Η Pattie Boyd πούλησε την ιδιωτική συλλογή της – Με αντικείμενα του George Harrison και του Eric Clapton

Η συλλογή της Pattie Boyd περιλάμβανε και τον πίνακα που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του άλμπουμ «Layla and Other Assorted Love Songs».

Η Pattie Boyd, πρώην σύζυγος των θρυλικών καλλιτεχνών George Harrison και Eric Clapton και μούσα που ενέπνευσε το τραγούδι «Layla» του τελευταίου, δημοπράτησε την προσωπική συλλογή της με αντικείμενα αξίας 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συναρπαστική συλλογή της Pattie Boyd αποτελείται από 111 αντικείμενα και αφηγείται την ιστορία του θυελλώδους ειδυλλίου της με τον George Harrison, που ξεκίνησε το 1964 στα γυρίσματα της ταινίας «A Hard Day’s Night».

Περιλαμβάνει το αποκορύφωμα της περιόδου της Beatlemania, την απογοήτευσή της με τον George Harrison στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και τις προσπάθειες του Eric Clapton να την κερδίσει, παρά τη στενή του φιλία με τον μουσικό των Beatles.

Διαφήμιση

Το πιο εντυπωσιακό αντικείμενο ήταν ίσως μία χειρόγραφη επιστολή του Clapton προς την Boyd από το 1970.

«Αγαπημένη L, φαίνεται σαν μία αιωνιότητα από τότε που σε είδα ή σου μίλησα για τελευταία φορά… Αν υπάρχει ακόμα συναίσθημα στην καρδιά σου για μένα… πρέπει να μου το πεις!.. Μην τηλεφωνήσεις. Στείλε γράμμα… Είναι πολύ πιο ασφαλές», έγραφε ο τραγουδιστής προς το μοντέλο.

Η αρχική άρνησή της οδήγησε τον Eric Clapton σε μία σκοτεινή περίοδο κατάχρησης αλκοόλ και ναρκωτικών που διήρκεσε για χρόνια.

Προηγουμένως, είχε μεταφέρει όλη τη δυστυχία, τον πόθο και τον πόνο της καρδιάς για το ερωτικό τρίγωνο στο κλασικό τραγούδι «Layla», που κυκλοφόρησε αρχικά από τους Derek and the Dominoes τη δεκαετία του 1970.

Διαφήμιση

Η συλλογή της Pattie Boyd περιλαμβάνει επίσης τον πρωτότυπο πίνακα «La Jeune Fille au Bouquet» του Emile Théodore Frandsen de Schomberg, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως εξώφυλλο για το άλμπουμ «Layla and Other Assorted Love Songs».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Beatles ανακοινώνουν το τελευταίο τραγούδι τους «Now And Then»

Ο Eric Clapton είχε δώσει τον πίνακα στον George Harrison στα τέλη της δεκαετίας του ’70, ο οποίος με τη σειρά του τον χάρισε στην Pattie Boyd στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Ο πίνακας πουλήθηκε σε δημοπρασία για 2,5 εκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας κατά 33 φορές την εκτιμώμενη τιμή του, σύμφωνα με το Associated Press.

Εκείνη την περίοδο, η Pattie Boyd είχε ήδη χωρίσει με τον George Harrison και είχε παντρευτεί τον Eric Clapton το 1977.

Η συλλογή της περιλαμβάνει επιπλέον μία χειρόγραφη setlist του Eric Clapton, φωτογραφίες Polaroid από μία απρογραμμάτιστη επανένωση των Cream το 1976, χειρόγραφους στίχους για ένα ημιτελές τραγούδι του Clapton με τίτλο «Sweet Loraine» και διάφορες κάρτες και επιστολές από τον γάμο τους, ο οποίος κατέρρευσε το 1989.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

ASTRO: Η συγκινητική τελευταία συνεργασία του JinJin με τον Moonbin στο «Fly»

Το τραγούδι που κρατά ζωντανή τη μνήμη του Moonbin...

Το Coachella κινδυνεύει με πρόστιμο για την εμφάνιση της Lana Del Rey

Η Lana Del Rey ολοκλήρωσε 13 λεπτά μετά την...

Ο κόσμος της Billie Eilish ζωντανεύει στο Fortnite Festival

Το Fortnite Festival ανοίγει τις πύλες του για την Billie Eilish. Η Billie Eilish φέρνει την ενέργεια και το ταλέντο...

Top Stories

Cher, Ozzy Osbourne και Mary J. Blige στο Rock & Roll Hall of Fame

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα ενταχθούν στο...

Αντώνης Ρέμος: Ύμνος στην ελευθερία της αγάπης με το video του «Ρωτάνε»

Ο Αντώνης Ρέμος στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας...