Sepultura: Διαλύονται μετά από 40 χρόνια καριέρας – Το τέλος μιας εποχής

Το τέλος μίας εποχής για τους Βραζιλιάνους θρύλους του extreme metal.

Οι Sepultura ανακοίνωσαν ότι διαλύονται μετά από 40 χρόνια καριέρας.

Το εμβληματικό βραζιλιάνικο συγκρότημα του extreme metal ιδρύθηκε το 1984 και θα γιορτάσει την 40ή επέτειό του με μία τελευταία σειρά συναυλιών πριν τα μέλη του χωρίσουν τους δρόμους τους.

Οι Sepultura αποκάλυψαν επίσης ότι θα ηχογραφήσουν ζωντανά 40 τραγούδια σε 40 διαφορετικές πόλεις κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιοδείας τους για να κυκλοφορήσουν μία συλλογή με τις καλύτερες στιγμές τους στη σκηνή.

Διαφήμιση

Σε ανακοίνωσή τους, τα μέλη του συγκροτήματος ανέφεραν: «Οι Sepultura έφτασαν στο τέλος του δρόμου και επέλεξαν να αποχωρήσουν μέσω ενός συνειδητού και προγραμματισμένου θανάτου».

«Κατά τη διάρκεια των επόμενων 18 μηνών θα γιορτάσουμε τα 40 χρόνια ύπαρξης μαζί με τους πιστούς θαυμαστές μας σε μία αποχαιρετιστήρια περιοδεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα είναι ένας εορτασμός του παρελθόντος και του παρόντος για μία τελευταία φορά», πρόσθεσαν.

Μετά από τέσσερις δεκαετίες γεμάτες σκαμπανεβάσματα και συναυλίες σε 80 χώρες και αμέτρητες διαφορετικές κουλτούρες, οι Sepultura σημειώνουν ότι είχαν την ευκαιρία να γίνουν αγγελιοφόροι της Βραζιλίας και να διαδώσουν τα χρώματα και τους ρυθμούς τους σε όλο τον κόσμο.

«Με το τελευταίο άλμπουμ “Quadra”, ένα από τα κορυφαία στιγμιότυπα της καριέρας μας, προσθέσαμε ένα αξέχαστο κεφάλαιο που συνεχίστηκε με την εμπειρία SepulQuarta, η οποία μας βοήθησε να ξεπεράσουμε μαζί τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας», συνέχισαν.

Διαφήμιση

«Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για έναν τελευταίο, δυνατό αποχαιρετισμό. Και όλοι σας μπορείτε να γίνετε μέρος του. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιοδείας για την 40ή επέτειο, θα ηχογραφήσουμε 40 ζωντανά τραγούδια σε 40 διαφορετικές πόλεις και θα κυκλοφορήσουμε μία τεράστια συλλογή με τις καλύτερες, πιο δυναμικές στιγμές μας επί σκηνής», εξήγησαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Eloy Casagrande: Γιατί εγκατέλειψε τους Sepultura για τους Slipknot

Οι Sepultura δήλωσαν επίσης ευτυχισμένοι και ευγνώμονες για όλα όσα μπόρεσαν να ζήσουν στις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.

«Κυκλοφορήσαμε σπουδαία άλμπουμ και δώσαμε αξέχαστες συναυλίες, καλλιεργήσαμε φιλίες, γνωρίσαμε τα ινδάλματά μας, συμβάλλαμε στην τοποθέτηση του βραζιλιάνικου metal στον παγκόσμιο χάρτη και, ως εκ τούτου, νιώθουμε ότι μπορούμε να αποχωρήσουμε από τη μουσική σκηνή με την αίσθηση ότι έχουμε εκπληρώσει το χρέος μας», σχολίασαν.

Το συγκρότημα έκανε και μία ειδική μνεία στο κοινό του, υπογραμμίζοντας ότι είχαν πάντα τους καλύτερους θαυμαστές στον κόσμο, που τους υποστήριζαν με επαίνους και κριτική, ήταν απαιτητικοί και έξυπνοι, μεγάλωσαν μαζί με το συγκρότημα και ήταν πάντα πιστοί.

«Χωρίς εσάς, τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό. Αυτό το άλμπουμ και αυτή η περιοδεία είναι για εσάς. Αγαπητοί SepulNation – σας αγαπάμε και θα σας αγαπάμε πάντα!», ανέφεραν οι Sepultura.

Διαφήμιση

«Ευθανασία, το δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή θάνατο. Το δικαίωμα να επιλέξεις να ζήσεις ελεύθερα και να επιλέξεις πότε θα πεθάνεις!», κατέληξαν.

Οι Sepultura αποτελούνται από τον τραγουδιστή Derrick Green, τον κιθαρίστα Andreas Kisser, τον μπασίστα Paulo Xisto Pinto Jr. και τον ντράμερ Eloy Casagrande.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο πριν την εκπνοή του 2019. Η Ariana Grande δεν σταματά να...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...