Οι Simpsons προέβλεψαν ξανά το μέλλον: Οι Cypress Hill συμπράττουν με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου

Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά την «πρόβλεψη» του διάσημου επεισοδίου των Simpsons, οι Cypress Hill συμπράττουν με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου.

Οι Simpsons, μία σειρά κινουμένων σχεδίων που έχει ριζώσει στην pop κουλτούρα, φαίνεται να έχουν μία ιδιαίτερα ανατριχιαστική ικανότητα να προβλέπουν το μέλλον και το έκαναν για ακόμα μία φορά με τους Cypress Hill.

Από την πρεμιέρα της το 1989, η αγαπημένη οικογένεια της Αμερικής σε μορφή animation, έχει προβλέψει τα πάντα, από την εμφάνιση των έξυπνων ρολογιών μέχρι και την προεδρία του Donald Trump. Τώρα, ένα πολύ συγκεκριμένο αστείο του 1996 φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα.

Σήμερα, η σειρά βρίσκεται στον 35ο κύκλο της, όμως οι φανατικοί των Simpsons εξακολουθούν να θεωρούν τις πρώτες σεζόν ως τη «χρυσή εποχή» τους. Το 1996, η έβδομη σεζόν αποδείχτηκε ιδιαίτερα αγαπημένη, με το επεισόδιο «Homerpalooza» να ξεχωρίζει.

Διαφήμιση

Σε αυτό το επεισόδιο, ο Homer ανησυχεί ότι δεν είναι πια cool και συμμετέχει σε ένα μουσικό φεστιβάλ – μία σαφή παρωδία του Lollapalooza και της ακμής της alternative rock σκηνής της δεκαετίας του ’90.

Σε εκείνο το επεισόδιο έκαναν αξέχαστες εμφανίσεις alrernative rock καλλιτέχνες και συγκροτήματα, όπως οι The Smashing Pumpkins, ο Peter Frampton, οι Sonic Youth και οι Cypress Hill.

Ένα τυχαίο αστείο του επεισοδίου προέκυψε στα παρασκήνια του φεστιβάλ, όταν ένας παραγωγός φτάνει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, λέγοντας: «Κάποιος παρήγγειλε τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου… πιθανώς ενώ ήταν φτιαγμένος;» και πρόσθεσε, «Cypress Hill, εσάς κοιτάζω».

Λοιπόν, 28 χρόνια μετά, οι Cypress Hill θα ανέβουν όντως στη σκηνή με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, υπό τη διεύθυνση του Troy Miller, για να ερμηνεύσουν συμφωνικές εκδοχές των μεγαλύτερων επιτυχιών τους.

Διαφήμιση

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου στον ιστορικό χώρο του Royal Albert Hall.

Οι πρωτοπόροι του hip-hop της Δυτικής Ακτής είναι ενθουσιασμένοι με την εμφάνιση και δηλώνουν» «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, μία συνεργασία που μόνο οι Simpsons θα μπορούσαν να είχαν προβλέψει.»

Η συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου (LSO) δεν είναι εντελώς ξαφνική εξέλιξη.

Ήδη από το 2017, οι Cypress Hill και η LSO είχαν ανταλλάξει μερικά αστεία σχόλια στο Twitter σχετικά με την πιθανότητα συνεργασίας, αλλά δεν είχαν προχωρήσει.

Ωστόσο, πέρυσι, οι Cypress Hill φάνηκε να θέτουν τις βάσεις για να γίνει πραγματικότητα το αστείο των Simpsons, κλείνοντας αρκετές συναυλίες στις Ηνωμένες Πολιτείες με ορχήστρες όπως η Colorado Symphony, η Oregon Symphony και η San Diego Symphony.

Διαφήμιση

«Μετά από χρόνια πειραματισμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί θαυμαστές μπορεί να άρχισαν να πιστεύουν ότι θα παρέμενε απλώς ένα όνειρο – αλλά η LSO χαίρεται που θα μπορέσει τελικά να ανέβει στη σκηνή με τους Cypress Hill και ανυπομονεί να δημιουργήσει μία αξέχαστη μουσική στιγμή!», ανέφερε η διευθύντρια της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου, Kathryn McDowell.

Οι δηλώσεις των συντελεστών για την προώθηση της συναυλίας κάνουν συνεχείς αναφορές στο επεισόδιο των Simpsons του 1996, γεγονός που υποδηλώνει ότι το «Homerpalooza» ίσως δεν ήταν τόσο πρόβλεψη όσο πηγή έμπνευσης για τους Cypress Hill.

Αυτό εγείρει το ερώτημα πόσες από τις προβλέψεις των Simpsons ενέπνευσαν πραγματικά γεγονότα.

Θα είχε ποτέ ο Donald Trump θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ αν δεν είχε δει τον εαυτό του σε εκείνη την κίτρινη εκδοχή; Θα είχε εφευρεθεί το AutoCorrect από τον Dean Hachamovitch αν η ιδέα δεν είχε προβληθεί σε ένα επεισόδιο του αριστουργήματος του Matt Groening;

Ίσως να μην το μάθουμε ποτέ με σιγουριά, αλλά σίγουρα αποτελεί ένα εξαιρετικό θέμα συζήτησης.

Από την άλλη πλευρά, με πάνω από 750 επεισόδια στην πολυετή πορεία των Simpsons, είναι σχεδόν αναπόφευκτο οι παράξενες καταστάσεις του Springfield να συναντούν τον πραγματικό κόσμο.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Taylor Swift: Το «The Tortured Poets Department» είναι το πρώτο άλμπουμ που ξεπερνά τα 300 εκατ. streams στο Spotify σε μία ημέρα

Πρωτοφανή νούμερα σημειώνει το νέο άλμπουμ της Taylor Swift. Η...

Η Χάρις Αλεξίου στα billboards της Times Square στη Νέα Υόρκη

Η Χάρις Αλεξίου είναι η νεότερη πρέσβειρα της Ελλάδας...

Το άλμπουμ των Radiohead που ο Thom Yorke αρνείται να ακούσει

«Πραγματικά το λάτρεψα και μετά το μίσησα και δεν ήθελα να το ακούσω ποτέ ξανά», είπε ο τραγουδιστής των...

Top Stories