Πέθανε ο Steve Harley των Cockney Rebel

Ο Steve Harley των Cockney Rebel είχε διαγνωστεί πρόσφατα με καρκίνο.

Ο Steve Harley, ο τραγουδιστής των Cockney Rebel, πέθανε σε ηλικία 73 ετών, ένα μήνα αφότου αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο.

Ο τραγουδιστής, ο οποίος αναγκάστηκε πρόσφατα να ακυρώσει τις συναυλίες της περιοδείας του λόγω της διάγνωσης του καρκίνου, έφυγε από τη ζωή στο σπίτι του στο Σάφολκ της Αγγλίας την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε η κόρη του, Greta, η οποία ανέφερε σε δήλωσή της ότι η οικογένεια είναι «συντετριμμένη» από την απώλεια του τραγουδιστή, προσθέτοντας ότι ο Steve Harley έφυγε από τη ζωή «γαλήνια στο σπίτι του, με την οικογένειά του στο πλευρό του».

Διαφήμιση

«Το κελάηδισμα των πουλιών από το δάσος του, που τόσο αγαπούσε, του τραγουδούσε. Το σπίτι του γέμιζε με τους ήχους και τα γέλια των τεσσάρων εγγονιών του», έγραψε.

Τον Φεβρουάριο, οι σελίδες του τραγουδιστή των Cockney Rebel στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν αναφέρει σε ανάρτησή τους ότι: «Ο Steve ελπίζει ότι ο επόμενος χρόνος θα είναι εντελώς διαφορετικός. Εκτιμά όλα τα καλά λόγια και τις ευχές σας».

Οι σταθμοί των Cockney Rebel

Οι Cockney Rebel κέρδισαν σημαντική θέση στη μουσική σκηνή τη δεκαετία του 1970 μέσα από τον συνδυασμό glam rock και της αυθεντικής βρετανικής προσέγγισης στη μουσική.

Το συγκρότημα αποτελούνταν αρχικά από τον Steve Harley και τους Jean-Paul Crocker, Stuart Elliott, Paul Jeffreys και Nick Jones.

Διαφήμιση

Το πιο διάσημο τραγούδι του Steve Harley ήταν το «Make Me Smile (Come Up and See Me)», το οποίο έγραψε ο ίδιος και κυκλοφόρησε το 1975.

Το «Make Me Smile (Come Up and See Me)» ήταν το lead single από τον τρίτο δίσκο τους, «The Best Years of Our Lives», ο οποίος ήταν επίσης ένας σημαντικός σταθμός καθώς ήταν το πρώτο άλμπουμ τους που έφερε το όνομα «Steve Harley & Cockney Rebel», όπως θα αναφερόταν το σχήμα στις επόμενες κυκλοφορίες του.

Εκείνη την εποχή, η συμμετοχή του στους Cockney Rebel τεράστια πηγή υπερηφάνειας για τον τραγουδιστή, ο οποίος είχε ως αποστολή του να ανανεώσει το συγκρότημα με μία νέα σύνθεση που θα εξασφάλιζε ότι θα παρέμενε «το σπουδαιότερο rock ‘n’ roll συγκρότημα που ακούστηκε ποτέ».

Το «The Best Years Of Our Lives» αντιπροσώπευε τη δουλειά του για την οποία περισσότερα υπερήφανος, αφού ήταν μία στροφή από τον τρόπο με τον οποίο έγραφε τραγούδια προηγουμένως.

Ο Steve Harley περιέγραψε τη μεταμόρφωσή του ως μία στροφή προς μία πιο «κραυγαλέα» γλώσσα αντί για πιο διακριτική – μία ανανέωση που τελικά συνέβαλε στη μεγάλη επιτυχία του άλμπουμ και στον αντίκτυπο που τελικά είχε στους θαυμαστές και τους λάτρεις της μουσικής.

Διαφήμιση

Το 1975, δήλωσε ότι το άλμπουμ «σημαίνει για εμένα πολλά περισσότερα από οτιδήποτε άλλο έχω κάνει στο παρελθόν».

Ο Steve Harley έκανε μία σύντομη σόλο καριέρα πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση για να φροντίσει τα παιδιά του. Ωστόσο, το ενδιαφέρον για τη μουσική του δεν μειώθηκε ποτέ και επανενώθηκε με τους Cockney Rebel το 1990.

Θα μείνει ίσως περισσότερος στη μνήμη μας για την ελκυστική γοητεία του τόσο στη σκηνή όσο και εκτός, παράλληλα με την ανθεκτικότητα και την αφοσίωσή του ακόμα και εν μέσω των αλλαγών των μελών των Cockney Rebel και των συγκρούσεων μεταξύ των μελών του συγκροτήματος πίσω από τα φώτα.

Ο Steve Harley πίστευε επίσης στη δύναμη της αξιοποίησης της μουσικής για καλό και συμμετείχε περιστασιακά σε φιλανθρωπικές συναυλίες μαζί με την Kate Bush. Επίσης, δάνεισε τις μουσικές ικανότητές σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις προς τιμήν σπουδαίων καλλιτεχνών όπως ο Mick Ronson και η βουλευτής των Εργατικών Jo Cox.

Πάνω από όλα, ο Steve Harley χάρισε το δώρο της διαχρονικότητας στη μουσική του, δημιουργώντας ποιητικούς στίχους και προσφέροντας ξεχωριστές ερμηνείες που είναι εγγυημένο ότι θα ζήσουν για πάντα.

Steve Harley & Cockney Rebel - Make Me Smile (Come Up And See Me) (Official Music Video)

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Γιάννης Κότσιρας και Μίλτος Πασχαλίδης για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης θα δώσουν δύο μαγικές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο Γιάννης Κότσιρας και...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...