Ο Rob Halford των Judas Priest συμπλήρωσε 38 χρόνια απεξάρτησης από το αλκοόλ

Ο Rob Halford εξηγεί πώς βρήκε τη δύναμη να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ και να παραμείνει νηφάλιος.

Ο Rob Halford των Judas Priest συμπλήρωσε 38 χρόνια νηφαλιότητας και μοιράστηκε ένα εορταστικό βίντεο για τις σχεδόν τέσσερις δεκαετίες που παραμένει καθαρός.

Ο 72χρονος πλέον θρύλος του metal ήταν πάντα πολύ αποκαλυπτικός σχετικά με τους αγώνες του με τον αλκοολισμό και την ανάρρωσή του, με τη γενναία ειλικρίνειά του να προσφέρει ελπίδα και έμπνευση τόσο στους θαυμαστές του metal όσο και σε όσους ακόμη που παλεύουν με τον εθισμό.

Στο βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Rob Halford εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του τόσο για την «ανώτερη δύναμη» όσο και τους αγαπημένους του και τους θαυμαστές του που τον έχουν υποστηρίξει όλα αυτά τα χρόνια.

Διαφήμιση

Ο frontman των Judas Priest σημείωσε ακόμη ότι το γεγονός ότι φυλάει ως θησαυρό τα νομίσματα νηφαλιότητας των Ανώνυμων Αλκοολικών και τη σημασία της αυτοκριτικής, της επανόρθωσης και της προσφοράς βοήθειας στους άλλους.

«Γεια σε όλους. Μια μέρα τη φορά εδώ και 38 χρόνια. Ευχαριστώ την ανώτερη δύναμη, την οικογένεια, τους φίλους, τους μεταλλομανείς, τον σπόνσορά μου Bob που μου χάρισε αυτά τα αναμνηστικά νομίσματα που είναι θησαυρός μου», είπε.

«Ο καθένας από εσάς φροντίζει ώστε να πραγματοποιηθούν αυτές οι επέτειοι νηφαλιότητας. Το χθες έφυγε. Το αύριο είναι αχαρτογράφητο. Το σήμερα είναι το μόνο που μετράει. Η προσευχή, η αυτοκριτική, η διόρθωση, το να απλώνετε το χέρι σας – τα απλά πράγματα στη ζωή σημαίνουν τα περισσότερα», συνέχισε.

Ο Rob Halford απευθύνθηκε επίσης με συγκινητικά λόγια σε όσους εξακολουθούν να παλεύουν με τον εθισμό, λέγοντας: «Σε εσάς που μπορεί να είστε έτοιμοι να κάνετε το πρώτο βήμα, υπάρχει μία υπέροχη νέα ζωή με απεριόριστες ευλογίες γεμάτη αγάπη και αποδοχή που σας περιμένει με ανοιχτές αγκάλες».

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Judas Priest κυκλοφορούν το επικό και αξέχαστο άλμπουμ «Invincible Shield»

Αντιμετωπίζοντας τον εθισμό ως rock star

Ως τραγουδιστής των πρωτοπόρων του metal Judas Priest, ο Rob Halford ζούσε τη ζωή του rock star τη δεκαετία του ’70 και στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Ταυτόχρονα όμως με την επιτυχία ήρθε και ο εθισμός στο αλκοόλ.

Ο Rob Halford μπορούσε να λειτουργήσει καλλιτέχνης παρά το πρόβλημα του αλκοολισμού του. Ωστόσο, έφτασε σε οριακό σημείο στις 6 Ιανουαρίου 1986, μετά από μία ιδιαίτερα άσχημη κραιπάλη. Την επόμενη ημέρα, παραδέχτηκε τελικά ότι χρειαζόταν βοήθεια και ξεκίνησε την πορεία του προς τη νηφαλιότητα.

Δεν ήταν καθόλου εύκολο να απεξαρτηθεί, αλλά ο Rob Halford επέμεινε. Θεωρεί ότι βρήκε δύναμη μέσα από την πίστη του, καθώς και την αγάπη και την υποστήριξη της οικογένειας, των συναδέλφων του στο συγκρότημα και των συναδέλφων του που αναρρώνουν από τον εθισμό στο αλκοόλ.

Το μυστικό της νηφαλιότητας

Σε συνέντευξη που έδωσε το 2022, ο Rob Halford εξήγησε πώς κατάφερε να αποφύγει την υποτροπή μετά από τόσα χρόνια νηφαλιότητας. Το μυστικό, όπως είπε, είναι να εστιάζει στο παρόν.

«Ζω μία ημέρα τη φορά. Ζω μία ημέρα τη φορά εδώ και 35 χρόνια. Και αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία. Είναι η στιγμή. Ζεις τη στιγμή – όχι το χθες, όχι το αύριο- ζεις το τώρα», δήλωσε.

Διαφήμιση

Ο Rob Halford παραδέχτηκε επίσης ότι ο πειρασμός του αλκοόλ εξακολουθεί να υπάρχει μετά από τόσο καιρό. Ο εθισμός δεν εξαφανίζεται ποτέ πλήρως. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας τα «ψυχικά εργαλεία» της ανάρρωσης και μένοντας σε επαγρύπνηση, δεν υποκύπτει όταν του δημιουργούνται παρορμήσεις.

Ένα θετικό πρότυπο απεξάρτησης

Στη δεκαετία των εβδομήντα, ο «Θεός του Metal» εξακολουθεί να έχει κορυφαία φόρμα με τους Judas Priest. Χρησιμοποιεί επίσης την πλατφόρμα του για να αποτελέσει ένα θετικό πρότυπο απεξάρτησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Rob Halford των Judas Priest μοιράζεται τις νεότερες εξελίξεις για τη μάχη του με τον καρκίνο

Ο Rob Halford ελπίζει ότι η ιστορία του μπορεί να εμπνεύσει και άλλους αλκοολικούς – διάσημους και μη – να ζητήσουν βοήθεια.

Όπως δήλωσε ο ίδιος για τα 38 χρόνια νηφαλιότητας, βαδίζει αυτό το μονοπάτι μαζί με όλους όσοι αγωνίζονται. Όταν μοιράζεται την εμπειρία, τη δύναμη και την ελπίδα του, ο Halford έχει ως στόχο να επιστρέψει αυτό που του δόθηκε τόσο απλόχερα.

«Για όσους από εμάς βαδίζουμε μαζί στο ίδιο μονοπάτι, συνεχίστε να βαδίζετε. Σε εσάς που μπορεί να είστε έτοιμοι να κάνετε το πρώτο βήμα, υπάρχει μία υπέροχη νέα ζωή γεμάτη με άνευ όρων ευλογίες, γεμάτη αγάπη και αποδοχή, που σας περιμένει με ανοιχτές αγκάλες. Ανυψώνομαι και είμαι ευγνώμων για κάθε στιγμή που ζω μαζί σας», τόνισε.

Ακόμα και μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, ο Rob Halford διατηρεί την ταπεινότητα σχετικά με την απεξάρτησή του. Συνεχίζει να εργάζεται για τον εαυτό του μέσα από πρακτικές όπως η προσευχή, η αυτοκριτική και η επανόρθωση.

Όπως είπε εμπνευσμένα: «Το χθες έχει περάσει. Το αύριο είναι αχαρτογράφητο. Το σήμερα είναι το μόνο που έχει σημασία». Ο Rob Halford αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι, μέρα με τη μέρα, η μακροχρόνια νηφαλιότητα είναι εφικτή. Η δέσμευσή του να παραμείνει καθαρός και νηφάλιος αποτελεί ένα ενθαρρυντικό παράδειγμα για όλους.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Cardi B: Απαντά στην «προφανή ανυπομονησία» για το νέο άλμπουμ της

Η υπόσχεση που έδωσε η Cardi B για το νέο άλμπουμ της. Η Cardi B επιβεβαίωσε τις προσδοκίες των θαυμαστών...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...