Ο Paul Stanley επιλέγει τα καλύτερα και τα χειρότερα άλμπουμ των KISS

Ο Paul Stanley παραδέχτηκε ότι μερικές από τις υπερβολικά φιλόδοξες μουσικές απόπειρες των KISS δεν είχαν μεγάλη απήχηση σε όλους τους θαυμαστές.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο frontman των KISS, Paul Stanley, ανέτρεξε στις καλύτερες και τις χειρότερες της εκτεταμένης μουσικής καριέρας του.

Αν και οι αποκαλύψεις του μπορεί να μην εκπλήσσουν τους ένθερμους θαυμαστές των KISS, παρέχουν πολύτιμες γνώσεις για την καλλιτεχνική εξέλιξη του εμβληματικού ροκ συγκροτήματος.

Όταν ρωτήθηκε για το απόγειο της δισκογραφίας του κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με το Classic Rock, ο Paul Stanley επεσήμανε με υπερηφάνεια τη δημιουργία του «απόλυτου» άλμπουμ «KISS Alive!», που κυκλοφόρησε το 1975.

Διαφήμιση

«Δημιουργήσαμε το απόλυτο άλμπουμ των KISS και το απόλυτο live album στο “KISS Alive!”. Θέλαμε να σας βάλουμε μέσα στο κοινό σε μία συναυλία των KISS», εξήγησε.

Πράγματι, η μεγαλύτερη γοητεία του άλμπουμ ήταν το γεγονός ότι «άκουγες τον θόρυβο του κόσμου γύρω σου, με τις εκρήξεις να είναι τόσο δυνατές σαν να ήσουν εκεί».

«Και μόλις κυκλοφόρησε αυτό το άλμπουμ, εξαφανίστηκε από τα καταστήματα», σημείωσε ο Paul Stanley.

Οι λιγότεροι αγαπημένοι δίσκοι του

Ωστόσο, ο Paul Stanley, με αφοπλιστική ειλικρίνεια, αναγνώρισε τα λάθη στην τροχιά των KISS.

Διαφήμιση

Ο 71χρονος καλλιτέχνης παραδέχτηκε ότι μερικές από τις υπερβολικά φιλόδοξες μουσικές απόπειρες που έκαναν οι KISS στις αρχές της δεκαετίας του 1980 δεν είχαν μεγάλη απήχηση σε όλους τους θαυμαστές του συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα, επέλεξε δύο άλμπουμ ως το ναδίρ της δημιουργικότητάς τους, 0 το «Unmasked» (1980) και το «Music From “The Elder”» (1981).

Ο Paul Stanley δεν μάσησε λόγια όταν αξιολόγησε το «Unmasked», περιγράφοντας ότι ήταν ένα χλιαρό άλμπουμ, χωρίς την τόλμη που χαρακτήριζε την προηγούμενη δουλειά τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  KISS: Ο Paul Stanley αποκαλύπτει τι αγαπά περισσότερο στον Gene Simmons

«Ούτε το συγκρότημα, σε εκείνο το σημείο είχε κότσια», ανέφερε.

Το «Unmasked» ήταν μία απομάκρυνση από τον χαρακτηριστικό μας hard rock ήχο των KISS, οι οποίοι στράφηκαν προς pop και πιο εμπορικά rock στοιχεία.

Διαφήμιση

Όσον αφορά την κριτική του για το «“Music From “The Elder”», ο Paul Stantley υποστήριξε ότι ήταν μία άστοχη προσπάθεια εντυπωσιασμού του λάθος κοινού.

Αυτό το concept album απέκλινε σημαντικά από το ήδη καθιερωμένο ύφος των KISS, περιλαμβάνοντας περισσότερες ενορχήστρωσες, αφηγηματικά στοιχεία και μία πιο progressive rock προσέγγιση.

«Το “The Elder” ήταν μία λανθασμένη προσπάθεια να εντυπωσιάσουμε ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να προσπαθούμε να εντυπωσιάσουμε – τους κριτικούς – ενώ ξεχάσαμε αυτούς που θα έπρεπε να εντυπωσιάσουμε, τους θαυμαστές», δήλωσε.

Ο αντίκτυπος του πειραματισμού

Τόσο το «Unmasked» όσο και το «Music From “The Elder”» ήταν δύο κομβικά άλμπουμ όπου οι KISS τόλμησαν να προχωρήσουν σε αχαρτογράφητες μουσικές περιοχές.

Ο πειραματισμός τους, αν και τολμηρός, οδήγησε σε άλμπουμ που δίχασαν κοινό και κριτικούς, αποξενώνοντας κάποιους από τους πιο φανατικούς θαυμαστές τους.

Εκ των υστέρων, οι σκέψεις του Paul Stanley για τη δισκογραφία των KISS είναι μία απόδειξη των ρίσκων και των κερδών που συνδέονται με την καλλιτεχνική εξερεύνηση.

Η διαχρονική κληρονομιά των KISS δεν συνίσταται μόνο στους θριάμβους τους, αλλά και στα πολύτιμα μαθήματα που πήραν από τις καλλιτεχνικές περιπλανήσεις τους.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Joe Jonas: Πώς βρήκε ασφάλεια μέσα από το νέο τραγούδι του «Work It Out»

Το μάντρα του Joe Jonas που γέννησε ένα ολόκληρο άλμπουμ. Αν ο Joe Jonas μπορούσε να έχει οποιαδήποτε υπερδύναμη στον...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...