Οι R.E.M. επανενώθηκαν στη σκηνή μετά από 17 χρόνια

Και τα τέσσερα μέλη των R.E.M. μοιράστηκαν ξανά την ίδια σκηνή μετά από 17 χρόνια.

Οι R.E.M. αιφνιδίασαν τους θαυμαστές τους και επανενώθηκαν κατά τη διάρκεια μίας αφιερωμένης στον κλασικό πρώτο δίσκο τους «Murmur».

Και τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος – ο Michael Stipe, ο Bill Berry, ο Peter Buck και ο Mike Mills – έκαναν μία απροσδόκητη εμφάνιση στο 40 Watt Club στην πόλη τους, την Athens της Τζόρτζια, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Ο χώρος χωρητικότητας 460 ατόμων φιλοξενούσε την τελευταία συναυλία της περιοδείας του ηθοποιού Michael Shannon και του μουσικού Jason Narducy, στην οποία το δίδυμο παίζει ολόκληρο το άλμπουμ «Murmur» του 1983 μαζί με μερικά από τα αγαπημένα τους τραγούδια των R.E.M.

Διαφήμιση

Σε ένα βίντεο από την εμφάνιση – έκπληξη των R.E.M. που τράβηξε ένας θαυμαστής, ο Michael Stipe λέει στο ενθουσιασμένο κοινό: «Μιλώντας εκ μέρους του Bill, του Mike και του Peter, είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ απόψε».

Αν και συναντήθηκαν ξανά δημόσια και ανέβηκαν ξανά στη σκηνή, οι R.E.M. δεν έπαιξαν μαζί τα τραγούδια τους.

Δημοσιεύοντας μία εικόνα των R.E.M. στο 40 Watt Club, ένας παρευρισκόμενος έγραψε: «Πάντα ήθελα να πάω στο Athens της Τζόρτζια για ένα προσκύνημα προς τιμήν των B-52s και των REM».

«Ο φίλος μου Mike Shannon και οι φίλοι του έπαιζαν όλο το “Murmur” στο ιστορικό 40 Watt Athens, οπότε αποφάσισα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να πάω. Η πραγματική έκπληξη; Εμφανίστηκαν και οι τέσσερις!», συνέχισε.

Διαφήμιση

Τα τέσσερα μέλη των R.E.M. είχαν παρευρεθεί ξανά σε ένα αφιέρωμα στο συγκρότημα στο 40 Watt Club το 2022, αλλά μόνο ο Peter Buck και ο Mike Mills είχαν ανέβει στη σκηνή σε εκείνη την περίπτωση. Αυτή τη φορά, μοιράστηκαν ξανά τη σκηνή μετά από 17 χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Dua Lipa και Michael Stipe ζητούν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Οι R.E.M. εμφανίστηκαν πολλές φορές στο θρυλικό 40 Watt Club κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Ο χώρος ανήκει στην πρώην σύζυγο του Peter Buck, Barrie.

Όταν το Rolling Stone ανακήρυξε τον χώρο ένα από τα καλύτερα κλαμπ στην Αμερική το 2013, έγραψε ότι ο Michael Stipe «βουτούσε στο πλήθος» κατά τη διάρκεια των εμφάνισεων των R.E.M. και συμπλήρωσε ότι ο τραγουδιστής «μετρούσε τις δεκάρες του για να μπει» στο club στα χρόνια πριν γίνει διάσημος.

Οι R.E.M. διαλύθηκαν το 2011 μετά από 31 χρόνια κοινής πορείας.

Ο Bill Berry είχε αποχωρήσει από το συγκρότημα το 1997, με τους Michael Stipe, Peter Buck και Mike Mills να συνεχίζουν ως τρίο.

Διαφήμιση

Ο ντράμερ επανενώθηκε με το συγκρότημα αρκετές φορές τη δεκαετία του ’00, συμπεριλαμβανομένης μίας εμφάνισης στο Georgia Theatre του Athens το 2006.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Mike Mills αποκάλυψε ότι υπάρχουν στο συρτάρι «πολλά τραγούδια» των R.E.M. που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα.

Ωστόσο, ο Peter Buck επιβεβαίωσε το 2022 ότι ο χωρισμός του συγκροτήματος ήταν μόνιμος, αφού οMichael Stipe είχε επιβεβαιώσει την προηγούμενη χρονιά ότι οι R.E.M. «δεν θα επανενωθούν ποτέ».

«Όταν χωρίσαμε, αποφασίσαμε ότι αυτό θα ήταν απλώς πολύ κιτς και πιθανότατα κίνητρο για να βγάλουμε χρήματα, κάτι που μπορεί να είναι κίνητρο για πολλά συγκροτήματα να ξανασμίξουν», εξήγησε τότε ο frontman.

«Δεν το χρειαζόμαστε πραγματικά και είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε απλώς την κληρονομιά των 32 ετών δουλειάς μας», δήλωσε.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

David Banda: Ο γιος της Madonna απαντά στις φήμες ότι είναι «άστεγος» και «πεινάει»

Ο David Banda τόνισε η μητέρα του τον «στηρίζει πολύ». Ο γιος της Madonna, David Banda, απάντησε στους ισχυρισμούς ότι...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...