Πέθανε ο μπασίστας Chris Cross των Ultravox

«Ήσουν η κόλλα που κρατούσε το συγκρότημα ενωμένο», σημείωσε ο Midge Ure των Ultravox για τον Chris Cross.

Πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο μακροχρόνιος μπασίστας Chris Cross των Ultravox.

Ο Chris Cross, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Chris Allen, έφυγε από τη ζωή στις 25 Μαρτίου, ωστόσο η είδηση του θανάτου ανακοινώθηκε μόλις τώρα.

Ο Midge Ure και ο Billy Currie των Ultravox απέτισαν φόρο τιμής στον Chris Cross μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Διαφήμιση

«Δουλέψαμε μαζί, παίξαμε μαζί, κάναμε μουσική και σκηνοθετήσαμε βίντεο μαζί. Γίναμε αμέσως φίλοι, πέρα από συνεργάτες στους Ultravox», έγραψε ο Midge Ure.

«Ακόμα και μετά από χρόνια χώρια, καταφέραμε να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε, σαν τα ενδιάμεσα χρόνια να μην υπήρξαν ποτέ. Ήσουν η κόλλα που κρατούσε το συγκρότημα ενωμένο», σημείωσε.

«Ήσουν η λογική μέσα στην τρέλα και η τρέλα μέσα στη ζωή μας. Ήταν υπέροχο που σε γνώρισα και που μεγαλώσαμε μαζί. Σε αγαπάμε και θα μας λείψεις, παλόφιλε», συνέχισε.

Ο Billy Currie πρόσθεσε: «Πολύ λυπηρό που μαθαίνω για τον Chris. Περάσαμε μαζί μερικές απίστευτες στιγμές, κυρίως γελώντας.»

Διαφήμιση

Ο Cross γεννήθηκε στο Τότεναμ στις 14 Ιουλίου 1952 και έπαιξε σε διάφορα τοπικά συγκροτήματα πριν ενταχθεί στην μπάντα Stoned Rose από το Lancashire.

Ωστόσο, εγκατέλειψε το συγκρότημα για να σπουδάσει καλές τέχνες και ψυχολογία σε μία σχολή τέχνης στο Λονδίνο, όπου συμμετείχε στη δημιουργία των Tiger Lilly μαζί με τον John Foxx (τότε γνωστός ως Dennis Leigh), τον κιθαρίστα Steve Shears, τον ντράμερ Warren Cann και τον keyboardist Billy Currie.

Οι Tiger Lilly μετονομάστηκαν σε Ultravox! το 1976 και υπέγραψαν συμβόλαιο με την Island Records.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε τρία art rock άλμπουμ, τα «Ultravox!» (1977), «Ha! -Ha! -Ha!» (1977) και «Systems Of Romance» (1978), αλλά οι χαμηλές πωλήσεις οδήγησαν στην απομάκρυνση του Steve Shears και την αποχώρηση του John Foxx το 1979.

Ο Midge Ure, πρώην μέλος των Slik και των Rich Kids, ο οποίος είχε περιοδεύσει επίσης ως κιθαρίστας των Thin Lizzy, αντικατέστησε τον Foxx, έχοντας συνεργαστεί προηγουμένως με τον Billy Currie στο synthpop συγκρότημα Visage.

Διαφήμιση

Αυτή ήταν η εμπορικά επιτυχημένη εποχή των Ultravox, οι οποίοι κυκλοφόρησαν τα άλμπουμ «Vienna» (1980), «Rage In Eden» (1981), «Quartet» (1982) και «Lament» (1984), τα οποία συνδύαζαν τη synthpop με επιρροές από Krautrock και pomp rock.

Αντί να ξεκινήσει σόλο καριέρα μετά την αποχώρησή του από τους Ultravox το 1987, ο Chris Cross αποφάσισε να αποσυρθεί και παρέμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για 20 χρόνια, μέχρι που η πιο κλασική σύνθεση του συγκροτήματος επανενώθηκε το 2008.

Σε συνέντευξη του το 2009 στο This Is Not Retro, ο Chris Cross παραδέχτηκε ότι «δεν μπορούσε να πιστέψει» την υποδοχή που είχε η επανένωσή τους.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Midge Ure είπε για την απόφασή τους να επανενώσουν το συγκρότημα: «Νομίζω ότι ξεκίνησε από το γεγονός ότι συμπληρώνονταν 30 χρόνια από τη χρονιά που γράψαμε το “Vienna” κάτι που το έκανε σαν μία γιορτή».

«Αν επρόκειτο να κάνουμε ξανά κάτι μαζί σε μουσικό επίπεδο, τότε αυτή θα ήταν η χρονιά για να το κάνουμε, και αυτό μας έκανε όλους να μιλήσουμε και να σκεφτούμε την ιδέα», συνέχισε.

Η επανένωση των Ultravox στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία και τελικά διήρκεσε πέντε χρόνια, λόγω της ζήτησης να τους δουν ζωντανά. Εμφανίστηκαν για τελευταία φορά στις 30 Νοεμβρίου 2013, στο εμβληματικό O2 Arena του Λονδίνου.

Ultravox - Vienna (Live Aid 1985)

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι Empire Of The Sun επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ «Ask That God»

Το νέο άλμπουμ των Empire Of The Sun μας...

Syd Barrett: Σε δημοπρασία ο πρώτος γνωστός πίνακάς του

Ο Syd Barrett των Pink Floyd ήταν ένας ταλαντούχος...

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

Deep Purple: Η αιώνια φλόγα του rock καίει στο νέο άλμπουμ «=1»

Οι Deep Purple παραμένουν ζωντανοί και δημιουργικοί. Οι Deep Purple, ένα από τα σπουδαιότερα και πιο επιδραστικά rock συγκροτήματα όλων...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...