Prince: Το τελευταίο τραγούδι που τραγούδησε ζωντανά – Λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του

Λίγες ημέρες πριν τον απρόσμενο θάνατό του, ο Prince ήταν ήδη εύθραυστος, αλλά έδινε τον καλύτερο εαυτό του και τραγουδούσε με θρησκευτική ευλάβεια πάνω από το μικρόφωνο.

Στις 14 Απριλίου, ο Prince ανέβηκε στη σκηνή του Fox Theatre στην Ατλάντα,  ένα θέατρο χωρητικότητας 4.600 ατόμων στην Ατλάντα της Τζόρζτια, ζωρίς να γνωρίζει ότι εκείνη θα ήταν η συναυλία της ζωής του.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 21 Απριλίου 2016, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών.

Για κάθε καλλιτέχνη που βρίσκεται συνέχεια σε περιοδεία, η ώρα στη σκηνή είναι συνήθως απλά μία από τις πολλές κορυφαίες στιγμές της ημέρας του και τα τραγούδια που ξεσηκώνουν το κοινό είναι απλά η ευχάριστη ανταμοιβή για τη σκληρή δουλειά στο στούντιο τις μισές ημέρες.

Διαφήμιση

Ο Prince, πάντα χάριζε στο κοινό απίστευτες εμφανίσεις και ακόμα και λίγες εβδομάδες πριν τον θάνατό του, πρόσφερε μία αξέχαστη βραδιά με μία ένα ταξίδι στις ένδοξες μέρες του «Purple Rain».

Γιατί αν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να θυμόμαστε τον Prince, είναι η ικανότητά του ως performer.

Μπορεί να ήταν εξαιρετικός στο στούντιο, αλλά ήταν διατεθειμένος να τα δώσει όλα επί σκηνής μέχρι τελικής πτώσης, φτάνοντας σε σημείο που δυσκολευόταν ακόμα και να περπατήσει προς το τέλος της ζωής του και τον έβλεπαν να χρησιμοποιεί μπαστούνι.

Παρόλα αυτά, ήθελε να μοιράζεται τη μουσική του με το κοινό και περιοδεία «Piano and a Microphone Tour» (2016) ήταν σχεδιασμένη να είναι πιο ήπια από τις συνηθισμένες.

Διαφήμιση

Δεν υπήρχε τίποτα από εκείνον τον άντρα που ανέβαινε στη σκηνή γεμάτος σεξουαλικότητα και ένταση σαν να ήταν στο Super Bowl. Αυτός ο ίδιος άντρας ήταν πολύ πιο εύθραυστος εκείνες τις ημέρες, αλλά έδινε τον καλύτερό του εαυτό κάθε φορά που είχε ένα μικρόφωνο μπροστά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Prince, Depeche Mode και Green Day θα λάβουν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Αυτή η περιοδεία επικεντρώθηκε στα πρόσφατα τότε άλμπουμ «HITnRUN Phase One» και «HitNRun Phase Two», αλλά ήταν και μία ματιά στην πιο προσωπική πλευρά του ρεπερτορίου του Prince.

Τραγουδούσε κάποιες κλασικές επιτυχίες στη διάρκεια της βραδιάς, αλλά έμοιαζε να έρχεται πιο κοντά στην Joni Mitchell που έκρυβε μέσα του. Μάλιστα, στο μεταθανάτιο άλμπουμ του «Piano and a Microphone 1983» τον ακούμε να ερμηνεύει το τραγούδι «A Case of You» της Joni Mitchell.

Υπήρχαν ακόμη και μερικές εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της συναυλίας που έμελλε να ήταν η τελευταία της ζωής του, στις 14 Απριλίου 2016, συμπεριλαμβανομένης μιας διασκευής του αγαπημένου τραγουδιού «Linus and Lucy» από τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Peanuts».

Δεν χρειαζόταν όμως να ξέρεις πολλά για τον Prince για να καταλάβεις ότι υπήρχε μόνο ένας τρόπος για να ολοκληρώσει τη βραδιά.

Διαφήμιση

Για το τελευταίο του encore, ο Prince ξεκίνησε δυναμικά με το «Purple Rain» και το συνδύασε τελικά με ένα medley άλλων τραγουδιών όπως το «The Beautiful Ones» και το «Diamonds and Pearls».

Ενώ οι θαυμαστές είχαν ήδη δει την ευαίσθητη πλευρά του όταν ερμήνευσε τραγούδια όπως το «Sometimes It Snows In April», αυτό το medley έβγαζε κάτι το ιερό στον τρόπο με τον οποίο τραγουδούσε.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το «Purple Rain» ήταν μία μπαλάντα που γράφτηκε για να ανταγωνιστεί όλους τους pop stars του 1984, έμοιαζε σχεδόν σαν να τραγουδάει με θρησκευτική ευλάβεια, σαν να γνώριζε ότι αποχαιρετούσε το κοινό.

Ο Prince τραγουδούσε με πάθος και ειλικρίνεια, αφήνοντας το κοινό να βυθιστεί στη μυσταγωγική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει.

Εν ολίγοις, η τελευταία αυτή συναυλία του Prince απλά επιβεβαίωσε τη θέση του ανάμεσα στους θεούς της μουσικής, λίγες ημέρες πριν περάσει στην αιωνιότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Prince: Επανέκδοση του «Diamonds And Pearls» με πλούσιο ακυκλοφόρητο υλικό

Για όλους τους σπουδαίους συναδέλφους του που υπήρχαν στα charts στην ακμή του, όπως η Madonna και ο Michael Jackson, ο Prince ήταν ο τύπος του καλλιτέχνη που μπορούσε ακόμα να εντυπωσιάσει το πλήθος ακόμα και χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρεί τόσο πολύ το σώμα του.

Μια περιοδεία με τίτλο «Piano and a Microphone» μπορεί να ακούγεται λίγο μονότονη, αλλά όταν ένας καλλιτέχνης του διαμετρήματος του Prince κάθεται σε ένα πιάνο και ένα μικρόφωνο είναι όλα όσα χρειάζεσαι πραγματικά.

Prince's Purple Rain Last ever performance in Atlanta

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στην Τεχνόπολη – Special Guest: Παιδί Τραύμα

Ο Φοίβος Δεληβοριάς κατεβαίνει από την «Ταράτσα». Ο Φοίβος Δεληβοριάς θα εμφανιστεί ζωντανά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για μία συναυλία...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...