Η RAYE ξαναγράφει τους κανόνες της μουσικής με το επικό «Genesis.»

Ένα ορόσημο για τη μουσική ανανέωση της RAYE.

Η RAYE, λίγους μήνες μετά την ιστορική νίκη της στα BRIT Awards, επιστρέφει με το επαναστατικό «Genesis.», ένα έργο που δεν περιορίζεται στα συνηθισμένα πλαίσια ενός «single».

Σε παραγωγού του πολυβραβευμένου με Grammy, Rodney «Darkchild» Jerkins (Beyoncé, Michael Jackson, SZA), το «Genesis.» είναι ένα νέο έργο σε τρεις πράξεις από τη RAYE και ένα μάθημα ανατροπής της μουσικής όπως την ξέρουμε.

Πλέκοντας μία παράλληλη ιστορία με τις απαρχές του δικού της σύμπαντος, η RAYE αναδεικνύει τους συναισθηματικά φορτισμένους και ευάλωτους στίχους της με θριαμβευτικά έγχορδα και πνευστά, γλυκείες αρμονίες και δυναμικά κρουστά, σε μία άψογη ερμηνεία που είναι μία θεϊκή κραυγή μάχης.

Διαφήμιση

Το «Genesis.» είναι μία αναμέτρηση με ένα κεφάλαιο που δεν έχει κλείσει ακόμα, αλλά με μία σαφή πρόθεση για μία νέα αρχή, αντλώντας έμπνευση από την big band, την jazz, την hip-hop, την R&B, την gospel και τη σύγχρονη pop.

Από το σκοτάδι έρχεται το φως και με αυτό το νέο κεφάλαιο, μία μουσική αναγέννηση είναι στον ορίζοντα.

Η RAYE λέει: «Υπάρχει ένα απόφθεγμα της Nina Simone: “Είναι καθήκον του καλλιτέχνη να αντικατοπτρίζει την εποχή του”. Αυτό το απόφθεγμα σημαίνει πολλά για εμένα και πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος να το κάνω αυτό είναι μέσα από την τέχνη και τη μουσική μου.».

«Υπάρχει τόσο σκοτάδι και πόνος στον κόσμο στον οποίο ζούμε, και ήθελα να δημιουργήσω κάτι όσο πιο βαθιά προσωπικό και ωμό μπορούσα για να βρω τον εαυτό μου, για το δικό μου μυαλό και τον κόσμο που βλέπω γύρω μου», εξηγεί.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  RAYE και Skepta στους νικητές των Ivor Novello Awards 2024

Το «Genesis.» είναι ένα τραγούδι 7 λεπτών που δημιούργησε και εξέτασε εξονυχιστικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, πειραματιζόμενη με διαφορετικά είδη και ηχητικές εκφράσεις.

Κάτω από όλα τα επίπεδα και τους στίχους, το υποκείμενο μήνυμα είναι: «Ας Γίνει Φως».

«Είναι μία προσευχή, μία παράκληση και μία κραυγή για βοήθεια και ελπίζω πραγματικά αυτό το τραγούδι να μπορέσει να φέρει κάποια ελπίδα, όπως κάνει αυτή η μουσική σε μένα, σε όσους τη χρειάζονται περισσότερο», σχολιάζει η RAYE.

Η RAYE έγραψε ιστορία νωρίτερα φέτος με τον πρωτοφανή αριθμό των έξι βραβείων που απέσπασε στα BRIT Awards 2024, σημειώνοντας τον ρεκόρ για τον καλλιτέχνη που κερδίζει τα περισσότερα βραβεία σε μία μόνο χρονιά – ένα πρωτοποριακό επίτευγμα για την ανεξάρτητη τραγουδοποιό στη μεγαλύτερη βραδιά μουσικής της Βρετανίας.

Εκτός από το γεγονός ότι έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το βραβείο του Τραγουδοποιού της Χρονιάς, η RAYE έλαβε επίσης στα BRIT Awards 2024 τα βραβεία για τον Καλλιτέχνη της Χρονιάς, το Άλμπουμ της Χρονιάς, το Τραγούδι της Χρονιάς, τον Καλύτερο Νέο Καλλιτέχνη και τον Καλύτερη R&B Καλλιτέχνη.

Διαφήμιση

Η RAYE πραγματοποίησε μία αξέχαστη εμφάνιση στην τελετή απονομής των βραβείων, ερμηνεύοντας ένα medley τραγουδιών από το πολυσυζητημένο πρώτο άλμπουμ της «My 21st Century Blues».

Πρόσφατα, η RAYE κέρδισε επίσης το βραβείο του Τραγουδοποιού της Χρονιάς στα Ivor Novello Awards 2024.

Επιπλέον, αποχώρησε με τρία βραβεία από τα φετινά The Global Awards, μεταξύ των οποίων για το Καλύτερο Pop και τον Καλύτερο Βρετανό Καλλιτέχνη, ενώ η συνεργασία της με τους Cassö και D-Block Europe στο «PRADA» απέσπασε το βραβείο για το Καλύτερο Τραγούδι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  RAYE: Πώς σχολιάζει το γεγονός ότι δεν προτάθηκε για Grammy - Παρά την εξαιρετική χρονιά της

Αυτή την άνοιξη, η RAYE έκανε την πρώτη εμφάνισή της στο Coachella, παρευρέθηκε στο πρώτο της Met Gala φορώντας ένα custom outfit Fendi, συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού TIME με τους «Ηγέτες της Επόμενης Γενιάς» και κέρδισε μία υποψηφιότητα για τον Καλύτερο Διεθνή Καλλιτέχνη στα επερχόμενα BET Awards 2024.

Επιπλέον, η RAYE πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση με το «Genesis.» στο «Saturday Night Live», η οποία εκτόξευσε το άλμπουμ της «My 21st Century Blues» στο Top 10 του αμερικανικού iTunes.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο πριν την εκπνοή του 2019. Η Ariana Grande δεν σταματά να...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...