουσική μου», πρόσθεσε.

Το τελευταίο σχόλιό του έκανε την Billie Eilish να πάρει ξανά το μικρόφωνο για να αναφερθεί στην παιδική φίλη της.

«Θέλω να ευχαριστήσω την καλύτερη μου φίλη, τη Zoe, που παίζαμε με τις Barbie μεγαλώνοντας και που είναι πάντα δίπλα μου», ανέφερε.

Διαφήμιση

«Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές χορού και φωνητικής, σας ευχαριστώ που πιστέψατε σε εμένα. Και την κυρία Τ. που δεν με συμπαθούσε, αλλά ήσασταν καλή στη δουλειά σας. Τέλος, ευχαριστώ την Ακαδημία. Σας αγαπώ!», κατέληξε.

Το «What Was I Made For?» ήταν ένα από τα δύο τραγούδια της ταινίας «Barbie» που ήταν υποψήφια φέτος για το Όσκαρ του Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού, μαζί με το «I’m Just Ken», ο κωμικός θρήνος που ερμήνευσε ο Ryan Gosling.

Η τρυφερή μπαλάντα της BillieEilish, ένας μελαγχολικός στοχασμός πάνω στην πολυπλοκότητα των ανθρώπινων συναισθημάτων, πρόσθεσε συναισθηματικό βάθος στην ιστορία της ταινίας και είχε θεωρηθεί από νωρίς το φαβορί για τα Όσκαρ.

Η σκηνοθέτρια Greta Gerwig είχε χαρακτηρίσει το «What Was I Made For?» ως «το τραγούδι που βρίσκεται στην καρδιά της “Barbie”».

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Όσκαρ, η Billie Eilish ανέβηκε στη σκηνή των βραβείων, με τη συνοδεία του Finneas στο πιάνο και τραγούδησε το «What Was I Made For?» σε μία συγκινητική εμφάνιση που έκανε το κοινό του Dolby Theatre να χειροκροτάει όρθιο.

Εκτός από το Όσκαρ, η Billie Eilish και ο Finneas είχαν κερδίσει προηγουμένως με το «What Was I Made For?» τη Χρυσή Σφαίρα για το Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι και δύο βραβεία Grammy – για το Καλύτερο Τραγούδι Γραμμένο για Οπτικοακουστικά Μέσα και για το Τραγούδι της Χρονιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Έρχεται το νέο άλμπουμ της Billie Eilish - Τα πρώτα μυστηριώδη μηνύματα

 

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Cardi B: Απαντά στην «προφανή ανυπομονησία» για το νέο άλμπουμ της

Η υπόσχεση που έδωσε η Cardi B για το νέο άλμπουμ της. Η Cardi B επιβεβαίωσε τις προσδοκίες των θαυμαστών...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...