Ο Robbie Williams για τις συναυλίες 3,5 ωρών της Taylor Swift: «Γιατί να το κάνεις αυτό στο κοινό;»

Ο Robbie Williams σχολιάζει τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στη σωματική επιβάρυνση των συναυλιών και τη δέσμευση ενός καλλιτέχνη να προσφέρει μία αξέχαστη εμπειρία στο κοινό του.

Ο Robbie Williams απορεί γιατί καλλιτέχνες όπως η Taylor Swift υποβάλλονται στη σωματική και πνευματική καταπόνηση των μαραθώνιων συναυλιών διάρκειας τρεισήμισι ωρών.

Σε μία νέα συνέντευξή στο podcast Billboard Pop Shop, ο Robbe Williams μίλησε για το πρόσφατο ντοκιμαντέρ για την καριέρα του στο Netflix, σε σκηνοθεσία του Joe Pearlman και παραγωγή της Ridley Scott Associates, όπου παρακολουθεί τη ζωή του μέσα από εντυπωσιακό αλλά και αποκαλυπτικό αρχειακό υλικό.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της ταινίας είναι η μεγάλη μάχη που έδωσε ο Robbie Williams με την ψυχική υγεία όλα αυτά τα χρόνια και το πόσο συχνά οι προσπάθειές του να αναζητήσει βοήθεια έπεφταν στο κενό.

Διαφήμιση

«Για την ψυχική υγεία δεν μιλούσαν πραγματικά. Και όταν μιλούσα γι’ αυτό τότε, με χλεύαζαν επειδή γκρίνιαζα ή παραπονιόμουν. Και αυτό με απομόνωνε ακόμη περισσότερο στην απομόνωση, την κατάθλιψη, το άγχος και στη σωματική δυσμορφία. Και αγοραφοβία», εξομολογήθηκε.

«Και όλα αυτά τα τέρατα, ξέρετε – και στη συνέχεια, συν τοις άλλοις, να σου λένε ότι δεν πρέπει να μιλάς γι’ αυτό, γιατί πώς τολμάς; Αυτό το έκανε ακόμα χειρότερο», συνέχισε.

Το τίμημα των περιοδειών

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις για τον Robbie Williams ήρθαν όταν περιόδευε σε όλο τον κόσμο και συχνά έκανε συχνές ενέσεις στεροειδών μόνο και μόνο για να καταφέρει να αντεπεξέλθει στο τίμημα που είχαν οι απαιτήσεις των συναυλιών στο σώμα του.

Οι επιπτώσεις αυτών των φαρμάκων δημιούργησαν μία άλλη σειρά δοκιμασιών, που καθρεφτίζουν τους ανείπωτους αγώνες του πίσω από την αίγλη της σκηνής.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η μουσική της Taylor Swift επέστρεψε στο TikTok - Παρά τη διαμάχη με τη Universal Music

Ο Robbie Williams δεν θα μπορούσε να μην εκφράσει την έκπληξή του για καλλιτέχνες όπως η Taylor Swift, οι οποίοι πηγαίνουν την πρόκληση ένα βήμα παραπέρα, πραγματοποιώντας μαραθώνιες συναυλίες διάρκειας τριών και πλέον ωρών.

«Γιατί να κάνεις συναυλίες διάρκειας τρεισήμισι ωρών;» αναρωτήθηκε ο 49χρονος τραγουδιστής.

Ποιότητα αντί ποσότητας

Πέρα από το θαυμασμό του για την Taylor Swift και άλλους εμβληματικούς καλλιτέχνες, αναλογίζεται τον αντίκτυπο τόσο στον καλλιτέχνη όσο και στο κοινό, σημειώνοντας τις προκλήσεις που δημιουργούν.

«Ακούστε, λατρεύω την Taylor Swift. Αλλά αν βγάλεις την Taylor από την εξίσωση και οποιονδήποτε – τον Bruce Springsteen, τον Paul McCartney, την Taylor, οποιονδήποτε – γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου; Και γιατί να το κάνεις αυτό στο κοινό;», συνέχισε.

Ενώ αναγνώρισε το δέος που προκαλεί μία πολύωρη συναυλία, ο Robbie William εξέφρασε την προσωπική του επιθυμία για μία συνοπτική αλλά εντυπωσιακή εμπειρία, βάζοντας την ποιότητα αντί για την ποσότητα στο επίκεντρο της ζωντανής ψυχαγωγίας.

Διαφήμιση

«Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι μπορούν να το κάνουν αυτό, ειδικά άνθρωποι στα 80 τους», σχολίασε.

«Αλλά, ξέρετε, τι θέλω εγώ, ως θαυμαστής; Θέλω να ακούσω όλες τις επιτυχίες. Και θέλω να διασκεδάσω για 90 με 100 λεπτά. Και μετά θέλω να πάω σπίτι μου χαρούμενος», συνέχισε.

«Δεν έχω την προσοχή να παρακολουθώ κάτι για τρεις ώρες. Αν δω μία ταινία που τώρα είναι δυόμισι ή τρεις ώρες, δεν την παρακολουθώ. Δεν το έχω μέσα μου», εξήγησε.

Το δίλημμα ενός καλλιτέχνη

Το ντοκιμαντέρ του Robbie Williams τελειώνει με τον τραγουδιστή να βγαίνει ξανά στο δρόμο για την παγκόσμια περιοδεία του «XXV World Tour», η οποία (μαζί με μία νέα συλλογή greatest-hits) γιορτάζει τα 25 χρόνια της σόλο καριέρας του και ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Elon Musk εκλιπαρεί την Taylor Swift να δημοσιεύσει τη μουσική της στο X/Twitter

Ο Robbie Williams δήλωσε στο Billboard Pop Shop ότι ακόμα συμβιβάζεται με τη ζωή ως καλλιτέχνης.

«Αυτή η περιοδεία που μόλις έκανα ήταν η πιο επιτυχημένη για εμένα πνευματικά και συναισθηματικά», είπε.

«Και νομίζω ότι ένα μεγάλο κομμάτι έχει να κάνει με το γεγονός ότι μπορώ να παρακάμψω ή να γίνω φίλος με το άγχος. Αλλά ακόμα δεν έχω φτάσει εκεί. Όσον αφορά τις περιοδείες. Δεν ξέρω πώς να μην το αφήνω να με βλάπτει κατά κάποιο τρόπο», παραδέχτηκε.

Ολοκληρώνοντας, ο Robbie Williams ανέδειξε το δίλημμα που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες, προσπαθώντας να βρουν την εύθραυστη ισορροπία μεταξύ της ικανοποίησης του κοινού και της προστασίας της ψυχικής υγείας του.

«Τώρα ακούστε: Δεν παραπονιέμαι, γιατί από οικονομικής άποψης, είναι απίστευτο», ανέφερε.

«Συναισθηματικά, είναι απίστευτο. Σωματικά και ψυχικά, δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι καταλήγουν στα επείγοντα ή στην αποτοξίνωση μετά από περιοδείες ή κατά τη διάρκεια περιοδειών», σημείωσε.

«Το τίμημα που έχει είναι ακόμα ένα φαινόμενο που προσπαθώ να ξεπεράσω», είπε.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

MAMA Awards: Τα K-pop βραβεία πηγαίνουν στο Λος Άντζελες

Τα MAMA Awards 2024 θα διεξαχθούν και στις δύο πλευρές του Ειρηνικού. Τα φετινά K-pop βραβεία MAMA Awards θα ξεκινήσουν...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...