Ο Quavo συνάντησε την Kamala Harris στον Λευκό Οίκο για τον έλεγχο της οπλοκατοχής

Ο Quavo αναλαμβάνει δράση κατά της ένοπλης βίας μετά τη δολοφονία του Takeoff.

Εννέα μήνες αφότου είδε τον ανιψιό του και συνάδελφό του στο συγκρότημα των Migos, Takeoff, να σκοτώνεται από αδέσποτα πυρά κατά τη διάρκεια ενός καυγά έξω από μία αίθουσα μπόουλινγκ στο Χιούστον του Τέξας, ο Quavo ξεκίνησε μία νέα εκστρατεία για τον έλεγχο της οπλοκατοχής.

Αυτή την εβδομάδα, ο Quavo συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Kamala Harris, στον Λευκό Οίκο, συμμετείχε σε ένα πάνελ για την καταπολέμηση του ζητήματος κατά τη διάρκεια του νομοθετικού συνεδρίου του Congressional Black Caucus στην Ουάσινγκτον και εμφανίστηκε στο «Good Morning America» για να μιλήσει για την ένοπλη βία στις ΗΠΑ.

«Αισθάνομαι ότι συνειδητοποιείς αυτό που καλείσαι να κάνεις στις λιγότερο αναμενόμενες στιγμές», είπε ο ράπερ, σύμφωνα με το Associated Press.

Διαφήμιση

«Νομίζεις ότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα σε σένα. Πρέπει να κάνω κάτι γι’ αυτό, ώστε να μην συμβεί στις μάζες – ειδικά στην κουλτούρα μας. Δεν θέλω να συμβεί αυτό στον επόμενο άνθρωπο. Θέλω να ρίξω αυτά τα ποσοστά», πρόσθεσε.

Συνολικά 48.117 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς στις ΗΠΑ πέρυσι, σύμφωνα με το CDC, ο δεύτερος υψηλότερος ετήσιος αριθμός θυμάτων που έχει καταγραφεί στην ιστορία – μειωμένος κατά 1,5% σε σχέση με το 2021, όταν 48.830 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς.

Ο Quavo συμμετείχε επίσης την Τετάρτη σε ένα πάνελ μαζί με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Raphael Warnock, τη βουλευτή Lucy McBath – η οποία ξεκίνησε την ακτιβιστική δράση της κατά της ένοπλης βίας μετά τον θάνατο του έφηβου γιου της από πυροβολισμούς – και τον Greg Jackson του Community Justice Action Fund.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Quavo διοργάνωσε σύνοδο κορυφής κατά της ένοπλης βίας με την Kamala Harris

Νωρίτερα, ο Quavo έφτασε στο συνέδριο χέρι – χέρι με την αδελφή του και μητέρα του Takeoff, Titania Davenport.

«Είμαι επιζών – ήμουν εκεί, οπότε θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει και οι δύο. Οπότε το αντιμετωπίζω ως εξής: επειδή είμαι ζωντανός, πρέπει να κάνω αυτή τη δουλειά για να βεβαιωθώ ότι όλοι θα γνωρίζουν ότι χάνοντας τον ανιψιό μου – θα μπορούσατε να είστε στην ίδια θέση», δήλωσε ο ράπερ των Migos στο «Good Morning America».

«Νομίζω ότι το κλειδί είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί και χρειαζόμαστε βοήθεια από αυτό το μεγάλο παλιό κτίριο εδώ», συμπλήρωσε, δείχνοντας προς τον Λευκό Οίκο.

Ο Quavo αποκάλυψε, μιλώντας στο AP, ότι μετά τον θάνατο του Takeoff αναρωτιόταν συχνά: «Πώς χρησιμοποιούμε τα όπλα με ασφάλεια; Και πώς τα κρατάμε μακριά από τα χέρια ανθρώπων που παίρνουν κακές αποφάσεις;».

«Η αστυνομία έχει όπλα, και δυστυχώς, κάποιοι από τους ανθρώπους της κουλτούρας μας και οι αγαπημένοι μας έχουν χαθεί από την αστυνομική βία. Το θέμα είναι οι επιλογές και το πώς μπορούμε να βάλουμε ένα φίλτρο στο ποιος μπορεί να χρησιμοποιεί αυτά τα όπλα», εξήγησε.

Διαφήμιση

Πέρυσι, ο Quavo και η οικογένειά του δημιούργησαν το ίδρυμα Rocket Foundation προς τιμήν του Takeoff και δεσμεύτηκε να διαθέσει 2 εκατομμύρια δολάρια για να επενδύσει στην αντιμετώπιση της βίας στις κοινότητες.

Ο Quavo ελπίζει να αναπτύξει μέσω του ιδρύματος μετασχολικά προγράμματα σε περιοχές όπου τα κοινοτικά κέντρα έχουν κλείσει.

«Αισθάνομαι ότι αφού πήγα στον Λευκό Οίκο, χρειάζομαι πόρους. Χρειάζομαι μία τσάντα με καλούδια, ώστε να μπορώ να την επιστρέψω και να πω: “Ορίστε, αυτό είναι για την κουλτούρα”», σχολίασε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Kanye West: Η νέα ημερομηνία κυκλοφορίας του «Vultures 2» και η συμμετοχή του Takeoff

«Έχουμε αυτό το καλώδιο προέκτασης. Είμαστε συνδεδεμένοι με αυτό το περιβάλλον. Δεν νομίζω ότι κανένας άλλος στο ανάστημά μας είναι τόσο συνδεδεμένος. Για να αλλάξουν τα πράγματα, χρειαζόμαστε πόρους», συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση του «Good Morning America» για το τι πιστεύει ότι θα σκεφτόταν ο Takeoff για τις πράξεις του, ο Quavo απάντησε: «Είναι δύσκολο πράγμα να ξέρω ότι δεν πρόκειται να τον δω ξανά σε αυτή τη γη – αλλά ξέρω ότι είναι υπερήφανος για εμένα».

Quavo takes a stand against gun violence l GMA

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Hans Zimmer: Η αξεπέραστη μουσική του βραβευμένου συνθέτη στο Ηρώδειο

Μία παράσταση με τη μουσική του Hans Zimmer από τις ταινίες «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», «Ο Μονομάχος», «Οι Πειρατές...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...