Οι Pearl Jam ανακοινώνουν το νέο άλμπουμ «Dark Matter» – Ακούστε το ομώνυμο τραγούδι

Το πρώτο άλμπουμ των Pearl Jam μετά από τέσσερα χρόνια.

Οι Pearl Jam ανακοινώνουν ότι το δωδέκατο άλμπουμ τους θα έχει τον τίτλο «Dark Matter» και θα κυκλοφορήσει στις 19 Απριλίου από τις Monkeywrench Records / Republic Records / Universal Music.

Το ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ είναι διαθέσιμο τώρα αποκλειστικά στο pearljam.com.

Την παραγωγή του άλμπουμ επιμελήθηκε ο βραβευμένος με Grammy παραγωγός Andrew Watt και το «Dark Matter» είναι η πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος μετά το «Gigaton».

Διαφήμιση

Το 2023, οι Pearl Jam – Eddie Vedder (φωνή), Jeff Ament (μπάσο), Stone Gossard (ρυθμική κιθάρα), Mike McCready (lead κιθάρα), και Matt Cameron (ντραμς) – αποσύρθηκαν στα Shangri-La Studios στο Malibu, όπου συνδέθηκαν ξανά και έπαιξαν με όλη τους την ψυχή υπό την επίβλεψη του Andrew Watt.

Θα λέγαμε ότι το «Dark Matter» γεννήθηκε μέσα σε μία έκρηξη έμπνευσης, αφού το γράψιμο και η ηχογράφηση των τραγουδιών του ολοκληρώθηκαν μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες.

Ως εκ τούτου, το άλμπουμ αντανακλά το ομαδικό πνεύμα αυτής της παρέας δημιουργικών συντρόφων και αδελφών που παίζουν σαν να εξαρτάται η ζωή τους από αυτό. Όλο το αίμα, ο ιδρώτας, τα δάκρυα και η ενέργεια μίας πλούσιας καριέρας ανανεώθηκαν και κατέληξαν σε αυτό το άλμπουμ.

Τα μέλη του συγκροτήματος έκαναν μία προσωπική παρουσίαση του άλμπουμ «Dark Matter» με ένα πάρτι ακρόασης στο εμβληματικό Troubadour στο Δυτικό Χόλιγουντ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Βραβείων Grammy.

Διαφήμιση

Ο Eddie Vedder δήλωσε: «Ανατριχιάζω, γιατί έχω καλές αναμνήσεις. Ψάχνουμε ακόμα τρόπους επικοινωνίας».

«Βρισκόμαστε σε αυτή την περίοδο της ζωής μας που μπορείς να το κάνεις ή δεν μπορείς να το κάνεις, αλλά εξακολουθούμε να νοιαζόμαστε να βγάλουμε κάτι εκεί έξω που έχει νόημα και ελπίζουμε ότι είναι η καλύτερη δουλειά μας. Χωρίς υπερβολές, νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη δουλειά μας», συνέχισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Pearl Jam: Το νέο άλμπουμ τους είναι «έτοιμο να κυκλοφορήσει»

Ο Jeff Ament πρόσθεσε: «Αυτό που είπε ο Ed σχετικά με το γεγονός ότι μας έβαλε σε ένα δωμάτιο σε αυτό το σημείο, νιώθαμε ότι ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε έναν πραγματικά σημαντικό δίσκο. Πολλά από αυτά είχαν να κάνουν με την ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο Andrew. Έχει εγκυκλοπαιδική γνώση της ιστορίας μας, όχι μόνο ως συγκρότημα και πώς γράφουμε τραγούδια, αλλά και ως μουσικοί».

«Μπορούσε να εντοπίσει με ακρίβεια πράγματα που κάναμε σε παλιά τραγούδια σε σημείο που εγώ έλεγα: “Τι στο καλό λέει;” Ο ενθουσιασμός του ήταν μεταδοτικός. Είναι μία δύναμη. Θέλω απλά να πω ευχαριστώ που μας κράτησε σε σωστή τροχιά», είπε.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος για εμάς ως συγκρότημα. Νιώθω τόσο ευγνώμων για τους θαυμαστές, αλλά κυρίως για τα αδέρφια μου και αυτούς τους ανθρώπους με τους οποίους έχω κάνει μουσική», ανέφερε.

Διαφήμιση

Το εξώφυλλο του άλμπουμ «Dark Matter» κοσμεί ένα light painting art από τον Alexandr Gnezdilov.

Το εξώφυλλο δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο καλειδοσκόπιο κατασκευασμένο από το συγκρότημα. Κάθε γράμμα στο εξώφυλλο φωτογραφήθηκε ξεχωριστά και γράφτηκε στον αέρα με ένα ειδικά σχεδιασμένο φακό για να δημιουργηθεί το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Οι Pearl Jam θα γιορτάσουν τα ανεξάρτητα δισκοπωλεία με την κυκλοφορία μίας ειδικής έκδοσης του «Dark Matter» στις 20 Απριλίου, μόνο σε συμμετέχοντα καταστήματα, στο πλαίσιο της Record Store Day.

Η νέα περιοδεία

Για την προώθηση του «Dark Matter», οι Pearl Jam θα πραγματοποιήσουν μια νέα παγκόσμια περιοδεία φέτος. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το συγκρότημα ανακοινώνει ταυτόχρονα ένα νέο άλμπουμ και μια περιοδεία και η πρώτη φορά που αποκαλύπτει όλες τις ημερομηνίες της παγκόσμιας περιοδείας ταυτόχρονα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Pearl Jam: Το τραγούδι που ηχογράφησαν 100 φορές για να το πετύχουν

Η παγκόσμια περιοδεία τους, η οποία θα ταξιδέψει σε εννέα χώρες και 25 πόλεις, ξεκινά από το Rogers Arena στο Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας και θα περάσει από μεγάλο μέρος της Βόρειας Αμερικής, περιλαμβάνοντας συναυλίες στο Wrigley Field, το Madison Square Garden, το Fenway Park και την πρώτη τους εμφάνιση στην πατρίδα τους μετά από έξι χρόνια στην Climate Pledge Arena του Σιάτλ, το πρώτο κλειστό γήπεδο στον κόσμο με πιστοποίηση net zero.

Η περιοδεία συνεχίζεται με εμφανίσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης τους εμφάνισης στο ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο Tottenham Hotspur Stadium του Λονδίνου, μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ θα ακολουθήσει η πολυαναμενόμενη επιστροφή του συγκροτήματος μετά από δέκα χρόνια στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία τον Νοέμβριο.

Μία θρυλική καριέρα

Το 2020, οι Pearl Jam συμπλήρωσαν επίσημα 30 χρόνια ζωντανών εμφανίσεων.

Μετά από έντεκα άλμπουμ, εκατοντάδες μοναδικές live εμφανίσεις και επίσημες κυκλοφορίες bootleg συναυλίων, το συγκρότημα συνεχίζει να απολαμβάνει την αποδοχή των κριτικών και την εμπορική επιτυχία – με πάνω από 85 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ παγκοσμίως.

Οι Pearl Jam εντάχθηκαν στο Rock & Roll Hall Of Fame το 2017.

Το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος ήταν το «Gigaton» που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2020.

Περιλαμβάνοντας αγαπημένα τραγούδια του κοινού όπως τα «Dance Of The Clairvoyants», «Superblood Wolfmoon» και «Quick Escape», το άλμπουμ έκανε ντεμπούτο στο Νο. 1 των Top Rock Albums, Top Alternative Albums και Vinyl Albums Chart του Billboard.

Επιπλέον, το «Gigaton» βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα του Billboard 200, στο Νο. 2 του Billboard Top Album Sales chart και μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια streams παγκοσμίως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Pearl Jam: Το πρόβλημα υγείας που τους έστειλε στο χείλος του θανάτου

Το «Gigaton» έλαβε διθυραμβικές κριτικές, με το Entertainment Weekly να γράφει: «Είναι ένα δυνατό ροκ άλμπουμ από πέντε ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν, περίμεναν μέχρι να έχουν κάτι να πουν, ενσωματώνουν νέες επιρροές και φαίνεται ενθουσιασμένοι που είναι ξανά μαζί στο ίδιο δωμάτιο».

Pearl Jam - Dark Matter (Official Visualizer)

Το tracklist του «Dark Matter»

1. Scared of Fear
2. React, Respond
3. Wreckage
4. Dark Matter
5. Won’t Tell
6. Upper Hand
7. Waiting for Stevie
8. Running
9. Something Special
10. Got to Give
11. Setting Sun

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Deep Purple: Η αιώνια φλόγα του rock καίει στο νέο άλμπουμ «=1»

Οι Deep Purple παραμένουν ζωντανοί και δημιουργικοί. Οι Deep Purple, ένα από τα σπουδαιότερα και πιο επιδραστικά rock συγκροτήματα όλων...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...